Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ei, daca se gasesc e bine. Chiar daca-s scumpe nu mananci din astea in fiecare zi.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>AdiG< trebuie sa recunosc ca ulei de rapita nu am consumat pana acum,...mai invat ceva. Neaparat il incerc si mai mult ca sigur o sa-mi placa. Preparatele din poza arata minunat.
>rapace<inca nu am scris despre reteta de stiuca umpluta deoarece fac un studiu prin delta asupra acestui preparat.Am avut un shoc la Chilia cand o lipoveanca neaosa mi-a spus ca nu este un preparat specific deltei…Tot la Chilia, o alta gospodina locala, mi-a descris reteta, aproape cum o stiam.La fel am patit si la Mila 23 si in Crisani, pareri impartite . Vreau sa ma duc pana la Sulina,la urmatorul voiaj,si sa discut pe aceasta tema cu o foarte buna bucatareasa lipoveanca,pe care o cunosc. Prima data,si reteta o am de atunci,am mancat stiuca umpluta chiar la Caraorman.Eventual dau o fuga pana acolo in stabilirea adevarului”suprem”.
>danielcocea<interesant blog,sunt o multime pe “net” si regula topicului este ca retetele recomandate sa fie gatite sau cel putin gustate de cel care scrie, te incadrezi.
Referitor la preturile exagerate ale produselor din import,asta este o problema veche,sunt preturi nejustificat de mari. Aceeasi problema o au si produsele “traditionale”care de cele mai multe ori au preturi prohibitive,asa, de amorul artei…Acelasi produs il poti gasi la cele mai diferite preturi in mai multe locatii.
Vroiam sa descriu impresiile despre sarbatorile Pascale pertecute la Nimigea in jud.Bistrita-Nasaud,la niste rubedenii(prin alianta).7 zile petrecute asa cum am visat.Frumoase locuri,primitori oameni.Din pacate am pierdut insemnarile cu retetele realizate si descrise de cei de acolo. Cu ciorba de miel si friptura mi-am asumat eu responsabilitatea .Se pare ca au placut.Am mai gatit o reteta de paste(marea senzatie),niste salate si pui cu smantana. Spre uluirea generala nu i-am lasat sa consume decat bauturi potrivite preparatelor servite.
Sa nu fie o postare “seaca”va invit la un cocktail pe care tocmai l-am preparat:
>>>“Blue Lady”-40 ml gin ,40 ml Blue Curacao,40 ml suc lamie.Se amesteca in shaker cu 5 cuburi de gheata si se toarna in pahar cocktail bordurat cu zahar.
>rapace<inca nu am scris despre reteta de stiuca umpluta deoarece fac un studiu prin delta asupra acestui preparat.Am avut un shoc la Chilia cand o lipoveanca neaosa mi-a spus ca nu este un preparat specific deltei…Tot la Chilia, o alta gospodina locala, mi-a descris reteta, aproape cum o stiam.La fel am patit si la Mila 23 si in Crisani, pareri impartite . Vreau sa ma duc pana la Sulina,la urmatorul voiaj,si sa discut pe aceasta tema cu o foarte buna bucatareasa lipoveanca,pe care o cunosc. Prima data,si reteta o am de atunci,am mancat stiuca umpluta chiar la Caraorman.Eventual dau o fuga pana acolo in stabilirea adevarului”suprem”.
>danielcocea<interesant blog,sunt o multime pe “net” si regula topicului este ca retetele recomandate sa fie gatite sau cel putin gustate de cel care scrie, te incadrezi.
Referitor la preturile exagerate ale produselor din import,asta este o problema veche,sunt preturi nejustificat de mari. Aceeasi problema o au si produsele “traditionale”care de cele mai multe ori au preturi prohibitive,asa, de amorul artei…Acelasi produs il poti gasi la cele mai diferite preturi in mai multe locatii.
Vroiam sa descriu impresiile despre sarbatorile Pascale pertecute la Nimigea in jud.Bistrita-Nasaud,la niste rubedenii(prin alianta).7 zile petrecute asa cum am visat.Frumoase locuri,primitori oameni.Din pacate am pierdut insemnarile cu retetele realizate si descrise de cei de acolo. Cu ciorba de miel si friptura mi-am asumat eu responsabilitatea .Se pare ca au placut.Am mai gatit o reteta de paste(marea senzatie),niste salate si pui cu smantana. Spre uluirea generala nu i-am lasat sa consume decat bauturi potrivite preparatelor servite.
Sa nu fie o postare “seaca”va invit la un cocktail pe care tocmai l-am preparat:
>>>“Blue Lady”-40 ml gin ,40 ml Blue Curacao,40 ml suc lamie.Se amesteca in shaker cu 5 cuburi de gheata si se toarna in pahar cocktail bordurat cu zahar.
-
- veteran
- Mesaje: 939
- Membru din: 12 Noi 2009, 13:25
- Localitate: Rosiorii de Vede
Re: Gastronomie si alte dichisuri
o reteta de pastrama platica poate ajuta cineva ceva ce stiti ca iese super 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
frate deltaic ne e dor de tine aci 
in fine sa va povestesc cina mea din seara asta.....
necesar :
1/2 kg carne de porc ( poa sa fie ceafa, cotlet, muschi , felii de 2.5-3 cm grosime)
unt 1/4 pachet
1/2 caserola pleurotus
mix piper alb, verde, negru , rosu. plus rajnita de cuviinta ....
sare
usturoi 2-3 catei
2 linguri smantana, preferabil mai grasa( 20- 32% sau de tara)
dificultate : mica
timp de preparare 25 min
ciupercile se oparesc bine( spalate in prealabil si indapartate picioarele care sunt atoase) si se dau un clocot
usturoiul se toaca marunt si se arunca intro ulcica teflonata la foc mediu
imediat se pune peste el untul
cand untul aproape fierbe se pun ciupercile scurse
cand fierbe tot amestecul punem sare dupa gust ( nu multe, ciupercile au deja esenta lor) si un praf de mix de piper....
mai lasam un pic punem smantana si mai dam un clocot.
intre timp incingem ( fara ulei) o tigaie cu fundul gros sau un grill bine de tot
cand e incins arunca un praf de mix de piper si sare , peste care aruncam feliile de porc, nebatute, ne sarate ne nimic.....
la 4-5 min le intoarcem si mai tinem 4-5 min. tre sa incercam sa ne abtinem sa le facem prea tare, porcul trebe lasat doar un pic ca sa fie savuros si fraged .
scoatem gratarul simplu , il asezonam cu ciupercile cu sos , o felie d e paine neagra si un pahar mare de chardonnay de Cricova...... rece...
sa aveti pofta si Noroc

in fine sa va povestesc cina mea din seara asta.....
necesar :
1/2 kg carne de porc ( poa sa fie ceafa, cotlet, muschi , felii de 2.5-3 cm grosime)
unt 1/4 pachet
1/2 caserola pleurotus
mix piper alb, verde, negru , rosu. plus rajnita de cuviinta ....
sare
usturoi 2-3 catei
2 linguri smantana, preferabil mai grasa( 20- 32% sau de tara)
dificultate : mica
timp de preparare 25 min
ciupercile se oparesc bine( spalate in prealabil si indapartate picioarele care sunt atoase) si se dau un clocot
usturoiul se toaca marunt si se arunca intro ulcica teflonata la foc mediu
imediat se pune peste el untul
cand untul aproape fierbe se pun ciupercile scurse
cand fierbe tot amestecul punem sare dupa gust ( nu multe, ciupercile au deja esenta lor) si un praf de mix de piper....
mai lasam un pic punem smantana si mai dam un clocot.
intre timp incingem ( fara ulei) o tigaie cu fundul gros sau un grill bine de tot
cand e incins arunca un praf de mix de piper si sare , peste care aruncam feliile de porc, nebatute, ne sarate ne nimic.....
la 4-5 min le intoarcem si mai tinem 4-5 min. tre sa incercam sa ne abtinem sa le facem prea tare, porcul trebe lasat doar un pic ca sa fie savuros si fraged .
scoatem gratarul simplu , il asezonam cu ciupercile cu sos , o felie d e paine neagra si un pahar mare de chardonnay de Cricova...... rece...
sa aveti pofta si Noroc

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
PS macar pt vinurile de Cricova si coniacul Calarasi si tot ar trebui sa incercam o unire cu Moldova



Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- danielcocea
- veteran
- Mesaje: 1311
- Membru din: 16 Noi 2009, 19:14
- Localitate: la peste----<*))))><-Buc.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Tudor , sa stii ca nu sunt mai scumpe (ma refer la dorade) decat in Franta sau in Grecia ori Turcia,de unde este dorada de la Carrefour .... in Grecia este 11 euro cea de acvacultura , iar la magazin la noi este in promo la maxim 30 ron....chiar nu este scump , si nici crevetii nu s scumpi...sunt 40 ron la magazin....sunt gusturi desavarsite mult mai ieftine decat alte produse de macelarie gen , de pe piata ( vezi muschi vita 90 ron , carcasa iepure 40 ron )...tudor scrie:Ei, daca se gasesc e bine. Chiar daca-s scumpe nu mananci din astea in fiecare zi.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pai daca e sa o luam asa muschiul de vita este mult mai ieftin la noi decat la ei
la fr dorada de crescatorie e intre 11 si 14 eur / kg iar tournedo-ul e 50 de eur /kg raportul cred ca este net diferit ....oricum majoritatea produselor de import UE la noi depaseste in mod nesimtit pretul lor din supermarketurile tarilor de origine
la fr dorada de crescatorie e intre 11 si 14 eur / kg iar tournedo-ul e 50 de eur /kg raportul cred ca este net diferit ....oricum majoritatea produselor de import UE la noi depaseste in mod nesimtit pretul lor din supermarketurile tarilor de origine
Re: Gastronomie si alte dichisuri
[quote="MuskMd"]frate deltaic ne e dor de tine aci 
Si mie mi-e dor de voi...Acu'm-am intors de la Dunare unde am fost cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si am tras un mega festin pe malul apei,spre ciuda poporului frate si prieten(pana aseara)bulgar.Ma bag si eu in discutie imediat ce va fi posibil.

Si mie mi-e dor de voi...Acu'm-am intors de la Dunare unde am fost cu Homer(singurul om ce nu s-a putut loga la forum)si am tras un mega festin pe malul apei,spre ciuda poporului frate si prieten(pana aseara)bulgar.Ma bag si eu in discutie imediat ce va fi posibil.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Aha....S-a "reanimat"" gastronomia.
Revin cat de curand cu reteta de clean ''la borcan''
...
In primvaara asta mi-am depasit recordul la clean..600grame...Rapala floating 3.5 cm F5...
Revin cat de curand cu reteta de clean ''la borcan''

In primvaara asta mi-am depasit recordul la clean..600grame...Rapala floating 3.5 cm F5...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Asa ieftin nu ne vindem vinu'MuskMd scrie:PS macar pt vinurile de Cricova si coniacul Calarasi si tot ar trebui sa incercam o unire cu Moldova![]()

Bag de seama ca ti- o placut dincolo
