Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Uff domnule deltaic buna tare sa mai fie carbonara aia dar si la colesterol te baga in boale mananci de 5 ori asa ceva si te duci direct la reprezentanta sa iti schimbe ficatul ..iar la romania in locul la panceta este piept de porc afumat sau bacon ii mai spun neofitii astia cu fabrici de semipreparate ...oricum respectele mele sunteti un mare bucatar
Retetele bune de cele mai multe ori sunt nesanatoase.Daca asculti nutritionistii nimic nu este sanatos. Cu posturile astea ma mai "echilibrez".Acum sunt in post si incerc din rasputeri sa nu ma gandesc la bunataturi.
Mai am o "datorie"la gsteph si cu prima ocazie ma achit.
Mai am o "datorie"la gsteph si cu prima ocazie ma achit.
Va intereseaza si retetele de post am una superba daca da o pun aici
Sunt cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga)si asteptam reteta !rapace scrie:Va intereseaza si retetele de post am una superba daca da o pun aici
TORT DE CLATITE CU SPANAC
Se folosesc un litru de apa carbogazoasa, faina,500-600 gr de spanac proaspat ,2 cepi, 70-80 gr margarina(de preferat unirea)
200 gr smantana de soia obtinuta astfel 100 gr lapte de soia,180 gr ulei de floarea soarelui/arahide,3-4 picaturi zeama de lamaie,sarePunem intr-un borcan laptele la temperatura camerei, uleiul, cativa stropi de zeama de lamaie si sarea.
Introducem in borcan mixerul vertical si mixam la viteza maxima pentru 2-3 minute si gata smantana.
Spanacul se opareste in apa clocotota dupa curatare si apoi se pune la scurs
Ceapa se taie marunt si se prajeste in margarina pana incepe sa devina translucida spoi adaugam spanacul pe care in prealabil il tocam dupa scurgere ,plus condimentele sare piper ..
Clatitele le realizam din apa minerala si faina plus sare, se realizeaza cam 10-12 clatite , dupa ce avem toate acestea luam un vas de iena rotund sau doar o tava rotunda in lipsa acestuia ... se pune cate o clatita pe rand pe care o ungem cu compozitia de spanac ,astfel pana cladim un tort din clatite cu spanac ,deasupra punem smantana de soia si bagam in cuptorul incins pana smantana incepe sa prinda culoare ,aproximativ 30 de min ...Pofta buna
Se folosesc un litru de apa carbogazoasa, faina,500-600 gr de spanac proaspat ,2 cepi, 70-80 gr margarina(de preferat unirea)
200 gr smantana de soia obtinuta astfel 100 gr lapte de soia,180 gr ulei de floarea soarelui/arahide,3-4 picaturi zeama de lamaie,sarePunem intr-un borcan laptele la temperatura camerei, uleiul, cativa stropi de zeama de lamaie si sarea.
Introducem in borcan mixerul vertical si mixam la viteza maxima pentru 2-3 minute si gata smantana.
Spanacul se opareste in apa clocotota dupa curatare si apoi se pune la scurs
Ceapa se taie marunt si se prajeste in margarina pana incepe sa devina translucida spoi adaugam spanacul pe care in prealabil il tocam dupa scurgere ,plus condimentele sare piper ..
Clatitele le realizam din apa minerala si faina plus sare, se realizeaza cam 10-12 clatite , dupa ce avem toate acestea luam un vas de iena rotund sau doar o tava rotunda in lipsa acestuia ... se pune cate o clatita pe rand pe care o ungem cu compozitia de spanac ,astfel pana cladim un tort din clatite cu spanac ,deasupra punem smantana de soia si bagam in cuptorul incins pana smantana incepe sa prinda culoare ,aproximativ 30 de min ...Pofta buna
Maestre deltaic, reteta de carbonara pe care ne-ai impartasit-o e delicioasa
Tocmai am venit din bucatarie si sunt mai mult decat satul. S-a dus pe apa sambetei "cura" mea de slabire
Sotia a folosit tagliatele cu spanac (verzi) si inainte de a fi gata pancetta a scapat cativa creveti la rumenit.
Multumim pt reteta

Sotia a folosit tagliatele cu spanac (verzi) si inainte de a fi gata pancetta a scapat cativa creveti la rumenit.
Multumim pt reteta
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
>luci_t< Sa-ti fie de bine !
>rapace< Situatia se complica. Este soacra-mea la mine si a citit reteta.Este atat de interesata ca maine,dupa ce vin de la pescuit,vrea sa o gatim impreuna.
Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) voi scrie reteta de stiuca umpluta,invatata chiar la Caraorman,in mileniul trecut.
>rapace< Situatia se complica. Este soacra-mea la mine si a citit reteta.Este atat de interesata ca maine,dupa ce vin de la pescuit,vrea sa o gatim impreuna.
Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) voi scrie reteta de stiuca umpluta,invatata chiar la Caraorman,in mileniul trecut.
Ei dah, una "sfanta" direct de la sursa...deltaic scrie:Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) voi scrie reteta de stiuca umpluta,invatata chiar la Caraorman,in mileniul trecut.

deltaic scrie: >rapace< Situatia se complica. Este soacra-mea la mine si a citit reteta.Este atat de interesata ca maine,dupa ce vin de la pescuit,vrea sa o gatim impreuna. .
Astept sa vad impresia si reteta de stiuca umpluta ....

Unde este reteta de stiuca umpluta ?deltaic scrie:>luci_t< Sa-ti fie de bine !