Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 15 Ian 2013, 16:53

De hanus sau guvide...sunt mari ca cele de stiuca.

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 15 Ian 2013, 18:02

Gogol scrie:De hanus sau guvide...sunt mari ca cele de stiuca.
Ma omorati...
Daca este sa fac un top al preferintelor mele in domeniu de icre:
1.de pastrav pe painica neagra, prajita,unsa cu unt si picurata cu lamaie,votca rece langa.
2.de stiuca frecate cu ulei(ceapa rosie taiat f.fin) sau puse pe unt ca la pct 1.
3.toate "icrele din mare"...inclusiv "neluatul in seama" capellin(nu cele inegrite cu ceai,insa)
4.biban..in saramura...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 16 Ian 2013, 09:42

Sarbatori de iarna in Moldova!-continuare

>>>Soacra, femeie apriga, nu se lasa mai prejos. Gateste de zor o multitudine de bunatati: sarmale, cozonaci, piftii nenumarate din mai multe oratanii si alte delicii! Ma voi opri cu descrierea asupra unui singur preparat reprezentativ: Curcan umplut (varianta2, anul trecut, varianta 1 afost cu castane si cognac).
Se scoate cu grija pielea de pe curcan, in dreptul aripilor, de la prima articulatie, se taie. Cand s-a ajuns la pulpe se lasa partea inferioara, ciocanelul, cu piele cu tot. Pielea se curata de grasime, se tine in apa rece, se spala si se coase lasand loc pe unde sa se umple. Inainte de coasere, se sareaza si se pipereaza pe interior.
Umplutura: ficatul, inima, pipota, o partea din carnea pieptului si putina grasime din curcan, se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte se scot si se racesc, se dau prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mare, tocata, calita tot in grasime de curcan ( are destula). Se mai adauga la tocat si o felie mare de franzela inmuiata in lapte. Tocatura se amesteca cu 2 oua crude si se condimenteaza cu sare si piper. Se mai adauga patrunjel verde tocat6 marunt. Cand se umple curcanul, in interiorul lui, se pot introduce jumatatile a 2-3 oua fierte tari, asa, de design. Se coase cu grija dihania si se condimenteaza pe exterior cu sare, piper si boia dulce. Se aseaza pe tava, se adauga o cana de apa si 1/2 cana grasime de curcan topita si se "da" la cuptor. Se unge periodic cu zeama din tava si, cam cu 20 min. inainte de scoaterea din cuptor nu-l mai ungem, lasandu-l sa se rumeneasca. Se coace la foc potrivit. Prin bunavointa lui A. Riga vor aparea si poze edificatoare.
In incercarea disperata de a-mi pastra nestirbita reputatia, contribui si eu la ospat cu muschiulet umplut, salata de hamsii sarate cu ceapa si icre de crap ( sotia e maestra) cu ceapa si stavrid afumat. Sunt in deplasare si am circumstante atenuante...
Vinul socrului meu, pare pogorat din inaltul Olimpului..., a eclipsat toate vinurile aduse de mine. Ambrozia si nectarul zeilor palesc in preajma incredibilei licori. Un vin alb, demisec, tare si parsiv, cu un buchet ce poate face subiectul unei intregi postari. A fost cumparat de la o podgorie renumita.
Un Craciun pe placul meu, ce sa mai zic...

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 16 Ian 2013, 10:23

:mrgreen: imi strici ziua de munca deltaicule :lol:

dle Riga , va asteptam cu pozele :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 16 Ian 2013, 12:11

@ deltaic
maestre mi-ai facut o pofta de n-am taste suficiente sa-ti spun :respekt: Si mi-ai amintit de puiul de porumbel umplut pe care-l facea maica-mea.
Si o poza cu ce-l mai frumos platou cu salata de beof pe care l-am vazut in viata mea :wink:
Imagine

Uploaded with ImageShack.us
pt ca e primul ornat 100% de pitica mea

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 16 Ian 2013, 13:35

Deltaicule, e clar, trebuie sa te invat sa pui pozele pe forum. Nu de alta , dar eu vad pozele astea la alta dimensiune si acum ma racaie ulcerul.

Domnule Musk, iaca pozele !

Imagine


Imagine

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 16 Ian 2013, 14:14

sa-mi frec una ..... :wallbash:

arata criminal !!!
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 16 Ian 2013, 15:31

Am si eu o intrebare, ca sa nu te las in pace... Cu ce a cusut curcanul ? :mrgreen:

Avatar utilizator
Ghenadie
veteran
veteran
Mesaje: 1579
Membru din: 13 Noi 2011, 12:55

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Ghenadie » 16 Ian 2013, 15:32

lasa, nu iti freca :lol1:
intrebarea e : unde e curcanul, eu nu vad decat o mica parte din el sau era din clasa porumbel ? :lol:
ati mancat curcanu' si in poza nu a ramas decat dorsala :wallbash:

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 16 Ian 2013, 21:13

ANDREI RIGA scrie:Am si eu o intrebare, ca sa nu te las in pace... Cu ce a cusut curcanul ? :mrgreen:
catgut? :lol:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Scrie răspuns