La solicitarea Domnului deltaic
Cascaval/branza topita de casa, produs halit la mama acasa inca de cand eram copil...
Ingrediente:
1,5 kg branza dulce de vaca, fara sare fara zahar, produsul primar
1l lapte dulce de vaca
2 oua
2 linguri de sare, rase nu cu varf
1 lingura de bicarbonat, rasa
100 gr de unt
Mod de preparare
Branza faramitata se pune in lapte si se fierbe pana laptele lasa zer. Se strecoara branza bine.
In tuci sau alt vas cu peretii grosi, se pune branza fiarta in lapte, se adauga oulelelelelelele

, sarea, bicarbonatul, untul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine o masa uniforma. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o pasta uniforma. Se ridica de pe foc si se toarna in forme unse cu unt sau in forme siliconice pentru o desprindere usoara. Dupa ce ajunge la temperatura camerei se baga la frigider sau la stomac
Pofta mare.
PS nu prea e branza topita din comert, care poate fi intinsa pe paine.... Mai degraba e un cascaval mai moale.