Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
De hanus sau guvide...sunt mari ca cele de stiuca.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ma omorati...Gogol scrie:De hanus sau guvide...sunt mari ca cele de stiuca.
Daca este sa fac un top al preferintelor mele in domeniu de icre:
1.de pastrav pe painica neagra, prajita,unsa cu unt si picurata cu lamaie,votca rece langa.
2.de stiuca frecate cu ulei(ceapa rosie taiat f.fin) sau puse pe unt ca la pct 1.
3.toate "icrele din mare"...inclusiv "neluatul in seama" capellin(nu cele inegrite cu ceai,insa)
4.biban..in saramura...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sarbatori de iarna in Moldova!-continuare
>>>Soacra, femeie apriga, nu se lasa mai prejos. Gateste de zor o multitudine de bunatati: sarmale, cozonaci, piftii nenumarate din mai multe oratanii si alte delicii! Ma voi opri cu descrierea asupra unui singur preparat reprezentativ: Curcan umplut (varianta2, anul trecut, varianta 1 afost cu castane si cognac).
Se scoate cu grija pielea de pe curcan, in dreptul aripilor, de la prima articulatie, se taie. Cand s-a ajuns la pulpe se lasa partea inferioara, ciocanelul, cu piele cu tot. Pielea se curata de grasime, se tine in apa rece, se spala si se coase lasand loc pe unde sa se umple. Inainte de coasere, se sareaza si se pipereaza pe interior.
Umplutura: ficatul, inima, pipota, o partea din carnea pieptului si putina grasime din curcan, se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte se scot si se racesc, se dau prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mare, tocata, calita tot in grasime de curcan ( are destula). Se mai adauga la tocat si o felie mare de franzela inmuiata in lapte. Tocatura se amesteca cu 2 oua crude si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai adauga patrunjel verde tocat6 marunt. Cand se umple curcanul, in interiorul lui, se pot introduce jumatatile a 2-3 oua fierte tari, asa, de design. Se coase cu grija dihania si se condimenteaza pe exterior cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza pe tava, se adauga o cana de apa si 1/2 cana grasime de curcan topita si se "da" la cuptor. Se unge periodic cu zeama din tava si, cam cu 20 min. inainte de scoaterea din cuptor nu-l mai ungem, lasandu-l sa se rumeneasca. Se coace la foc potrivit. Prin bunavointa lui A. Riga vor aparea si poze edificatoare.
In incercarea disperata de a-mi pastra nestirbita reputatia, contribui si eu la ospat cu muschiulet umplut, salata de hamsii sarate cu ceapa si icre de crap ( sotia e maestra) cu ceapa si stavrid afumat. Sunt in deplasare si am circumstante atenuante...
Vinul socrului meu, pare pogorat din inaltul Olimpului..., a eclipsat toate vinurile aduse de mine. Ambrozia si nectarul zeilor palesc in preajma incredibilei licori. Un vin alb, demisec, tare si parsiv, cu un buchet ce poate face subiectul unei intregi postari. A fost cumparat de la o podgorie renumita.
Un Craciun pe placul meu, ce sa mai zic...
>>>Soacra, femeie apriga, nu se lasa mai prejos. Gateste de zor o multitudine de bunatati: sarmale, cozonaci, piftii nenumarate din mai multe oratanii si alte delicii! Ma voi opri cu descrierea asupra unui singur preparat reprezentativ: Curcan umplut (varianta2, anul trecut, varianta 1 afost cu castane si cognac).
Se scoate cu grija pielea de pe curcan, in dreptul aripilor, de la prima articulatie, se taie. Cand s-a ajuns la pulpe se lasa partea inferioara, ciocanelul, cu piele cu tot. Pielea se curata de grasime, se tine in apa rece, se spala si se coase lasand loc pe unde sa se umple. Inainte de coasere, se sareaza si se pipereaza pe interior.
Umplutura: ficatul, inima, pipota, o partea din carnea pieptului si putina grasime din curcan, se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte se scot si se racesc, se dau prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mare, tocata, calita tot in grasime de curcan ( are destula). Se mai adauga la tocat si o felie mare de franzela inmuiata in lapte. Tocatura se amesteca cu 2 oua crude si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai adauga patrunjel verde tocat6 marunt. Cand se umple curcanul, in interiorul lui, se pot introduce jumatatile a 2-3 oua fierte tari, asa, de design. Se coase cu grija dihania si se condimenteaza pe exterior cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza pe tava, se adauga o cana de apa si 1/2 cana grasime de curcan topita si se "da" la cuptor. Se unge periodic cu zeama din tava si, cam cu 20 min. inainte de scoaterea din cuptor nu-l mai ungem, lasandu-l sa se rumeneasca. Se coace la foc potrivit. Prin bunavointa lui A. Riga vor aparea si poze edificatoare.
In incercarea disperata de a-mi pastra nestirbita reputatia, contribui si eu la ospat cu muschiulet umplut, salata de hamsii sarate cu ceapa si icre de crap ( sotia e maestra) cu ceapa si stavrid afumat. Sunt in deplasare si am circumstante atenuante...
Vinul socrului meu, pare pogorat din inaltul Olimpului..., a eclipsat toate vinurile aduse de mine. Ambrozia si nectarul zeilor palesc in preajma incredibilei licori. Un vin alb, demisec, tare si parsiv, cu un buchet ce poate face subiectul unei intregi postari. A fost cumparat de la o podgorie renumita.
Un Craciun pe placul meu, ce sa mai zic...
Re: Gastronomie si alte dichisuri


dle Riga , va asteptam cu pozele

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
@ deltaic
maestre mi-ai facut o pofta de n-am taste suficiente sa-ti spun
Si mi-ai amintit de puiul de porumbel umplut pe care-l facea maica-mea.
Si o poza cu ce-l mai frumos platou cu salata de beof pe care l-am vazut in viata mea

Uploaded with ImageShack.us
pt ca e primul ornat 100% de pitica mea
maestre mi-ai facut o pofta de n-am taste suficiente sa-ti spun

Si o poza cu ce-l mai frumos platou cu salata de beof pe care l-am vazut in viata mea


Uploaded with ImageShack.us
pt ca e primul ornat 100% de pitica mea
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- veteran
- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
sa-mi frec una .....
arata criminal !!!

arata criminal !!!
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- veteran
- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am si eu o intrebare, ca sa nu te las in pace... Cu ce a cusut curcanul ? 

Re: Gastronomie si alte dichisuri
lasa, nu iti freca
intrebarea e : unde e curcanul, eu nu vad decat o mica parte din el sau era din clasa porumbel ?
ati mancat curcanu' si in poza nu a ramas decat dorsala

intrebarea e : unde e curcanul, eu nu vad decat o mica parte din el sau era din clasa porumbel ?

ati mancat curcanu' si in poza nu a ramas decat dorsala

-
- utilizator constant
- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
catgut?ANDREI RIGA scrie:Am si eu o intrebare, ca sa nu te las in pace... Cu ce a cusut curcanul ?

The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.