Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 14 Oct 2013, 14:14

...muskmd pomusoare le spui la paducel?daca da, peste tuica de vin iasa un coniac,fac niste sasi treaba asta si zic ca e bun,inca nu am gustat,eu inclin sa cred ca aduce mai mult a vermut,ramane sa incerc ca anu asta e material....

....biban solzos si uscate asa cu planta is bune ptr ceai ca de altfel si afinele,daca nu gem sau sirop, la astea nu ma incumet ca imi place mai mult cu tuica asa seara dupa munca

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 14 Oct 2013, 14:47

nu cred ca e paducel sincer :D

pe la noi le zice pomusoare sau porumbele mai frecvent .

arata asa :

Imagine

si sunt astringente :D

paducelul e rosu la fruct :) si personal nu m-am riscat sa gust :lol: ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 14 Oct 2013, 14:58

MuskMd scrie:vezi ca spurci si locu' asta .
Am priceput...de aveai macar un mutzunachi, treceam lejer peste, la fel cum am facut cu taiatul merisoarelor in cubulete ....Asa, ma vad obligat sa ma conformez ...Nu te mai intalnesti cu mine pe nici un topic ...Promit..nici un regret din partea ta...In ceea ce ma priveste, totul este relativ ...Oricum, n-am taiat merisoarele cubulete, fii impacat . Daca eram la un topic unde intrebam despre modelul de siret pe care sa-l folosesc la slapii turcesti , puteai sa-mi spui sa folosesc si sarma ghimpata ...Poate eu incercam, dar altii nu . Nu cred ca-i corect ca, dupa sfatul parintesc ce mi-l trantesti, cu taiatul "la cubic " sa faci tot tu pe suparatul ...Cand e vorba de ceva de mancat sau de baut, chiar de-i gigel sau ulkaul, eu nu-i iau in batjocora ...Ca poate ajung sa manance copii , etc ...Cu atat mai mult pe ceilalti ...In rest, numai bine, si sa fii iubit de ingeri ...Daca eram pe calapodul tau, ziceam : pofta buna ! ...Prefer sa-ti spun : Toate cele bune ...ce-ti doresti, sa se-mplineasca ...

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 14 Oct 2013, 15:06

.

ps : si @ rine mi-a plasat falanga la mandibula si mi-a zis scurt : nu-ti spun ! Simplu ! D-zeu sa-i dea sanatate ...Poate nu stia , da' a vrut sa fie entelectual :wink: :lol: ...Da' nu m-a terfelit , plimbandu-ma de la gigel la ulkau , cu sau fara masca de gaze, sa nu ma irite mirosul de acetona sau ciorapi lipiti de picior :evil:

-acu' exista si motiv, acoz (similar 'nespa' ) de of topic ...Cere si vei primi ...

biban solzos
veteran
veteran
Mesaje: 587
Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
Localitate: oradea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 14 Oct 2013, 15:20

edâ„¢ scrie:
....biban solzos si uscate asa cu planta is bune ptr ceai ca de altfel si afinele,daca nu gem sau sirop, la astea nu ma incumet ca imi place mai mult cu tuica asa seara dupa munca
precizasem , intrucat era prima oara cand vedeam "live" merisoarele ( asa le ziceau vanzatorii ) ca sunt niste bobite cam de marimea afinelor, majoritatea rosii, dar o parte dintre ele, probabil nu erau coapte , de la un crem deschis, trecand prin roz, rosu...De astea intrebasem eu ...
Afinele stiu ca-s bune si la ceai, inclusiv frunzele ...dar de merisoare nu stiam nimic...doar ca se taie cubulete, se scoate nu stiu ce reziduu radioactiv din ele si ....se trag pe sfoara, se usuca-n cizme, se marineaza-n acetona ...si se folosesc sub motiv "de pretext " ...Noi sa fim sanatosi ...Mai incercam la anu' ca astea de anu' asta s-au tras pe sfoara ...cubulete ....

-asta vroiam sa fac si eu...la cate aveam, ma riscam si la o dulceata, dar preferam una " asa seara " ...Te rog, evita termenul "tuica " ....Palincaa...deja are si alta aroma :lol: :lol: :lol:

Salutari si fir intins :lol:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 14 Oct 2013, 17:00

Am venit din delta bulversat ! O noua reteta de care nici nu banuiam ca exista,imi creaza ulcere si cosmaruri.Este o reteta de salata cu scrumbie afumata. Peste zece zile,cand plec din nou spre taramuri deltaice,sacrific doua zile de pescuit pentru a gati impreuna cu priceputa lipoveanca reteta asta(am uitat cu se numeste)si stiuca umpluta. Mai am un ultim hop pana sa detaliez reteta stiucii,asa cu am promis.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 14 Oct 2013, 17:27

Neneaaa, ia ghici ce am adus de acasa :wink:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 14 Oct 2013, 17:49

>Ghenadie< Hai cu reteta aia ca mor de nerabdare !

Zilele astea sper ca voi incerca si dulceata de ardei iuti a lui "gsteph".
Acum imi este pofta de un rasol cu sos de hrean...

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 14 Oct 2013, 18:08

io mi-am comandat ceva oaie....daca iese bine, revin .... 8)
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 14 Oct 2013, 18:18

deltaic scrie:>Ghenadie< Hai cu reteta aia ca mor de ..
Te sun maine :wink:

Scrie răspuns