Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 14:27

Gogol,baga pestele la congelator si hai la Ghenadie la gratar. Nu-i spune,sa fie surpriza. O mica probleme ar fi ca nu stim(stiu)unde sta dar,ne descurcam noi.

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Feb 2013, 14:31

:lol1:
pana ajungeti voi se haleste ...
da daca va arde de iesit la o bere doua, eu nu spun nu :respekt:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 17 Feb 2013, 15:32

Cat despre bere,poate saptamana asta sa se lege ceva. Sa mai ia si altul initiativa ca eu m-am saturat.
Cunoaste-ti starea aia de toropeala dupa o masa buna ? E,asta-i dichisul,un pui de somn fanariot(somnul de frumusete)face toti banii.

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 17 Feb 2013, 16:32

gata, m-am trezit ...
aseara, pt o audienta familiara am gatit urmatoarea chestie piscicola :

1 se caleste o ceapa medie cu putin ulei
2 se adauga peste ceapa calita 1/2 caserola pleurotus , doar caciuliile , oparite intr-o apa si taiate fasii de 1.5 cm. se tin la foc pana la scaderea apei din ciuperci .
3: se adauga 1/3 pachet unt si se amesteca usor pana la topirea integrala
4: cand incepe sa forfoteasca se adauga 500g de scoicide alea mici , spalate si scurse.
5: se condimenteaza dupa gust si se mai tin la fiert acoperite inca cca 5-10 minute.....
6: se lasa la final un 2 minute la foc cu capacul scos, sa scada usor, inainte de a se scoate cu cateva secunde se stoarce 1/3 lamaie
7 se serveste asezonat cu mujdei de usturoi simplu .

Dureaza toate ostilitatile maxim 15 minute si rezultatul e suficient pt 4 portii normale, 2 de "pasionat" :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 17 Feb 2013, 20:53

Din ce te- ai trezit?
Pai si pestele unde e? Aaaaa, scoicile cica is piscicole
Da o boaghe de marar, macar uscat nu aveai sa arunci acolo

tudor
Moderator
Moderator
Mesaje: 2821
Membru din: 14 Apr 2004, 12:10
Localitate: paris
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de tudor » 17 Feb 2013, 21:16

Daca tot am vorbit de stridii zilele trecute astazi am avut chef de asa ceva. Era frumos afara deci am gustat cateva la casa de la tara :

http://www.youtube.com/watch?v=G_gKnvmQxfY

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 17 Feb 2013, 22:03

Ghenadie scrie:Din ce te- ai trezit?
Pai si pestele unde e? Aaaaa, scoicile cica is piscicole
Da o boaghe de marar, macar uscat nu aveai sa arunci acolo
din somnul de frumusete ...aci o fo -1 grad l apranz, cu -5 real feel..... :evil:

poi nene mararu intre al condimente dupa gust...mie imi place si patrunjelul in mujdei, ca sa nu mai zic de leustean care e dumnezeiesc.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 18 Feb 2013, 10:48

@musk sa inteleg ca ai folosit vongole,sunt mai usor de curatat. @deltaic punem bani juma-juma si luam un cal? :elkgrin: nu am auzit sa se gasesca carne de cal prin bucuresti.de curiozitate as incerca si eu.

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 18 Feb 2013, 11:05

zi ca-s de la tara dar nuj ce-s alea vongole :lol:

am luat scoicute din alea la punga gastro de la metro ..... eu nu le stiu dupa numele de mama decat daca le prind eu :lol: ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 18 Feb 2013, 12:27

Gata pateu'!
Am bagat asa: 4 carasi mai mari ca palma, 150 gr pastrama de macrou, ton maruntit in ulei la cutie, doua degete de slana afumata, trei oua fierte, o ceapa mare alba, o lingura de marar, o lingurita de patrunjel, tarhon, cimbru, piper boabe in multe culori, ardei iute maruntit, sare, o lamaie, si un mic secret, 75 ml vin rosu . :wink:
Al doilea tips e sa stea cateva ore la frigider sa-si traga aromele. :wink:
Se consuma cel mai bine cu vin alb sec.





Imagine

Uploaded with ImageShack.us

Scrie răspuns