Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 22 Ian 2013, 18:55

D2O scrie::shock: nu aveam idee cu se face babicul si ghiudemul,acum am :respekt: ma incumet si eu.
despre ghiudem nu stiu mai mult decat ce e pe net.
ce pot sa spun acum dupa ce am produs babic de BZ de la cap la coada, cu mainile personale: e ceva de munca!
dar merita!

off: cica ustura de trei ori: cand faci boiaua, cand il mananci si... inca o data! :mrgreen:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Ian 2013, 19:36

>gsteph< Ce mai face babicul "nostru"? Cand naiba este gata ca m-ai facut curios.
Acu' sunt in plina creatie...revin...

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 27 Ian 2013, 11:48

@deltaic-stimate confrate,dati si dvs reteta personala de spaghete a la carbonara va rog....
O reteta foarte simpla,de insotit o mica tzuica....bruscheta cu rosii..buna in orice anotimp,f.buna vara cu rosii din gradina dvs..
-painea neagra sau intermediara,veche de o zi, se pirpaleste felii-feliute in tigaia de teflon cu foarte putin ulei de masline pe ambele parti pana devine crocanta
-se freaca rapid cu un catel de usturoi
-rosiile se taie cubulete mici avand grija sa pierdem zeama,se amesteca cu ulei masl,sare,piper,oregano uscat (idem patrunjel verde sau cimbru daca nu avem oregano) si feliute subiri de usturoi si se tine amestecul min.2 h in frigider
Se pot adauga fileuri de anchois,ton din ulei masline(metro/lidl)...
La fel,se pot insoti cu peste marin mic,la gratar..

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 27 Ian 2013, 19:02

deltaic scrie:>gsteph< Ce mai face babicul "nostru"? Cand naiba este gata ca m-ai facut curios.
Acu' sunt in plina creatie...revin...
a plecat azi cu inter-regio 1577 la Buzau (chiar in oras) insotiti de maestrul shaman. vor face fumigatii si bai de aer cateva zile.
weekend-ul viitor ma duc sa ii iau.

off: daca nu vor fi vanduti la poarta sub brandul "babic de Buzau fabricat la Bucuresti" :lol: .
sau "babic bisericesc" dat find ca fumigatiile se petrec in proxima vecinatate a bisericii Sf. Dumitru, chiar din oras :wallbash:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 28 Ian 2013, 09:36

Stateam si ma tot gandeam,deunazi,ce sa mai creez si,brusc,mi-a venit in minte un preparat stramosesc,destul de gustos:
"Pui la sticla". Am cumparat un pui "grill"(d'ala hranit numai cu chestii naturale...),l-am pigulit de resturile de fulgi si alte alea.Am pregatit o sticla de suc de rosii,din cele inalte cu "gura"cam de 5 cm.diam. Am umplut-o cu apa aproape complet,am aruncat in sticla niste foi de dafin,boabe de piper ,sare si coriandru si am completat zeama cu ulei pana la umplerea completa(la ras).In interiorul puiului am presarat sare,piper pisat,boia iute si am inghesuit 2 felii de piept de porc afumat.Am fixat puiul pe sticla si am asezat ansamblul intr-o tava de Jena in care am pus 1 cana vin,1 cana apa,sare,piper pisat,coriandru boabe si cimbru.Puiul a stat la cuptor,la foc potrivit circa 4 ore,timp in care l-am uns cu o pensula inmuiata in zeama din tava.Cand am considerat ca mai are de stat cam 45 min.,in tava,am adaugat si 5 cartofi taiati in 4,asigurand astfel garnitura.Tinand cont ca a fost devorat in mai putin de 10 min.,cred ca a fost pe placul tuturor.
Il rog pe Riga sa ma ajute cu poza. Merci anticipat coane !

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 28 Ian 2013, 09:39

Daca iti zic ceva de puiul stramosesc ma injuri grav .
Ce oameni domnule , sa puna asemenea retete in ochiii oamenilor de la ora asta .
Hooooooo..... :elkgrin:

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 28 Ian 2013, 10:51

LA NOI ...........PLOUA........IN GURA!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rosu r.
veteran
veteran

Mesaj de rosu r. » 28 Ian 2013, 10:54

Dupa ce ca deltaic e cum e si baga dinastea grele dis de dimineata , mai are si ajutoare care rasucesc cutitul in rana :headbash:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 28 Ian 2013, 14:01

Multumesc Andrei ! Drept recunostinta,iti prezint ce vom degusta cand ajungi pe la mine:
>Cobalt Margherita<Pahar de Margherita glazurat cu sare,50 ml tequila,2 lingurite de Cointreau,20 ml.blue Curacao,10 ml.suc lime,30 ml.suc grapefruit si gheata. Se amesteca licorile in shaker impreuna cu gheata si se strecoara in paharul glazurat.Se decoreaza cu o felie de lime. Sper sa-ti placa coane.
Am uitat sa mentionez ca am intepat din loc in loc puiul si l-am impanat cu catei de usturoi si bucatele de piept afumat(dichisul).Nu am pus ulei in tava,m-am bazat pe ce se va scurge din pui si pieptul de porc topit.
>rosu.r<Te-ai reactivat stimabile ?

Scrie răspuns