Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Gogol,baga pestele la congelator si hai la Ghenadie la gratar. Nu-i spune,sa fie surpriza. O mica probleme ar fi ca nu stim(stiu)unde sta dar,ne descurcam noi.

pana ajungeti voi se haleste ...
da daca va arde de iesit la o bere doua, eu nu spun nu

Cat despre bere,poate saptamana asta sa se lege ceva. Sa mai ia si altul initiativa ca eu m-am saturat.
Cunoaste-ti starea aia de toropeala dupa o masa buna ? E,asta-i dichisul,un pui de somn fanariot(somnul de frumusete)face toti banii.
Cunoaste-ti starea aia de toropeala dupa o masa buna ? E,asta-i dichisul,un pui de somn fanariot(somnul de frumusete)face toti banii.
gata, m-am trezit ...
aseara, pt o audienta familiara am gatit urmatoarea chestie piscicola :
1 se caleste o ceapa medie cu putin ulei
2 se adauga peste ceapa calita 1/2 caserola pleurotus , doar caciuliile , oparite intr-o apa si taiate fasii de 1.5 cm. se tin la foc pana la scaderea apei din ciuperci .
3: se adauga 1/3 pachet unt si se amesteca usor pana la topirea integrala
4: cand incepe sa forfoteasca se adauga 500g de scoicide alea mici , spalate si scurse.
5: se condimenteaza dupa gust si se mai tin la fiert acoperite inca cca 5-10 minute.....
6: se lasa la final un 2 minute la foc cu capacul scos, sa scada usor, inainte de a se scoate cu cateva secunde se stoarce 1/3 lamaie
7 se serveste asezonat cu mujdei de usturoi simplu .
Dureaza toate ostilitatile maxim 15 minute si rezultatul e suficient pt 4 portii normale, 2 de "pasionat"
aseara, pt o audienta familiara am gatit urmatoarea chestie piscicola :
1 se caleste o ceapa medie cu putin ulei
2 se adauga peste ceapa calita 1/2 caserola pleurotus , doar caciuliile , oparite intr-o apa si taiate fasii de 1.5 cm. se tin la foc pana la scaderea apei din ciuperci .
3: se adauga 1/3 pachet unt si se amesteca usor pana la topirea integrala
4: cand incepe sa forfoteasca se adauga 500g de scoicide alea mici , spalate si scurse.
5: se condimenteaza dupa gust si se mai tin la fiert acoperite inca cca 5-10 minute.....
6: se lasa la final un 2 minute la foc cu capacul scos, sa scada usor, inainte de a se scoate cu cateva secunde se stoarce 1/3 lamaie
7 se serveste asezonat cu mujdei de usturoi simplu .
Dureaza toate ostilitatile maxim 15 minute si rezultatul e suficient pt 4 portii normale, 2 de "pasionat"

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Din ce te- ai trezit?
Pai si pestele unde e? Aaaaa, scoicile cica is piscicole
Da o boaghe de marar, macar uscat nu aveai sa arunci acolo
Daca tot am vorbit de stridii zilele trecute astazi am avut chef de asa ceva. Era frumos afara deci am gustat cateva la casa de la tara :
http://www.youtube.com/watch?v=G_gKnvmQxfY
http://www.youtube.com/watch?v=G_gKnvmQxfY
din somnul de frumusete ...aci o fo -1 grad l apranz, cu -5 real feel.....Ghenadie scrie:Din ce te- ai trezit?

poi nene mararu intre al condimente dupa gust...mie imi place si patrunjelul in mujdei, ca sa nu mai zic de leustean care e dumnezeiesc.....
@musk sa inteleg ca ai folosit vongole,sunt mai usor de curatat. @deltaic punem bani juma-juma si luam un cal?
nu am auzit sa se gasesca carne de cal prin bucuresti.de curiozitate as incerca si eu.

zi ca-s de la tara dar nuj ce-s alea vongole
am luat scoicute din alea la punga gastro de la metro ..... eu nu le stiu dupa numele de mama decat daca le prind eu
....

am luat scoicute din alea la punga gastro de la metro ..... eu nu le stiu dupa numele de mama decat daca le prind eu

Gata pateu'!
Am bagat asa: 4 carasi mai mari ca palma, 150 gr pastrama de macrou, ton maruntit in ulei la cutie, doua degete de slana afumata, trei oua fierte, o ceapa mare alba, o lingura de marar, o lingurita de patrunjel, tarhon, cimbru, piper boabe in multe culori, ardei iute maruntit, sare, o lamaie, si un mic secret, 75 ml vin rosu .
Al doilea tips e sa stea cateva ore la frigider sa-si traga aromele.
Se consuma cel mai bine cu vin alb sec.

Uploaded with ImageShack.us
Am bagat asa: 4 carasi mai mari ca palma, 150 gr pastrama de macrou, ton maruntit in ulei la cutie, doua degete de slana afumata, trei oua fierte, o ceapa mare alba, o lingura de marar, o lingurita de patrunjel, tarhon, cimbru, piper boabe in multe culori, ardei iute maruntit, sare, o lamaie, si un mic secret, 75 ml vin rosu .

Al doilea tips e sa stea cateva ore la frigider sa-si traga aromele.

Se consuma cel mai bine cu vin alb sec.

Uploaded with ImageShack.us