Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 15 Oct 2013, 14:15

:lol:
pe faza,tavi.
misto. pai numai el?
:lol: :lol:

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 15 Oct 2013, 14:34

buna , dar era mai buna simpla, fara subtitrari :P :lol:

acu serios , daca exista si de cumparat ar fi interesant .....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
edâ„¢
veteran
veteran
Mesaje: 1803
Membru din: 04 Iul 2005, 23:46
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de edâ„¢ » 15 Oct 2013, 15:29

.....rine,reteta e facuta de mine dupa ce am auzit diferite retete, d.korp mi-a dat samburi anu trecut si mi-a zis de 10plicuri de zahar vanilat la 5 litri, colegu petre mi-a zis de baton de vanilie, el baga numai baton si am mai auzit la inca vreo 2 care fac cam aceiasi reteta doar cantitati diferite
....muskmd semintele raman pe fundul butoiului dupa ce ai zdrobit strugurii,eu adaug vreo 2 galeti de apa la 200-250kg de struguri albi si ii mai las o zi nu ii stroc imediat poate si din cauza aia cad aproape toti,in momentul in care cand sunt pe gata din butoi ii iau si ii spal bine sa cada voasca de pe ei si ii pun la uscat pe un uscator facut de mine din plasa cu ochiuri mici,anu asta am strans numai cat imi trebuie,merg si de la cei rosii nu neaparat de la cei albi,batoanele de vanilie le iau din aldi,era mai buna o pasta de vanilie burbon din aceea ce se foloseste in gelaterii ca aia se dizolva si nu ai treba sa mai bagi lemn de stejar dar de trebuie sa ma interesez ...

...de incercat am incercat toate combinatile cu zahar caramelizat cu putin coniak incalzit cu zahar si altele dar asta e cea mai buna la gust,lasi tuica de vin sa isi faca de cap cu putinu zahar vanilat,cu timpu ea se decanteaza dar nu mult ca la vin, la mine sunt numai cateva luni de cand sta, cred ca nici nu o apuca ianuarie ramane sa sun sa imi dau termin cu w.klein sa gust coniacul lui cu paducel...

ps:musk ai noroc, acum strange vecinu in teask strugurii si o sa adun samburi sa ii pun la uscat si ptr cine mai vrea...

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 15 Oct 2013, 15:35

saru-mana , dar asa gasim si pe aci :D .... ma gandeam ca atat timp cat sunt sursa de uleiuri smechere s-or fi gasind si in comert :) ...
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Oct 2013, 07:09

La solicitarea Domnului deltaic :respekt:

Cascaval/branza topita de casa, produs halit la mama acasa inca de cand eram copil...

Ingrediente:
1,5 kg branza dulce de vaca, fara sare fara zahar, produsul primar
1l lapte dulce de vaca
2 oua
2 linguri de sare, rase nu cu varf
1 lingura de bicarbonat, rasa
100 gr de unt

Mod de preparare
Branza faramitata se pune in lapte si se fierbe pana laptele lasa zer. Se strecoara branza bine.
In tuci sau alt vas cu peretii grosi, se pune branza fiarta in lapte, se adauga oulelelelelelele :lol: , sarea, bicarbonatul, untul. Toate ingredientele se amesteca bine pana se obtine o masa uniforma. Se pune la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o pasta uniforma. Se ridica de pe foc si se toarna in forme unse cu unt sau in forme siliconice pentru o desprindere usoara. Dupa ce ajunge la temperatura camerei se baga la frigider sau la stomac :lol1:
Pofta mare.
PS nu prea e branza topita din comert, care poate fi intinsa pe paine.... Mai degraba e un cascaval mai moale.

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 17 Oct 2013, 11:03

Intrebarea este daca merge si cu laptele din comert !?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Oct 2013, 12:16

ANDREI RIGA scrie:Intrebarea este daca merge si cu laptele din comert !?
M-a atentionat Ghenadie sa folosesc numai produse 100% naturale.

Ghenadie,sa traiesti ! Maine incep procesul tehnologic.

SVF
veteran
veteran
Mesaje: 4144
Membru din: 15 Mar 2006, 21:05

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de SVF » 17 Oct 2013, 12:25

Pune o poza sa vedem ce iese :wink:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Oct 2013, 12:55

SVF scrie:Pune o poza sa vedem ce iese :wink:

Placerea e de partea mea !

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Oct 2013, 13:51

Andrei, teoretic ar trebui sa mearga cu laptele proaspat, sunt aparate la care il gasesti si care(laptele) necesita fierbere.
Nu stiu, mama nu a folosit asa ceva, avand vaca in curte :wink:
Pe mine ma intereseaza altceva, daca ar merge cu cas de oaie si lapte, tot de la oaie....iarasi, teoretic ar trebui ...
Liviu, sa ai pofta. Vezi ca in functie de timpul de topire la tuci, obtii diferite consistente a produsului final :wink:

Scrie răspuns