miculitza ce bunatatzuri

! ca tot este vorba de zburatoare,am si eu o reteta citita intr-o carte veche de bucate si gatita,deci ma incadrez...

gaina cu stafide-o gaina curatata,2felii de franzela,150g slanina,150 mil.cognac,100g unt,200g stafide,1 lamaie mare,patrunjel verde si marar asisderea,sare si piper.selasa stafidele la inmuita in cognac 3 ore.separat se face sosul,amestecand slanina topita,paine ainmuiata in lapte si apio stoarsa,cam jumatate din cogniacul in care au stat stafidele,,verdeturile taiate.se adauga un ou intreg pentru legarea compozitiei.se asezoneaza cu sare si piper.pasarea,bine spalata,se pune la cuptor cu grasime(proprie sau de porc),al rumenit.inainte de a introduce gaina in cuptor,cosul pieptului se umple cu amestecul de mai sus.cand este gata,se stropeste periodic cu grasime si restul de cogniac in care sunt jumatate din stafide,se pune pe o tava pe sosul cu cogniac.se adauga restul stafidelor si se orneaza cu felii de lamaie platoul.garnitura potrivita consta in piure de mere sau cartofi fierti.merge si cu orez.
