Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Ghenadie...receptie! Se folosesc oualele integral sau numai galbenusul ?
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ luci_t , reteta ce-am pus-o, am "practicat-o " ...din pacate, unul din ingredientele principale, branza, era sub "standard " ...Rezultatele pozitive vor sosi dupa ce desfac borcanul ...Vorba lu' bunicu : cand bagi numa ' bun , nu poate iesi rau ...Vedem ...Oricum, stau in asteptare cu "piparcutele " ...Daca afli ceva , nu ma supar ...Deja le-am cumparatluci_t scrie:@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta





-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
rine scrie:da sa stii ,ca stiu ,ca stiu si altii.biban solzos scrie:.
ps : si @ rine mi-a plasat falanga la mandibula si mi-a zis scurt : nu-ti spun ! Simplu ! D-zeu sa-i dea sanatate ...Poate nu stia ,![]()
http://www.petitchef.ro/retete/merisoar ... id-1016123
http://dana2dor.blogspot.ro/2010/10/gem ... y-jam.html
http://www.youtube.com/watch?v=wbX4oyO3yY8
Dom' profesor , primu-i exact ce ziceam eu ....al doilea, ce vroiam ....al treilea , sa-l f**i

Tot profesor ramai ...pan' la diriginteeeeee....ohohoooo....

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Hai mai Ghenadie cu oualelelele ale ca m-am apucat deja ! Nu am avut rabdare pana maine.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>biban solzos< Ce tot susotiti acolo tu si Luci ? Despre ce reteta este vorba?
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La topicul asta, bibanul nu face caterinca de nimeni ...nici de bietul gigi ...am explicat motivul : poate, uneori, gusta copii sau cei din jur ...Doar intreb ce n-am facut, sau spun ce-am papat (baut ) ...edâ„¢ scrie:....
....biban solzos sigur o facut caterinca de tine cu merisoarele si agatatu lor pe ata,prima data m-am intalnit cu ele in apuseni cand mergeam in vacante,nu le foloseau, nici acum nu le folosesc,prejudecati....de baza era afinata si dulceata,cele mai bune erau alea mai rosiatice aducea la gust cu macrisul,acrisor prima oara si urmat de dulceag,probabil si in functie de orintarea lor spre soare,tigani au inteles valoarea lor de cativa ani asa cum catina lipsea de pe tarabe acum toata lumea are,catina o gaseai mai mult pe la busteni si nu prea cumpara lumea.....tuica asa se zice pe la noi si cu asta is obisnuit, nu pot sa ii spun palinca ca nu ma mai regasesc trebuie sa ma dau cu unguri si slovacii daca ii spun rachiu ma dau cu turcii iar daca zic de horinca ma dau cu maramuresu nu e bine nicicum deci o tuica e mai pe romaneste spus,oricum ai zice-o strainilor le place la nebunie chiar si celor mai sceptici......
Linkurile lu' @rine sunt edificatoare ...numa' ca-i dom' profesor si nu-l pot tufli






-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Omule, tu nu vezi noutatile ? " Ai MP " ..."da, ai si tu mp " ...Cam asa se face pastrama ...Daca nu era secret , aflam si noi ...daca vorbesc, sar unii si zic ca le-mput ambientul ...Stii ca daca tu nu mai scrii pe forumul asta, arunc rasnita in prima gura de canal...mi-s pofticios, ce sa facdeltaic scrie:>biban solzos< Ce tot susotiti acolo tu si Luci ? Despre ce reteta este vorba?


Vorbeam de acea reteta de ardei umpluti cu branza, ce i-am vazut la Kaufland, si, avand o patanie nefericita cu niste branzica pt iernica in saramurica ( cum ar zice un colega


ps: chestia cu pastrama a fost deranjanta in momentul cand am vazut pretul /kg la noi : 80 lei ! ...Poate tuseam daca ne faceam noi ceva mai ieftin, cu aceleasi ingrediente ? Poate nu iesea "alacarte" ( nespa ? ) . da' nici sa dai 80 de lei ....
Re: Gastronomie si alte dichisuri

ca o cutra ,ce-s ,zic la tine;
@biba ,j'eaba te zbati pe uscat . risti sa te usci pe acilishea .nu iei mata locu lu jiji cu una cu doo

Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ bibane,biban solzos scrie:@ luci_t , reteta ce-am pus-o, am "practicat-o " ...din pacate, unul din ingredientele principale, branza, era sub "standard " ...Rezultatele pozitive vor sosi dupa ce desfac borcanul ...Vorba lu' bunicu : cand bagi numa ' bun , nu poate iesi rau ...Vedem ...Oricum, stau in asteptare cu "piparcutele " ...Daca afli ceva , nu ma supar ...Deja le-am cumparatluci_t scrie:@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta![]()
![]()
...Stau sa se fragezeasca , sa-si primeasca "interiorul " ....Daca "unii" considera ca branza mea le ia aerul, foloseste "mp" ...unii discuta asa...Le-o fi rusine, sunt egoisti, nu stiu ....
![]()



De doua minute am inchis telefonul cu "bucatareasa" in cauza. Am luat un pic de teapa

Da mi ciuda c-am crezut ca-s facute acasa. Si erau bune asa putin picante...
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Topicul asta e de "alb " sau "negru " ...Cine-a vrut , a priceput ca am intrat pt ca uitasem ca @ luci_t sugerase o intalnire dupa data de 15, ...Parerea mea e ca eu spun UNA si tu VREI sa pricepi alta ...Daca-s mai prost si nu stiu sa gasesc pe net primele tale linkuri, e baiul meu ...Al treilea link, e doar defectul tau !...Cand vei realiza ca n-am treaba nici macar cu jiji , vei avea o liniste sufleteasca deplina ...Faza cu zbatutul, uscatul de dor si jale sunt niste notiuni abstracte pt "solzii" mei ...rine scrie:![]()
ca o cutra ,ce-s ,zic la tine;
@biba ,j'eaba te zbati pe uscat . risti sa te usci pe acilishea .nu iei mata locu lu jiji cu una cu doo
Si, dom'profesor, o confesiune tetatet , comditlefrantuz, desi, la imaginatia creatoare ce-o debordati , s-ar putea sa iasa gemeni

Cum i-o spuneam unui admin cu radiere (aia de guma, chinezeasca , ce sterge

Doar timpul, rine , e ireversibil...In rest, roata cat e de patrata, tot se mai invarte-o data ... Pana atunci :
http://www.youtube.com/watch?v=1WplpbLMI8Q
ps: daca deranjez panza freatica sau straturile tectonice ori cum le-o zice, rugati un baiat de baiat (moderator, admin ) sa-mi plaseze falanga la mandibula ...Daca va refuza, incercati voi un mp ...Si-o sa vezi ca n-am zbateri, nici tanguiri...si promit sa nu apara "live" ...pe cuvant de cercetas ...
Salut, ma "suna" un prieten





