Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
biban solzos
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de biban solzos » 17 Oct 2013, 21:27

luci_t scrie:
biban solzos scrie:
luci_t scrie:@biban
nu stiu reteta dar daca-mi dai un semn dupa 15 octombrie, cand vin inapoi in italia, incerc sa fac rost de ceva asemanator ce am mancat duminica.
Erau niste piparci (ardei) mici si un pic picante cu branza iar capac era o jumate de maslina. Daca sunt facute in casa se rezolva. Din pacate nu mai am timp pana sambata cand plec sa cer reteta
@ luci_t , reteta ce-am pus-o, am "practicat-o " ...din pacate, unul din ingredientele principale, branza, era sub "standard " ...Rezultatele pozitive vor sosi dupa ce desfac borcanul ...Vorba lu' bunicu : cand bagi numa ' bun , nu poate iesi rau ...Vedem ...Oricum, stau in asteptare cu "piparcutele " ...Daca afli ceva , nu ma supar ...Deja le-am cumparat :P :P :P ...Stau sa se fragezeasca , sa-si primeasca "interiorul " ....Daca "unii" considera ca branza mea le ia aerul, foloseste "mp" ...unii discuta asa...Le-o fi rusine, sunt egoisti, nu stiu .... :( :(
@ bibane, :oops: :oops: :oops: Sa ma ierti maiestre
De doua minute am inchis telefonul cu "bucatareasa" in cauza. Am luat un pic de teapa :wallbash: Piparcutele alea erau cumparate, da-mi cumpara si mie un borcan cand are drum spre magazinul respectiv. Cand intru in posesia lor le fac si poze daca vrei.
Da mi ciuda c-am crezut ca-s facute acasa. Si erau bune asa putin picante...

Chef , nici o problema ...Ce ziceam ca am eu si stau in asteptare sunt IUTI ( intre 1 si 10 , cam de 6-7 ) , de vreo 5 -6 cm lungime si vreo 4 diam ....Prefer sa spun ca n-am aparat de poze si nici nu ma stiu cu el, ca cine stie ce mai iese...
Cand poti si ai timp, astept ...Oricum, astea noi, mai tre sa se-nmoaie , ca-s cam ultimele de pe aratura, da' merg...Chiar de nu pui poze, macar o descriere cat de cat ...Si eu si "materia prima" asteptam ....
:respekt:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Oct 2013, 21:41

Bibane, probabil duminica intru in posesia lor si o cand sa le fac "autopsia" o sa te anunt.
PS chiar mi-as dori ca acest topic sa ramana nepoluat de postarile gen arena. Suntem aici pe topicul de gastronomie pt ca ne place bucataria si bucataritul.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 17 Oct 2013, 21:53

@biba,o sa vad :wink:
mi-e plin podu'' :)

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 19 Oct 2013, 18:51

rine scrie:@biba,o sa vad :wink:
Ase o zas si jidanu'...Si-o vazut Treblinka :P ....

Vorbii si cu mama Omida ...Asta o zis sa ma duc intr-o vineri , dupa lasatul secului, cu ciorapii lu' Gigel in loc de manusi, la singura gura de canal din Oradea de unde n-a disparut capacul, sa spun de trei ori tatal nostru in japoneza , aplecat in pozitia ghiocelului, exact (verificat cu GPS si laser ) pe intersectia perpendicularei duse din raza cercului rezultat din patratul intersectiei semaforizate cea mai apropiate si, daca e luna plina, cu poza lui Gigi cu stiuca , sa fac un curent de aer pe directia est-vest ...Atunci, voi primi prin sms, in sistem Morse, prin batai de clopot de la catedrala , datele tale ...
Mi-esti drag, palinca am ...problema-i ca n-am ciorapii lui Gigel...Fara ei..... :cry: :cry: :cry:
Si, ca tot suntem la gastro :
io am luat-o cu 'reverul" cu merisoarele ...mar, mere, merisoare :wink:
Mai incerc una , sa vad :
oua, oi, oiene .... ma intereseaza "oiene " sau frati, surori, pt iarna ( muratura, saramura, combinatii, etc )
Precizez ca nu vreau sa fac oienele nici omleta, nici pastrama ...cu atat mai mult sa le "cubez " ....Si nu neaparat oiene ....
Stiu ca gasesc proaspete mereu...da'mie-mi plac "de iarna " ...nu "cube " :P ...
Pt un flacon, te bagi ?

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 20 Oct 2013, 18:32

>Ghenadie<am ratat preparatu'! Am reusit sa-l afum/ard(vorbeam la tel.si discutia a fost interminabila). Nu renunt si mai incerc luni.
De suparare imi prepar un coctail si va invit pe toti:

>>Godfather: 50ml Scotch whisky,20ml Amareto,se pun intr-un pahar "Old Fashioned"plin cu cuburi de gheata. Un coctail care te trimite cu gandul la marile familii mafiote,sau la anii nebuni ai crizei economice din perioada interbelica(desi nu e cazul).

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 20 Oct 2013, 18:45

deltaic scrie:>>Godfather: 50ml Scotch whisky,20ml Amareto,se pun intr-un pahar "Old Fashioned"plin cu cuburi de gheata. Un coctail care te trimite cu gandul la marile familii mafiote,sau la anii nebuni ai crizei economice din perioada interbelica(desi nu e cazul).
bun tare asta! :) dar eu stiam de 40ml scotch.... sau o parte amaretto (musai DISARONNO!) si doua parti scotch....

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 20 Oct 2013, 21:16

Adevar graiesti "Adi G", dar reteta "mama"este :45ml W. si 15ml A. Ma adaptez paharelor mele. Si cockteilurile ce necesita pahare "cocktail"le adaptez pastrand proportiile. Am pahare de 120 ml si de 160 ml(cocktail).

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Oct 2013, 21:11

@biban
Nu am uitat, dar inca nu au ajuns la mine piparcutele ;)
PS o reteta pt carne de caprioara? Am primit o punga (aprox 2kg) cu carne de caprior fara os. Astept pareri despre cum as putea-o gati sambata.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 24 Oct 2013, 08:45

Chiftele de stiuca, fratilooor!!

Imagine

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 24 Oct 2013, 15:54

Gogol scrie:Chiftele de stiuca, fratilooor!!

Imagine

ooohhhhh.... imi ploua-n gura... o retzeta ceva?

Scrie răspuns