Depinde de gusturile tale,adica vrei ceva exotic sau de la noi?Exotic nu prea stiu,deci ramine varianta cealalta.Se iau costitele , se freaca bine cu sare,grunjoasa,nu fina,cu piper,vin alb,putin ulei si oregano.Se lasa minim 24 de ore la rece si iese un deliciu.Dupa parerea mea coastele si ceafa de porc sint cele mai bune parti ale animalului.AdrianHD scrie:Aveti vreo reteta buna pentru coaste de porc la gratar? Mai exact ma intereseaza cum se prepara si ce amestec de condimente se pun pe ele... Mersi..
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Deci practic se face un fel de marinata in care se tine 24 ore? Ma gandesc ca nu e nimic daca au fost puse coastele la afumat...
Until next time....Tight Lines!
-
- veteran
- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
[quote="AdrianHD"]Deci practic se face un fel de marinata in care se tine 24 ore? Ma gandesc ca nu e nimic daca au fost puse coastele la afumat...[/quoteE un bait uscat,nu scalzi carnea in zeama,doar ungi cu cele de mai sus.Nu stiu de ce,dar mie carnea tinuta in bait uscat mi-a placut mai mult.Baitul lichid eu il incerc pe carne tare,gen vinat,nu e cazul la porc domestic,se inmoaie prea tare.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
deltaic scrie:Un an de la deschiderea topicului. 125 de retete, care mai de care mai delicioasa. Cand imi iau avant ,voi centraliza pe o pagina toate retetele de pana acum cu trimitere la pagina respectiva si autor.
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Un mic dichis la tuica fiarta....de la Titus Popovici...
Dupa ce o "aburesti"(niciodata nu se fierbe nici tuica nici vinul pt ca de la 60 de grade alcoolul se evapora) pui un fir de menta si o acoperi,lasand-o 1-2 minute.
Eu,firul de menta il pun de la inceput...
Craciun linistit tuturor..
Dupa ce o "aburesti"(niciodata nu se fierbe nici tuica nici vinul pt ca de la 60 de grade alcoolul se evapora) pui un fir de menta si o acoperi,lasand-o 1-2 minute.
Eu,firul de menta il pun de la inceput...
Craciun linistit tuturor..
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Voi fi foarte concis,abia am sosit din Moldova si sunt cam obosit.
>>>CORNATA lui "MuskMd" este EXCELENTA ! Stimabile,in privinta asta, avem de invatat de la tine.
Cum a fost mostra de carnati de la mine? Scrisul cu caractere rosii din mesajul anterior sa inteleg ca simbolizeaza ceva?
Comentarii despre minunatul Craciun moldovenesc voi face maine.
>>>CORNATA lui "MuskMd" este EXCELENTA ! Stimabile,in privinta asta, avem de invatat de la tine.
Cum a fost mostra de carnati de la mine? Scrisul cu caractere rosii din mesajul anterior sa inteleg ca simbolizeaza ceva?
Comentarii despre minunatul Craciun moldovenesc voi face maine.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
buni fratele meu ....parfumati fara sa fie extra condimentati ...buni de tot
...i-am asortat la un castron de fasole rosie cu o gogonica verde, tare, langa ....parfum traditional
. si-un vin negru , negru ......
Ma bucur ca ti-a placut cornata si daca reusesc mersul cu sederea la capitala mai aduc sa ne ungem mai insistent
Stima si sarbatori fericite alaturi de famile in continuare



Ma bucur ca ti-a placut cornata si daca reusesc mersul cu sederea la capitala mai aduc sa ne ungem mai insistent

Stima si sarbatori fericite alaturi de famile in continuare


Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- junior
- Mesaje: 95
- Membru din: 25 Mai 2011, 06:41
- Localitate: Pe Apa.. la pescuit ... de preferat din barca!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
deltaic.. lA MULTI ANI ... iti doresc ca in noul an sa te tii si de idei... si promisiuni....crede-ma e minunat 
cat despre coranta.. no hard feelings muska.... dar cea mai buna cornata am "mancat-o" in apuseni:)
.. in fine fain topic..felicitari si La muti ani tuturior

cat despre coranta.. no hard feelings muska.... dar cea mai buna cornata am "mancat-o" in apuseni:)
.. in fine fain topic..felicitari si La muti ani tuturior
pe ~~~
Re: Gastronomie si alte dichisuri
De regula,cand promit ceva(???)ma tin de cuvant.Nu fac promisiuni fara acoperire.Am multe idei pe care le voi impartasi,dupa caz,pe forumurile pe care sunt activ.Totul este in functie de dispozitie,inspiratie si nu in ultimul rand de impactul mesajului(direct sau indirect) asupra cititorului,in opinia mea.
Cornata lui"MuskMd"este de exceptie(repet).
Cand voi termina cu marile praznice de sarbatori,voi detalia impresiile. Am foarte multe de spus.
La multi ani tuturor !
Cornata lui"MuskMd"este de exceptie(repet).
Cand voi termina cu marile praznice de sarbatori,voi detalia impresiile. Am foarte multe de spus.
La multi ani tuturor !
-
- junior
- Mesaje: 95
- Membru din: 25 Mai 2011, 06:41
- Localitate: Pe Apa.. la pescuit ... de preferat din barca!