Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Oct 2013, 18:25

>Ghenadie...receptie! Se folosesc oualele integral sau numai galbenusul ?

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 18:29

luci_t scrie:@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta
@ luci_t , reteta ce-am pus-o, am "practicat-o " ...din pacate, unul din ingredientele principale, branza, era sub "standard " ...Rezultatele pozitive vor sosi dupa ce desfac borcanul ...Vorba lu' bunicu : cand bagi numa ' bun , nu poate iesi rau ...Vedem ...Oricum, stau in asteptare cu "piparcutele " ...Daca afli ceva , nu ma supar ...Deja le-am cumparat :P :P :P ...Stau sa se fragezeasca , sa-si primeasca "interiorul " ....Daca "unii" considera ca branza mea le ia aerul, foloseste "mp" ...unii discuta asa...Le-o fi rusine, sunt egoisti, nu stiu .... :( :(

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 18:33

rine scrie:
biban solzos scrie:.

ps : si @ rine mi-a plasat falanga la mandibula si mi-a zis scurt : nu-ti spun ! Simplu ! D-zeu sa-i dea sanatate ...Poate nu stia ,
da sa stii ,ca stiu ,ca stiu si altii. :wink:
http://www.petitchef.ro/retete/merisoar ... id-1016123
http://dana2dor.blogspot.ro/2010/10/gem ... y-jam.html
http://www.youtube.com/watch?v=wbX4oyO3yY8
:lol:

Dom' profesor , primu-i exact ce ziceam eu ....al doilea, ce vroiam ....al treilea , sa-l f**i :lol:

Tot profesor ramai ...pan' la diriginteeeeee....ohohoooo.... :D

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 17 Oct 2013, 18:53

Hai mai Ghenadie cu oualelelele ale ca m-am apucat deja ! Nu am avut rabdare pana maine.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 17 Oct 2013, 18:55

>biban solzos< Ce tot susotiti acolo tu si Luci ? Despre ce reteta este vorba?

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 18:57

edâ„¢ scrie:....

....biban solzos sigur o facut caterinca de tine cu merisoarele si agatatu lor pe ata,prima data m-am intalnit cu ele in apuseni cand mergeam in vacante,nu le foloseau, nici acum nu le folosesc,prejudecati....de baza era afinata si dulceata,cele mai bune erau alea mai rosiatice aducea la gust cu macrisul,acrisor prima oara si urmat de dulceag,probabil si in functie de orintarea lor spre soare,tigani au inteles valoarea lor de cativa ani asa cum catina lipsea de pe tarabe acum toata lumea are,catina o gaseai mai mult pe la busteni si nu prea cumpara lumea.....tuica asa se zice pe la noi si cu asta is obisnuit, nu pot sa ii spun palinca ca nu ma mai regasesc trebuie sa ma dau cu unguri si slovacii daca ii spun rachiu ma dau cu turcii iar daca zic de horinca ma dau cu maramuresu nu e bine nicicum deci o tuica e mai pe romaneste spus,oricum ai zice-o strainilor le place la nebunie chiar si celor mai sceptici......
La topicul asta, bibanul nu face caterinca de nimeni ...nici de bietul gigi ...am explicat motivul : poate, uneori, gusta copii sau cei din jur ...Doar intreb ce n-am facut, sau spun ce-am papat (baut ) ...
Linkurile lu' @rine sunt edificatoare ...numa' ca-i dom' profesor si nu-l pot tufli :evil: :evil: ...inca :wink: :!: Deci, se confirma postarea altui user care i-a sugerat ca face o confuzie ( nu rine face confuzia, ca asta stia :D , da era cutra)! Muskmd-ul , baiat gingas, amator de femei la menopauza, care-si alinta nepotii din zona cu diminutive gen " ficatei, mamaliguta, ciorbita, sarmalute, smantanica,are o viata de Suleiman , asta-i problema ...are simtul olfactiv setat pe maxim ... :wink: ...Sa fie etern ! ...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 19:30

deltaic scrie:>biban solzos< Ce tot susotiti acolo tu si Luci ? Despre ce reteta este vorba?
Omule, tu nu vezi noutatile ? " Ai MP " ..."da, ai si tu mp " ...Cam asa se face pastrama ...Daca nu era secret , aflam si noi ...daca vorbesc, sar unii si zic ca le-mput ambientul ...Stii ca daca tu nu mai scrii pe forumul asta, arunc rasnita in prima gura de canal...mi-s pofticios, ce sa fac :cry: :cry:
Vorbeam de acea reteta de ardei umpluti cu branza, ce i-am vazut la Kaufland, si, avand o patanie nefericita cu niste branzica pt iernica in saramurica ( cum ar zice un colega :wink: :wink: ) m-am gandit sa "reciclez " ce se mai poate din branzica, atata timp cat mai aveam in piata "componentele " ... @Luci-t vazuse ceva asemanator , dar, avand alte treburi, s-a angajat ca revine cu detalii...Stai linistit...Nu-i din cei ce scriu retete gen " mp " ...

ps: chestia cu pastrama a fost deranjanta in momentul cand am vazut pretul /kg la noi : 80 lei ! ...Poate tuseam daca ne faceam noi ceva mai ieftin, cu aceleasi ingrediente ? Poate nu iesea "alacarte" ( nespa ? ) . da' nici sa dai 80 de lei ....

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Oct 2013, 19:55

:lol:
ca o cutra ,ce-s ,zic la tine;
@biba ,j'eaba te zbati pe uscat . risti sa te usci pe acilishea .nu iei mata locu lu jiji cu una cu doo :twisted:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Oct 2013, 21:07

biban solzos scrie:
luci_t scrie:@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta
@ luci_t , reteta ce-am pus-o, am "practicat-o " ...din pacate, unul din ingredientele principale, branza, era sub "standard " ...Rezultatele pozitive vor sosi dupa ce desfac borcanul ...Vorba lu' bunicu : cand bagi numa ' bun , nu poate iesi rau ...Vedem ...Oricum, stau in asteptare cu "piparcutele " ...Daca afli ceva , nu ma supar ...Deja le-am cumparat :P :P :P ...Stau sa se fragezeasca , sa-si primeasca "interiorul " ....Daca "unii" considera ca branza mea le ia aerul, foloseste "mp" ...unii discuta asa...Le-o fi rusine, sunt egoisti, nu stiu .... :( :(
@ bibane, :oops: :oops: :oops: Sa ma ierti maiestre
De doua minute am inchis telefonul cu "bucatareasa" in cauza. Am luat un pic de teapa :wallbash: Piparcutele alea erau cumparate, da-mi cumpara si mie un borcan cand are drum spre magazinul respectiv. Cand intru in posesia lor le fac si poze daca vrei.
Da mi ciuda c-am crezut ca-s facute acasa. Si erau bune asa putin picante...

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 21:12

rine scrie::lol:
ca o cutra ,ce-s ,zic la tine;
@biba ,j'eaba te zbati pe uscat . risti sa te usci pe acilishea .nu iei mata locu lu jiji cu una cu doo :twisted:
Topicul asta e de "alb " sau "negru " ...Cine-a vrut , a priceput ca am intrat pt ca uitasem ca @ luci_t sugerase o intalnire dupa data de 15, ...Parerea mea e ca eu spun UNA si tu VREI sa pricepi alta ...Daca-s mai prost si nu stiu sa gasesc pe net primele tale linkuri, e baiul meu ...Al treilea link, e doar defectul tau !...Cand vei realiza ca n-am treaba nici macar cu jiji , vei avea o liniste sufleteasca deplina ...Faza cu zbatutul, uscatul de dor si jale sunt niste notiuni abstracte pt "solzii" mei ...
Si, dom'profesor, o confesiune tetatet , comditlefrantuz, desi, la imaginatia creatoare ce-o debordati , s-ar putea sa iasa gemeni :wink: : pe oareundeva, cauta tu unde, un baiat "aluza" ( asa va espremati unii ) ca n-ar strica ceva d-acasa (ceva cu grade peste tuici ) ...Sa-l bata p-ala, de-i stia nume si adresa din waternustiucum de nu-i trimitea o "elita" de vreo 2 litri ...Bonus carnat afumat si fleica ...proaspete, numa' ceapa si vinul lipseau ... asta din partea casei ...c-asa-s eu, zbatut pe uscat, dornic de ode si imnuri ...Da' nu ma supara nimeni ...
Cum i-o spuneam unui admin cu radiere (aia de guma, chinezeasca , ce sterge :D ), din Bihor : cand vei reusi sa faci legatura intre paralelismul sinelor de cale ferata si ciclul menstrual al gainii cantonierului, vei reusi sa-ti intelegi viata ...A ramas cu radiera in mana, ca nu mai are ce sterge ...3 postari in 2 ani ...
Doar timpul, rine , e ireversibil...In rest, roata cat e de patrata, tot se mai invarte-o data ... Pana atunci :

http://www.youtube.com/watch?v=1WplpbLMI8Q

ps: daca deranjez panza freatica sau straturile tectonice ori cum le-o zice, rugati un baiat de baiat (moderator, admin ) sa-mi plaseze falanga la mandibula ...Daca va refuza, incercati voi un mp ...Si-o sa vezi ca n-am zbateri, nici tanguiri...si promit sa nu apara "live" ...pe cuvant de cercetas ...

Salut, ma "suna" un prieten :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Scrie răspuns