Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 02 Noi 2013, 22:23

ok. nu vreau sa supar dar lipovenii nu prea arunca.
dovada ;bibanii Ii curata taindu-i la "gat" scot ceva si restul ramane in interior.
la fel la caras. mereu gasesti ceva lipit pe sira.ei zic ca-s rinichii.nu mai zic, cand au icre .raman in pesti.
ce ?nu stiti?
la sfantu' ciorba de sturion fara ceva mate si stomac..ce domne' voi aruncati pipota de la gaina?
de obicei chestiile astea si le pastreaza pentru ei.nu le arunca.
stomacul de stiuca, neaparat gol,se taie longitudinal pe o parte.
se razuie bine,cu dosul unui cutit, se spala cu apa rece si se freaca bine cu sare. se lasa o jumate de ora, se scurge zeama si se pun la prajit in baie de ulei bine incins,pana se rumenesc.
are consistenta soriciului de porc ,dar prajit,sarat si cu gust de peste.
pe vremea cand credeam ca-s mare pescar,un castron plin ,era un deliciu langa un vin simplu inconjurat de prieteni si noapte vremelnica in delta. :respekt:
ha..postari la duble

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 02 Noi 2013, 22:29

am crezut ca am postat in acelasi timp ..
mie mi-a luat 20 de minute :lol:
@deltaic :bere:
:lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 03 Noi 2013, 18:36

>>>All’amatriciana<<<

Reteta am aflat-o de la “tanti Claudia”,matusa unui amic italian,la care am fost gazduit 2 zile. In micuta localitate Caprarola,aflata cam la 80-90 km de Roma(nord) ,nu m-am putut odihni niciodata. Seara zumzaiau scuterele, ziua vocea lu’ tanti(adevaratul cap al familiei) rasuna si penetra toti peretii casei.La un moment dat am crezut ca o tin numai intr-o cearta,ulterior am aflat ca asa decurge o zi obisnuita si sunt dialoguri firesti.
De cand am invatat aceasta reteta nu am mai incercat alta varianta si nu m-am inspirat din alte surse.
Reteta pentru 500 g paste:
>ulei de masline;
>ceapa (una mijlocie spre mare)
>ardei iute sau boia,dupa gust;
>costita afumata(adaptare)mai uscata;
>rosii 3 cutii de cubulete;
>vin rosu,un pahar.
Ceapa se inmoaie in ulei pana devine lucioasa,fara sa se rumeneasca.Se adauga in timpul rumenirii cepei(spre sfarsit) ardeiul tocat foarte marunt sau boiaua iute,se mai lasa 2-3 min. sa se “inprieteneasca” ,se adauga costita,se lasa neacoperita tigaia cam 2 min. la foc iute,amestecand .Se pune vinul si intarziem putin cu pusul capacului peste tigaie.Dupa acoperire se lasa cam 4-5 min. sa-si faca vinul datoria si se adauga rosiile(sau conserva de cubulete 3 buc).Cand zeama rosiilor a scazut si s-a legat,se potriveste de sare si piper sosul si se serveste cu paste bucatini si pecorino. Un vin rosu tip Merlot este foarte indicat.
Probabil sunt si alte variante dar asta mi-a placut si o gatim cel putin o data pe luna.
Dupa cele 2 zile petrecute la matusa Claudia,am plecat spre Ronciglione,o localitate apropiata,la alta rubedenie a amicului italian.Credeam ca mai rau nu se poate(eram zdrobit de oboseala) dar, inca nu vazusem nimic…Aici am invatat o alta reteta de paste ,pe care,cu prima ocazie o destainui.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 04 Noi 2013, 17:30

rine scrie:mereu gasesti ceva lipit pe sira.ei zic ca-s rinichii.
"ceva-ul" ala care-i lipt de sira spinarii, pe care trebuie sa-l racai cu unghia cand curetzi orice peste.... chiar este rinichiul.... :wink: desteptzi lipovenii astia... :lol:

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 05 Noi 2013, 21:52

deltaic scrie:>>>All’amatriciana<<<
...
:respekt:

asa se trece de la vorbirea articulata la graiul onomatepeic, in care se mai distinge un rest de "as mai vrea dar nu mai pot"!
daca o sa pun pecorino in loc de parmezan probabil trecem la telepatie... cel putin vorbire prin semne.

uite ca vin rosu nu am mai pus la sosul de paste... doar peste ;)
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 06 Noi 2013, 21:31

>Ghenadie<Plec in delta cu mari sperante si cu cascaval de casa,sper sa fie bun,inca nu l-am gustat.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 07 Noi 2013, 17:51

luci_t scrie:@biban
Nu am uitat, dar inca nu au ajuns la mine piparcutele ;)
.
ai MP...

Ghenadie
veteran
veteran

Mesaj de Ghenadie » 07 Noi 2013, 17:55

deltaic scrie:>Ghenadie<Plec in delta cu mari sperante si cu cascaval de casa,sper sa fie bun,inca nu l-am gustat.
Pentru Speranta nu bag mana in foc :lol1: ea oricum crapa ultima :lol:

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 19 Noi 2013, 19:18

Scriu intre cateva drumuri..
1.Vodca cu menta pt ""la iarna"":
-vodca buna(70 ml),dublu distilata,menta din gradina(dupa gust),1 fir de iarba de lamaie(roinita).Se macereaza 6-7 zile.Apoi,un pic de sirop de zahar, reteta ""deltaic.""..multam Liviu..
2. Catre ""bibanul imbracat in zale""..
Sa stii ca in in ""peemuri"" nu dau retete si nici nu cer.
Citeste forumul,incet,incet,de la inceput, inainte de a cere o reteta gratis.
Pt ca am prognozat ca aici se va ajunge.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 19 Noi 2013, 20:11

nuke scrie: 2. Catre ""bibanul imbracat in zale""..
Sa stii ca in in ""peemuri"" nu dau retete si nici nu cer.
Citeste forumul,incet,incet,de la inceput, inainte de a cere o reteta gratis.
Pt ca am prognozat ca aici se va ajunge.
:mrgreen: de la bibanul nudist pt @ nuke :
-nu ti-am dat, nici cerut retete in "peemeu" ...singurul caruia i-am trimis "peemeu" pe forumul asta , la rubrica asta , a fost userul " luci " ...Motivul ? a fost singurul (sau printre putinii ) :evil: care mai iau in serios topicul ....Omul s-a oferit sa ma informeze cu o treaba, asa ca m-am simtit obligat sa-i raspund ...Si i-am raspuns cu " peemeu " ca sa nu involburez ape cristaline pline cu rapitori :wink: :wink: ...
-nu stiu ce ai prognozat, nu stiu si nu ma intereseaza ce urmaresc anumiti useri , dar nici nu marshez pe sfaturi de taiat merisoare cubulete, etc ...pacat, cand am inceput sa citesc topicul asta, ti-era mai mare dragul ...Mi-e draga Catinca, mi-e draga caterinca , place-mi si palinca , clisa si cu ceapa , porodica si cu branza, da' sa nu prajesti osanza ! :evil: ...
Unde nu stiu, nu ma bag ....Nebunii frumosi, de diferite natii si raspandiri geografice , care sfatuiesc oriunde, despre orice si pe oricine, i-am trecut pe "delete" :mrgreen: ...
-nu citesc forumul nici incet, incet, nici repejor spre vijelios, pt simplul motiv ca nu-s traitor din forumuri ...M-a interesat o lanseta UL ( cu o mulineta compatibila ) ....am citit, am analizat si mi-am cumparat ...mi-a placut topicul "gastronomie" , l-am citit ...Ca prostul, am crezut ca pot cere sfaturi ...Nu vroiam retete gratis ...chiar daca am ciorapii rupti in calcai , sunt spalati ...O reteta buna , asa sarac cum sunt, o plateam ...Astea se folosesc o viata si se platesc doar odata :!:

ps: poate-am inteles gresit ce-ai vrut tu sa zici, dar eu am vorbit din ce-am patit ...@ luci poate sa-ti confirme ca "peemeul" era strict legat de reteta de care intrebasem eu, si la care a fost singurul "domn" ....alte retete sau subtilitati de retete ulterioare de pastrame sau alte gablonturi, chiar nu ma mai pasioneaza ...Raman adeptul 'neaoshului strabun" , pe care incerc sa-l fac pe gustul meu, fara sa mai cer sfaturi ...Mor de foame si se-mpute materialul pana primesc sfaturi ...

Asa ca, pofta-ntinsa ( ca la pescari ) :!: ...Daca io nu-s suparat nici pe Muskul medeu , ala cu cubuletele, ca mi s-or borshit toate ...D-ai sti tu ce muraturi facuiiii...Merge tramvaiu-n " marche arriere " :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: cand simte doar mirosul ...Bani de nimic, rezultat extra ...Si era gratis pontul...Da' ma adaptez ... :twisted:

Scrie răspuns