Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 21 Feb 2013, 09:06

tudor scrie:Deci, deltaic, inca una sau doua mese din astea si vei aprecia. :lol:
Au trecut 16 ani de atunci si tot simt fiori la vederea dihanilor.Totusi cateva pot inghiti(vinul sa fie la vedere).Este adevarat ca nu mananc decat in deplasare,daca as face-o mai des poate capat antrenament.
Ma ambitionez si,in week-end(sa am timp sa zac daca este cazul)fac o incercare.Ca plan "B",va fi si o ciorba de burta.
Sunt curios cum preparati voi rapanele.Totusi... sunt baritai melcii...Ce am mancat eu prin strainataturi erau mult mai mici.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 21 Feb 2013, 09:42

Cu rapanele, caut pe aici si revin. Nu am mai facut de ceva timp (rapane am mancat numai la carciuma in ultimii ani) si am cam uitat...

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 21 Feb 2013, 17:49

Eu folosesc asa: rapane curatat si spalat cam juma de kil, ulei de masline 50g, 2 catei de usturoi, vin alb 75ml, sos de rosii 150ml, 6-7 frunze de busuioc o leg marar, sare piper.
Bag rapanele in ulei la inabusit 10 minute, apoi sting cu vinul. Dupa ce vinul se evapora, pun sosul de rosii, verdeata tocata marunt si sare cu piper.
Fierb la foc mic pana cand sosul scade, iar la final pun usturoiul tocat marunt.
Mai las sa fiarba 1-2 minute. Eventual se consuma cu garnitura de cartofi natur.
Gata.

Mai am si o reteta de midii in sos alb. :P

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 21 Feb 2013, 18:17

Minunat,te asteptam cu reteta de midii...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 22 Feb 2013, 19:18

>gsteph<uita-te cu atentie la ora postarii.
Cand pierdusem orice speranta ca voi gusta celebrul babic,ma suna "gsteph"si-mi aduce o bucata zdravana din produs.La ora asta a mai ramas cam 1/4 din cantitatea initiala."Termitele"au actionat promt.

Felicitari stimabile ! Foarte bun ! A meritat efortul.
P.S. Urasc lasagne-a ! Urasc sosul bechamel ! Am pierdut o gramada de timp cu dracia asta.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 22 Feb 2013, 19:56

deltaic scrie: P.S. Urasc lasagne-a ! Urasc sosul bechamel ! Am pierdut o gramada de timp cu dracia asta.
Din bucataria italiana unul din felurile mele preferate... vb de lasagna. Si cele mai bune le face sotia, ca-s adaptate pt gustul nostru

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 22 Feb 2013, 21:25

deltaic scrie:>gsteph<uita-te cu atentie la ora postarii.
Cand pierdusem orice speranta ca voi gusta celebrul babic,ma suna "gsteph"si-mi aduce o bucata zdravana din produs.La ora asta a mai ramas cam 1/4 din cantitatea initiala."Termitele"au actionat promt.

Felicitari stimabile ! Foarte bun ! A meritat efortul.
P.S. Urasc lasagne-a ! Urasc sosul bechamel ! Am pierdut o gramada de timp cu dracia asta.
noroc ca m-a intrebat "copilotul": "iti da deltaicul un feedback?" :lol: si am intrat pe forum.
multumesc de aprecieri!
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Feb 2013, 19:41

tudor scrie:Daca tot am vorbit de stridii zilele trecute astazi am avut chef de asa ceva. Era frumos afara deci am gustat cateva la casa de la tara :

http://www.youtube.com/watch?v=G_gKnvmQxfY
am inteles ca stridiile se deschid in mod normal cu mana dreapta :D
dar, care-i spilul la miscarea sacadata a ambelor maini, cand incerci sa introduci cutitul in beregata vietatii?
cu toate comentariile descurajatoare ,o sa incerc si eu. sa nu mor prost.
prea gusti cu pofta!
cam un euro jumate bucata pe la noi...sa vedem .

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 23 Feb 2013, 20:17

Sa inteleg ca-s doi euro bucata ?
Dar e si normal. M-au costat aici 26 euro pentru 24 bucati. Doar la 1 ora jumate de locul unde au fost culese.
In Romania nu prea ai de unde sa culegi stridii, deci 2 euro bucata nu e foarte scump. :lol:

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Feb 2013, 20:22

pe bune care-i treaba cu miscarea aia a mainilor?
si nu-s 9 lei bucata in carrefour :wink:

Scrie răspuns