Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 16 Iun 2013, 19:52

:mrgreen:

tre sa vb maine.....lucrezi lunea viitoare?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 16 Iun 2013, 21:04

Lunea viitoare(24 iun.daca despre data asta este vorba)lucrez intens la niste stiuci pe la Cardon. Te sun maine.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 05 Iul 2013, 21:31

mircioneolt scrie:o reteta de pastrama platica poate ajuta cineva ceva ce stiti ca iese super :respekt:
>mircioneolt< am mancat o afumatura de crap de “dai cu caciula dupa caini”! Crap cam la 6 kg,necuratat de solzi,taiat in doua .Partea cu spatele fiind mai groasa a fost crestata in profunzime in forma de careu cu adancimea crestaturii cam de 2 cm.Tinut la sare 3 zile si apoi desarat partial,a fost lasat la vant 2 zile,sa se mai usuce.Ajuns in afumatoarea cu fum rece,a stat cam 24 ore. Bun de consumat ca atare,mie-mi place foarte mult fiert si racit Usturoiul este optional. Fasii din delicatesa asta,tocate marunt se pot adauga la salata de icre.Este un preparat al sezonului rece(fara insecte),se conserva bine la congelator.
La ultima iesire mi-am adus din delta “pui de balta”. Uitasem de reteta lui “rine” de la pag.11 si le-am preparat classic,pane.Mai am vreo 2 kg. si incerc si reteta de la pag.11.
>>”Pui de balta pane”: bine spalate,picioarele de broasca se scurg , se dau cu sare si piper.Tigaia cu ulei pusa la incins. “Puii” se dau prin faina,ou batut,pesmet si se pun la rumenit in tigaie.La servire,eu prefer sa-i trec prin mujdei de usturoi,d’ala oltenesc,cu mai multa zeama. Il rog pe Riga sa posteze maine o poza.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 05 Iul 2013, 21:50

daa... ceva secrete de familie...
deltaic scrie: In afara de clasicele picioruse de broasca(pui de balta)pane,face sotia mea o ciorba "a la grec",INOVATIE PROPRIE,de sta matza in coada. Trebuie sa o inregistrez la O.S.I.M.sa nu zica altu' ca este inventia lui
nu impartasim si noi ? :roll:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 10 Iul 2013, 19:16

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 10 Iul 2013, 19:24

Lu' Riga i-a fost mai usor sa ma chinuie pe mine sa incerce sa ma invete sa postez decat sa o faca el...Oamenii seriosi se duc la pescuit si nu au timp de pierdut cu muritorii de rand. Cam asa trebuie sa arate "puii de balta"cand sunt spre rumenire.
>rine< cand imi vine familia din minivacanta de la Tg.Neamt,voi dezvalui si reteta de ciorba,secretul fiind pastrat cu strasnicie de sotie.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 10 Iul 2013, 19:31

mama ce pofta mi-ai facut, fi-tzi-ar mancarea gustaosa sa-tzi fie...... :lol: :lol: :lol: prima data am mancat pui de balta la restaurantul "pescarul" de pe malul dunarii, la galatzi.... doamne ce vremuri.... m-ai lasat cu lacrimi in ochi si ploaie-n gura......................... :cry: serios...... :respekt:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 15 Iul 2013, 19:30

deltaic scrie:Lu' Riga i-a fost mai usor sa ma chinuie pe mine sa incerce sa ma invete sa postez decat sa o faca el...Oamenii seriosi se duc la pescuit si nu au timp de pierdut cu muritorii de rand. Cam asa trebuie sa arate "puii de balta"cand sunt spre rumenire.
>rine< cand imi vine familia din minivacanta de la Tg.Neamt,voi dezvalui si reteta de ciorba,secretul fiind pastrat cu strasnicie de sotie.
Superi tari puii astia de balta ! N-am mai halit d-astia de cand eram io mic ..... Nu mai stiu acum ce gust au , dar stiu ca mi-au placut tare mult candva .

Foarte tare , Liviu ! :wink:

p.s ..... Mersi ! :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 15 Iul 2013, 20:42

Nu pot sa cred !!! "modigliani" in persoana ! Mai am un pachet de picioruse cam de un kilogram si-l pastrez pentru un festin comun. Azi(s-a intors familia ratacitoare) am gatit reteta lui "rine" de la pag.11 si pot sa spun ca au fost foarte bune. Am avut si un Aligote rece...acu' zac.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 25 Aug 2013, 19:38

tocmai m-am apucat sa fac un rasol de salau , dar l-am fiert prea mult :cry:
sfat:daca se intampla ,bagati rapid vasul in apa rece si lasati-l asa.pana se raceste totul fara sa umblati in oala.
pestele ramane intreg :wink:

Scrie răspuns