Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 28 Ian 2013, 20:41

deltaic scrie:... "Pui la sticla"...
a fost o perioada in viata mea in care puiul in cauza era un personaj principal. ca si puiul la punga.
am facut o fobie atunci, dar acum paca incepe sa ma zgandere... vechile iubiri...
merci maestre!

am avut o saptamana grea si un weekend greu, promit sa pun 2 retete intr-o zi sau doua:
1 - ciorbita de vitel cuburi cu legume (ca la cantina)
2 - piept (costite) de porc pe varza murata la cuptor, condimentate pe farfurie cu dulceata de ardei iute (primita).
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 29 Ian 2013, 20:03

miculitza ce bunatatzuri :shock: ! ca tot este vorba de zburatoare,am si eu o reteta citita intr-o carte veche de bucate si gatita,deci ma incadrez... :lol: gaina cu stafide-o gaina curatata,2felii de franzela,150g slanina,150 mil.cognac,100g unt,200g stafide,1 lamaie mare,patrunjel verde si marar asisderea,sare si piper.selasa stafidele la inmuita in cognac 3 ore.separat se face sosul,amestecand slanina topita,paine ainmuiata in lapte si apio stoarsa,cam jumatate din cogniacul in care au stat stafidele,,verdeturile taiate.se adauga un ou intreg pentru legarea compozitiei.se asezoneaza cu sare si piper.pasarea,bine spalata,se pune la cuptor cu grasime(proprie sau de porc),al rumenit.inainte de a introduce gaina in cuptor,cosul pieptului se umple cu amestecul de mai sus.cand este gata,se stropeste periodic cu grasime si restul de cogniac in care sunt jumatate din stafide,se pune pe o tava pe sosul cu cogniac.se adauga restul stafidelor si se orneaza cu felii de lamaie platoul.garnitura potrivita consta in piure de mere sau cartofi fierti.merge si cu orez. :idea:

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 03 Feb 2013, 11:56

deltaic scrie:... "Pui la sticla"...
Ia sa incercati sa puneti bere in sticla in loc de apa....iar pe sub pielea puiului sa strecurati un pic de salvie,sare,piper....
Varianta 2 ar fi pt cei ce nu au tava speciala sa puna pe o oala in care apa este la 1/2,fierbinte un capac mai adanc si mai mare decat circumferinta oalei ,cu toarta "inspre apa".
Normal,puiul pe capac....in nici un caz sa nu aruncati sucul lasat..

Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 03 Feb 2013, 13:40

nuke scrie:.in nici un caz sa nu aruncati sucul lasat..
Sucul lasat nu se rateaza... e delicios cu paine proaspata. Mai tarziu o sa va scriu o reteta a unui aliment pe care nu prea-l apreciem desi... unii nu putem trai fara el "painea noastra cea de toate zilele" :wink:

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 04 Feb 2013, 20:30

Babic de Buzau - ultimul episod.

documentat cu foto (click pe ele pentru marire). din pacate am ratat cateva momente importante (afumatoarea, beciul unde au stat la uscat peste noapte, aeratorul, cazanul de tuica...).
opiniile expertilor din BZ au fost f. pozitive (desi cred ca mergeau si mai iuti un pic).

recuperat babicii (si cateva scrumbioare, si ceva kaiser :-) ):
Imagine

preludiu la degustare cu biblia si palica asociate:
Imagine

degustarea, inainte si dupa:
Imagine
Imagine

kaiser-ul si scrumbiile au fost premiera absoluta, facute pe ultima suta de metri. e loc de mai bine.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 04 Feb 2013, 20:38

"Saga" babicului s-a sfarsit.Dupa nenumarate episoade("Tanar si nelinistit "este mic copil)sper ca,in sfarsit, degustam MINUNATIA.Ma duc sa fac rost de "apa de foc"(ca de...nu mai am)si te astept...

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 05 Feb 2013, 09:05

:? concluzia,este bun babicul?a meritat efortul?

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 06 Feb 2013, 11:57

Index retete postate pana la data de 06.feb.2013



Pag.1
>Carnati la satar –deltaic
>Peste prajit in stil gorgovean-deltaic
>Slaninuta afumata-Spring
Pag.2
>Dorada a la plancha-T.Adrian
>Muschiulet la bait-Spring
Pag.3
>File de salau-mircioneolt
>Reteta de salau-Kleniacul
>Muschi de porc cuburi-Kleniacul
>Coctail”Dark Knight”-deltaic
Pag.4
>Unt de raci-deltaic
>Sos de raci-deltaic
>File de salau cu boia-mircioneolt
>File de salau cu unt-rosu.r
Pag.5
>Salau cu slanina afumata-rine
>Salau cu ciuperci-semlecangheorghe
>Oaie la groapa-deltaic
Pag.6
>Pastravi cu smantana-deltaic
>Coctail”Grenada”-deltaic
>File de salau cu maioneza-mircioneolt
>Crap la cuptor-T.Adrian
>Iepure la cuptor-Musk.Md
>Pastravi cu unt-ticairlandezu
Pag.7
>Caracatita-reteta-geppeto
>Caracatita marinata-AdiG
Pag.8
>Caracatita cu ceapa calita-rine
>Salau la abur-Andrei Riga
>Pere in vin-Andrei Riga
Pag.9
>Castane coapte-deltaic
>Pastrav cu smantana-nuke
>Midi cu lamiae-deltaic
Pag.10
>Pui de balta cu unt-rine
Pag.12
>Cartofi copti-nuke
>Oaie la tuci-deltaic
Pag.13
>Carnati cu vin-luci_t
>Coctail “Cosmopolitan”-deltaic
>Toros-luci-t
>Coctail”Ruby Rita”-deltaic
>Broccoli cu pui-ranga
Pag.14
>Langostinos a la plancha-Nemernic
Pag.15
>Carne pe pat de sare-luci_t
Pag.16
>Bogracs-luci_t
>Tuica cu zahar caramelizat-MuskMd
Pag.17
>Reteta de creveti-nuke
Pag.18
>Moules a la moutarde-T.Adrian
>Jumari de somn-deltaic
Pag.19
>Icre cu oua-rine
Pag.21
>Saramura de biban-deltaic
>Saramura la capac-D2O
Pag.22
>Tocanita de soia-Andrei Riga
Pag.23
>Varza cu taitei-Andrei Riga
>Marinata de peste var.1-deltaic
>Cartofi copti cu ulei de dovleac-luci_t
Pag.24
>Varzari-Andrei Riga
>Marinata de peste-D2O
>Marinata de peste var.2-deltaic
>Sarmale de post-gsteph1968
>bulion de ardei rosii-gsteph1968
Pag.25
>Marinata de peste-rine
>Fasole boabe cu ananas-Pitonu’
Pag.26
>Pate de linte-nuke
Pag.27
>Pate de ficat-Kleniacul
Pag.28
>Ketchup-gsteph1968
>Pilaf de post-gsteph1968
Pag.30
>Hamsi cu ceapa-deltaic
Pag.31
>Bureti murati-ranga
Pag.33
>Ciuperci cu oua-deltaic
>Ciuperci la tuci-Kleniacul
>Purcel la rotisor-Kleniacul
Pag.34
>Malasolca-deltaic
Pag.35
>Humus-nuke
Pag.36
>Coctail”Pink Mojito”-deltaic
>Stiuca cu sos de vin-deltaic
Pag.37Soanca si dichisurile ei+afumaturi-luci_t
-biban solzos
-Zuckala
Pag.38
>Stufat de miel-deltaic
Pag.39
>Creveti cu paste-T.Adrian
>Ciorba pescareasca traditionala-deltaic
Pag.40
>Calmar la gratar-nuke
Pag.41
>Tartare de dorada-T.Adrian
>Reteta cu fructe de mare-nuke
Pag.42
>Pui cu paprika-gsteph1968
Pag.43
>Foi cu lapte-ranga
>Supa de salata-Zuckala
Pag.44
>Marinare vanat-deltaic
Pag.45
>Dorada la cuptor-deltaic
>Saramura de pastrav-nuke
>Pastrav cu sos de unt-nuke
Pag.46
>Sirop de zahar-deltaic
>Coctail”St.Augustine’-deltaic
>Paste cu somon afumat-nuke
>Mititei reteta-deltaic
Pag.47
>Mititei reteta-storm xxx
>Reteta de mititei originala-AndreiB
Pag.49
>Afinata-nuke
Pag.51
>Coctail”Kir Royale”-deltaic
Pag.52
>Tzatziki-deltaic
>Coctail”Bronx”-deltaic
>Salata de mazare cu creveti-D2O
Pag.53
>Sangria-deltaic
>Omleta cu icre de manciuria-nuke
Pag.54
>”Irish Coffee”-deltaic
>Tartarde scoici cu somon afumat-nuke
Pag.56
>Aripioare de pui stil KFC-Kleniacul
>Manatarci reteta-T.Adrian
Pag.57
>Mancare de ciuperci-deltaic
>Hribi cu usturoi-nuke
Pag.58
>Coctail”Kamikaze”-deltaic
>Mujdei dobrogean-deltaic
Pag.59
>Picnic(salata de muraturi)-D2O
Pag.60
>Coctail”Silky Pin”-deltaic
Pag.61
>Somon marocan-Gogol
>Salau in sos de capere-Gogol
Pag.62
>Salau “Patriot”-deltaic
>Prepelita la tava-tavistan
Pag.63
>Ciorba de perisoare de peste-Gogol
>Marinata de peste-audumbre
Pag.64
>Prepelite cu smantana-D2O
>Marinate de peste-rine
>Palinca cu miere-nuke
Pag.66
>Carne gatita in vas de pamant-MuskMd
Pag.69
>Creier macelaresc-Gogol
>Ciorba de peste afumat-nuke
PAG.70
>Coctail”Café cocktail”-deltaic
>Marinata la cuptor-audumbre
>Broccoli cu muguri de pin-audumbre
Pag.71
>Cartofi nature cu legume-Kleniacul
Pag.73
>Tarabasca-deltaic
Pag.74
>Curcan umplut-deltaic
Pag.75
>Babic de buzau(serial)-gsteph1968
Pag.76
>Bruscheta cu rosii-nuke
>Pui la sticla-deltaic
>Coctail”Cobalt Marguerita”-deltaic

Mi-am facut curaj sa scriu lista in urma solicitarilor celor interesati de anumite retete.Sper ca facilitez astfel cautarea .

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 06 Feb 2013, 12:17

D2O scrie::? concluzia,este bun babicul?
da, mie mi-ar fi placut mai picant.
D2O scrie:a meritat efortul?
da.
deltaic scrie:Index retete postate pana la data de 06.feb.2013...
sa tinem minte ca indexul e la pagina 77!
:wink:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 06 Feb 2013, 13:09

131 de retete,31 incercate de mine,bineinteles postate de alti autori. Am niste obligatii de onorat si ma voi achita cu prima ocazie.Le multumesc celor care au contribuit prin publicarea retetelor, sau prin simple postari cu comentarii sau pareri, la "viata" acestui topic. Am incercat sa-l fac cat mai atractiv si util in acelasi timp.

Scrie răspuns