Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Stiuca umpluta "a la moi"
Una bucata stiuca intre 2-2,5 kg
2morcovi,200 gr unt 70% grasime ,100 gr masline,4-6 cepe de preferat rosii,1 capatana usturoi,50 gr stafide,3 oua,1 legatura marar,vin sec aligote ,feteasca alba sau dupa preferinte
Stiuca se curata prin belire dupa metoda bine cunoscuta lasandu-se capul atasat,carnea, dupa dezosarea se taie si se da prin masina de tocat carne in sita ramanand si oasele mai mici , se iau 2 morcovi potriviti care se curata si se fierb aproximativ 15 minute apoi se dau prin masina de tocat,o capatana serioasa de usturoi care se curata si se da prin masina de tocat, la sfarsit pentru a scoate toate ingredientele din masina se poate baga o felie de paine muiata in lapte ,2 cepe rosii mai marisoare se toaca marunt si se calesc in unt aproximativ 1/2din cantitate,100gr de masline fara samburi se toaca marunt ,o legatura marar care se va toca ,50gr de stafide,3 oua.Toate aceste ingrediente inclusiv untul in care s-a calit ceapa se amesteca si se condimenteaza cu sare ,piper si boabe de enibahar ... se umple stiuca cu acest amestec,tava o ungem cu restul de unt avand grija sa se intinda uniform in toata tava ,din 2 cepe crude tocate pestisori facem un pat peste care asezam stiuca umpluta .turnam peste peste vin alb sec pietros (aligote) sa ajunga cam la 1 cm nivelul vinului ,eu pun si un strop de sare prin vin pt a nu desara compozitia apoi se da la cuptor la temp de 120-150 grade si se verifica periodic ,in timpul verificarilor se uda "ciuca" cu sosul din tava cu ajutorul unei linguri,nu ma pricep sa dau un timp de coacere dar cand incepe sa capete o culoare maronie pe deasupra este gata ... se serveste calda stropita cu lamaie langa un vinisor alb tot sec..... POFTA BUNA
Una bucata stiuca intre 2-2,5 kg
2morcovi,200 gr unt 70% grasime ,100 gr masline,4-6 cepe de preferat rosii,1 capatana usturoi,50 gr stafide,3 oua,1 legatura marar,vin sec aligote ,feteasca alba sau dupa preferinte
Stiuca se curata prin belire dupa metoda bine cunoscuta lasandu-se capul atasat,carnea, dupa dezosarea se taie si se da prin masina de tocat carne in sita ramanand si oasele mai mici , se iau 2 morcovi potriviti care se curata si se fierb aproximativ 15 minute apoi se dau prin masina de tocat,o capatana serioasa de usturoi care se curata si se da prin masina de tocat, la sfarsit pentru a scoate toate ingredientele din masina se poate baga o felie de paine muiata in lapte ,2 cepe rosii mai marisoare se toaca marunt si se calesc in unt aproximativ 1/2din cantitate,100gr de masline fara samburi se toaca marunt ,o legatura marar care se va toca ,50gr de stafide,3 oua.Toate aceste ingrediente inclusiv untul in care s-a calit ceapa se amesteca si se condimenteaza cu sare ,piper si boabe de enibahar ... se umple stiuca cu acest amestec,tava o ungem cu restul de unt avand grija sa se intinda uniform in toata tava ,din 2 cepe crude tocate pestisori facem un pat peste care asezam stiuca umpluta .turnam peste peste vin alb sec pietros (aligote) sa ajunga cam la 1 cm nivelul vinului ,eu pun si un strop de sare prin vin pt a nu desara compozitia apoi se da la cuptor la temp de 120-150 grade si se verifica periodic ,in timpul verificarilor se uda "ciuca" cu sosul din tava cu ajutorul unei linguri,nu ma pricep sa dau un timp de coacere dar cand incepe sa capete o culoare maronie pe deasupra este gata ... se serveste calda stropita cu lamaie langa un vinisor alb tot sec..... POFTA BUNA
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Un pic de pregatiri de pasti:ceafa si piept afumat.
http://img689.imageshack.us/img689/5898/dsc00626yj.jpg
http://img689.imageshack.us/img689/5898/dsc00626yj.jpg
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Doamne iarta-ma ! Ce poza ! Postul se apropie de final...
Azi,de Florii,ceva usor:plachie de crap(zi Andrei ca nu ti-a placut)si sturion(de acvacultura)la gratar.
Revin cu stiuca umpluta,nu am uitat dar am vrut sa confirm o ipoteza.
Azi,de Florii,ceva usor:plachie de crap(zi Andrei ca nu ti-a placut)si sturion(de acvacultura)la gratar.
Revin cu stiuca umpluta,nu am uitat dar am vrut sa confirm o ipoteza.
-
- veteran
- Mesaje: 593
- Membru din: 08 Feb 2008, 18:47
- Localitate: Piatra Neamt,Villafranca di Verona(IT)
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Si pe mine sa ma ierte ca imping pe altii spre pacat. Eu sunt hipertensiv si nu consum asemenea bucate dar imi place sa le prepar. Pestele imi place numai oceanic si daca se poate sa fie si proaspat. De postit postesc cu sufletul si cu fapta caci e mai pacat ce scoti pe gura decat ce bagi in ea.deltaic scrie:Doamne iarta-ma ! Ce poza ! Postul se apropie de final...
Azi,de Florii,ceva usor:plachie de crap(zi Andrei ca nu ti-a placut)si sturion(de acvacultura)la gratar.
Revin cu stiuca umpluta,nu am uitat dar am vrut sa confirm o ipoteza.
O saptamana linistita va doresc si sarbatori cu bine.

"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>pensionaru< In 5 zile voi savura bunatati de genul celor din imaginie,pana atunci,sunt setat pe post si nimic nu ma abate din calea-mi...
Maine plec spre Nimigea(BN) unde voi aprofunda bucataria zonei si voi petrece sarbatorile.
Paste Fericit !
Maine plec spre Nimigea(BN) unde voi aprofunda bucataria zonei si voi petrece sarbatorile.
Paste Fericit !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
filet de salau, prajit in ulei de rapitza, cu rosmarin si usturoi, pe risotto de sparanghel... orgasm pe limba...

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am "dat peste" un articol care-mi place. Si daca tot suntem la topicul cu papica, cred ca e un semnal de alarma pt fiecare dintre noi. Un lucru stiut de toti si bine punctat in legatura cu mititeii nostri http://www.vestic.ro/articol_30261/%28v ... dului.html
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
- danielcocea
- veteran
- Mesaje: 1311
- Membru din: 16 Noi 2009, 19:14
- Localitate: la peste----<*))))><-Buc.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Un nou blog de gastronomie care personal mi s a parut foarte gustos este http://oviatacugust.blogspot.ro/ , retete simple si gustoase ...multe le am facut....lemon tart, tarta cu rubarba unele din cele mai bune deserturi gustate...si midiile de vis...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
E o bucatarie pur frantuzeasca. E ok, dar nu stiu cum va puteti procura produsele. Dorade in Romania se prind cam greu. 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ei @Tudore mai treci prin tara ca sa constati ca au inceput sa migreze in banc pe la carefour si real ingredientele se gasesc si la noi dar la ce preturi o doamne la ce preturitudor scrie:E o bucatarie pur frantuzeasca. E ok, dar nu stiu cum va puteti procura produsele. Dorade in Romania se prind cam greu.

