Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Primul meu contact cu stridiile,a avut loc in Marsilia.Fiind recunoscut ca mare gurmand,amicii francezi,au organizat o masa surpriza(sau poate razbunare),numai cu fructe de mare. Restaurant celebru,multa lume,un cocktail de inceput. Sub privirile mele ingrozite au sosit 5 platouri, cu vietati asezate cu mult fast, pe pat gheata fulgi.
Prima scoica si senzatia ca-mi inghit mucii.Am ras instantaneu un pahar de vin.Cum ajutorul fortei divine(invocat) intarzia sa apara,a trebuit sa inghit mai multe scoici urmate de pahare de vin. Am trecut la aricii de mare din care,sincer sa fiu,nu am inteles mare lucru.Oricum au fost acceptabili in comparative cu grozaviile servite la acel pranz.
De cate ori merg in zona litorala a Frantei,prietenii fraccezi,manati de sentimente nobile(sper) imi ofera cu multa mandrie mese cu fructe de mare.Niciodata nu am vrut sa le stric placerea si entuziasmul refuzand ceea ce-mi ofereau din toata inima.Cu timpul am inceput sa capat o oarecare toleranta…probabil… devin mai intelept pe masura ce imbatranesc.
Prima scoica si senzatia ca-mi inghit mucii.Am ras instantaneu un pahar de vin.Cum ajutorul fortei divine(invocat) intarzia sa apara,a trebuit sa inghit mai multe scoici urmate de pahare de vin. Am trecut la aricii de mare din care,sincer sa fiu,nu am inteles mare lucru.Oricum au fost acceptabili in comparative cu grozaviile servite la acel pranz.
De cate ori merg in zona litorala a Frantei,prietenii fraccezi,manati de sentimente nobile(sper) imi ofera cu multa mandrie mese cu fructe de mare.Niciodata nu am vrut sa le stric placerea si entuziasmul refuzand ceea ce-mi ofereau din toata inima.Cu timpul am inceput sa capat o oarecare toleranta…probabil… devin mai intelept pe masura ce imbatranesc.
-
- veteran
m-a bufnit rasul ,citind relatarea ta,eu nu am avut curaj sa pun gura pe stridii si nici pe melci.Asemanarea reala cu mucii a fost unul din motive.Orice aliment orecum tremurator in farfurie imi provoaca o reactie de aparare/respingere.
sherbamont
serbandudus@rdslink.ro
serbandudus@rdslink.ro
daca nu ti le plac in mod deosebit fii mai rezervat in laudele care se fac de obicei la adresa gazdei sau vei pati ca o cunostinta de-a mea care mergand la cineva la masa a laudat excesiv cuc-cus-ul si drept urmare de cate ori mergea in acea casa el primea special cuc-cus,chiar daca ceilalti mancau cartofi,stiind ca-i face mare placeredeltaic scrie:Primul meu contact cu stridiile,a avut loc in Marsilia.Fiind recunoscut ca mare gurmand,amicii francezi,au organizat o masa surpriza(sau poate razbunare),numai cu fructe de mare. Restaurant celebru,multa lume,un cocktail de inceput. Sub privirile mele ingrozite au sosit 5 platouri, cu vietati asezate cu mult fast, pe pat gheata fulgi.

"nevoia este parintele inovatiei" PLATON
sherbamont scrie:m-a bufnit rasul ,citind relatarea ta,eu nu am avut curaj sa pun gura pe stridii si nici pe melci.Asemanarea reala cu mucii a fost unul din motive.Orice aliment orecum tremurator in farfurie imi provoaca o reactie de aparare/respingere.
Sa inteleg ca si piftia?

- George1985
- veteran
Toata stima pentru curajul domnului Deltaic de a participa la masa...festiva, si a mai si pune gura pe acele creaturi!
In povestire este o asemanare cu, Comando Delta a lui Dorian Marin care este o carte criminala.
Cu toata parerea de rau pentru dumneavoastra, daca mai primiti asemenea ospaturi, astept povestea...

In povestire este o asemanare cu, Comando Delta a lui Dorian Marin care este o carte criminala.
Cu toata parerea de rau pentru dumneavoastra, daca mai primiti asemenea ospaturi, astept povestea...

-
- veteran
chiar si piftia daca nu e inchegata ca lumea ,o mananc cu ochii inchisi,gandindu-ma la altcevaGogol scrie:sherbamont scrie:m-a bufnit rasul ,citind relatarea ta,eu nu am avut curaj sa pun gura pe stridii si nici pe melci.Asemanarea reala cu mucii a fost unul din motive.Orice aliment orecum tremurator in farfurie imi provoaca o reactie de aparare/respingere.
Sa inteleg ca si piftia?
sherbamont
serbandudus@rdslink.ro
serbandudus@rdslink.ro
-
- veteran
" daca mai primiti asemenea ospaturi, astept povestea... ",Domnule Deltaic,eu astept o invitatie......ai dracului ,cu melcii vostrii...
sherbamont
serbandudus@rdslink.ro
serbandudus@rdslink.ro
melcii ie buni domne.... buni rau 
tocmai savurez o portie din ultima glaja de cornata, dupa ce m-am uns cu un rasol de purcel cu hrean nestins

tocmai savurez o portie din ultima glaja de cornata, dupa ce m-am uns cu un rasol de purcel cu hrean nestins

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Acelasi sentiment pe care l-a avut deltaic l-am avut si eu. Asta era la sfarsitul anilor 70 inceputul anilor 80. Din 1984 mi s-a schimbat gustul total si mananc fara probleme chestii care altora nu li se par consumabile.
Deci, deltaic, inca una sau doua mese din astea si vei aprecia.
Deci, deltaic, inca una sau doua mese din astea si vei aprecia.

si eu am anumite retineri la fructele de mare, dar vazand placerea si pofta cu care le mananca fetita mea (are trei ani jumate) si maica-sa mergem sa gustam "minunatiile" marii prin restaurantele de profil. Mananc cu placere crevetii gatiti de sotie 

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k