Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
INGREDIENTE
1kg file de stiuca
2 ardei grasi rosii
500g cartofi fierti si decojiti
1 legatura marar
sare
piper
cimbru
1 ceapa
2 catei de usturoi
1-2 oua
Portii: 6 Portii: Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA CHIFTELUTE DE STIUCA
se trece pestele prin masina de tocat si se amesteca cu cartofii si ardeiul taiate cubulete,cu ceapa ,
usturoiul si mararul tocate fin ,cu oul si celelalte condimente.
se amesteca bine si apoi se formeaza chiftelute cu mana umeda.se prajesc in ulei incins pe ambele parti
si se scot pe hartie absorbanta.
se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci cu o salata alaturi.
1kg file de stiuca
2 ardei grasi rosii
500g cartofi fierti si decojiti
1 legatura marar
sare
piper
cimbru
1 ceapa
2 catei de usturoi
1-2 oua
Portii: 6 Portii: Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA CHIFTELUTE DE STIUCA
se trece pestele prin masina de tocat si se amesteca cu cartofii si ardeiul taiate cubulete,cu ceapa ,
usturoiul si mararul tocate fin ,cu oul si celelalte condimente.
se amesteca bine si apoi se formeaza chiftelute cu mana umeda.se prajesc in ulei incins pe ambele parti
si se scot pe hartie absorbanta.
se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci cu o salata alaturi.
Ma omori!!! Nu mananc peste, dar asa ceva as incerca... Sa-ti fie de bine!
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- veteran
FICATEI DE STIUCA
Ingrediente:
ficat de stiuca 200-300 de grame
unt 50-75 grame
sare piper vin alb
Se topeste untul intr-o tigaie, dupa care se pun ficatii de stiuca la prajit. In functie de marimea ficatului, se prajeste intre 2 si 5 minute pe fiecare parte, dupa care se presara sare si piper, dupa gust. La final se toarna un pahar de vin alb, sec, se lasa pana la primul clocot.
Se serveste pe paine prajita.
Pun si pozele cand mai fac. Mie mi-au placut foarte mult.
Ingrediente:
ficat de stiuca 200-300 de grame
unt 50-75 grame
sare piper vin alb
Se topeste untul intr-o tigaie, dupa care se pun ficatii de stiuca la prajit. In functie de marimea ficatului, se prajeste intre 2 si 5 minute pe fiecare parte, dupa care se presara sare si piper, dupa gust. La final se toarna un pahar de vin alb, sec, se lasa pana la primul clocot.
Se serveste pe paine prajita.
Pun si pozele cand mai fac. Mie mi-au placut foarte mult.
"FICATEI DE STIUCA"
Delicatesa de mare rafinament. De la niste nemti am prins gustul preparatului,lipovenii nici nu auzisera pe timpul ala...aruncau maruntaiele.
Acum am venit de la o tura prin Bucegi,timp foarte frumos,ma gandesc sa prepar niste paste,sa vedem ce reteta aleg.Revin cu amanunte.
>>>"gsteph" dulceata ta de ardei a avut mare succes la "regina"(mama).Servita cu ceafa de porc la gratar,este buna.Pentru gustul meu putin cam dulce,incearca varianta cu zahar. Actiunile astea de pionierat nu-ti aduc lauri din prima.
Delicatesa de mare rafinament. De la niste nemti am prins gustul preparatului,lipovenii nici nu auzisera pe timpul ala...aruncau maruntaiele.
Acum am venit de la o tura prin Bucegi,timp foarte frumos,ma gandesc sa prepar niste paste,sa vedem ce reteta aleg.Revin cu amanunte.
>>>"gsteph" dulceata ta de ardei a avut mare succes la "regina"(mama).Servita cu ceafa de porc la gratar,este buna.Pentru gustul meu putin cam dulce,incearca varianta cu zahar. Actiunile astea de pionierat nu-ti aduc lauri din prima.
Nea, zi ce sa gatesc din stiuca, salau, bibani rasariti si somotei...pe langa bors, ca ala e deja pe lista 

Toate la la un loc ??
Tranteste o picanca,parca era scrisa reteta pe undeva. Sa ai vreo 2 litrii de vin alb demisec ca altfel e necaz.
Tranteste o picanca,parca era scrisa reteta pe undeva. Sa ai vreo 2 litrii de vin alb demisec ca altfel e necaz.
Saptamana viitoare am in plan si eu niste chiftele de stiuca cu sos Tzatziki 

Pai da, impreuna, ca separat stiu ce si cum... Ai vazut tu moldovan fara vin in casadeltaic scrie:Toate la la un loc ??

Daca nu gasesc reteta, imi bubuie ceva in minte, va zic maine ce a iesit

hai,mai nene.deltaic scrie:"FICATEI DE STIUCA"

ficatei si stomac de stiuca prajit crocant...
nemti,

Prima data am mancat prin '90 la o iesire cu niste nemti,exact cum a descris-o "spiridusul".Ai auzit tu de lipovean care iroseste vinul la gateli? Stomac de stiuca nu pot manca sub nici o forma,nu-mi place !
>>>Am gatit si devorat all'amatriciana,dupa reteta invatata de la "tanti"Claudia din Caprarola(Lazio).Reteta o scriu maine,acum sunt in plin efort de digestie.
>>>Am gatit si devorat all'amatriciana,dupa reteta invatata de la "tanti"Claudia din Caprarola(Lazio).Reteta o scriu maine,acum sunt in plin efort de digestie.