Stateam si ma tot gandeam,deunazi,ce sa mai creez si,brusc,mi-a venit in minte un preparat stramosesc,destul de gustos:
"Pui la sticla". Am cumparat un pui "grill"(d'ala hranit numai cu chestii naturale...),l-am pigulit de resturile de fulgi si alte alea.Am pregatit o sticla de suc de rosii,din cele inalte cu "gura"cam de 5 cm.diam. Am umplut-o cu apa aproape complet,am aruncat in sticla niste foi de dafin,boabe de piper ,sare si coriandru si am completat zeama cu ulei pana la umplerea completa(la ras).In interiorul puiului am presarat sare,piper pisat,boia iute si am inghesuit 2 felii de piept de porc afumat.Am fixat puiul pe sticla si am asezat ansamblul intr-o tava de Jena in care am pus 1 cana vin,1 cana apa,sare,piper pisat,coriandru boabe si cimbru.Puiul a stat la cuptor,la foc potrivit circa 4 ore,timp in care l-am uns cu o pensula inmuiata in zeama din tava.Cand am considerat ca mai are de stat cam 45 min.,in tava,am adaugat si 5 cartofi taiati in 4,asigurand astfel garnitura.Tinand cont ca a fost devorat in mai putin de 10 min.,cred ca a fost pe placul tuturor.
Il rog pe Riga sa ma ajute cu poza. Merci anticipat coane !