Ma gandeam sa incerc la pestele asta un sos de capere cu portocale dar mi-a fost lene... Aveti o sugestie mai buna pentru un sos la pestele asta?
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Da, somonul e facu pe grill din ala teflonat, pentru aragaz si orezul seamana cu pilaful sarbesc, da-i facut cu orez salbatic - il prefer oricand, mai putin cu lapte
Ma gandeam sa incerc la pestele asta un sos de capere cu portocale dar mi-a fost lene... Aveti o sugestie mai buna pentru un sos la pestele asta?
Ma gandeam sa incerc la pestele asta un sos de capere cu portocale dar mi-a fost lene... Aveti o sugestie mai buna pentru un sos la pestele asta?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sosul marocan al lui Gogol,din spusele lui D2O,este minunat.Vezi pag.61. Eu fiind in post,inca rabd.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Multzam fain!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Un an de la deschiderea topicului. 125 de retete, care mai de care mai delicioasa. Cand imi iau avant ,voi centraliza pe o pagina toate retetele de pana acum cu trimitere la pagina respectiva si autor.
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.
-
Pitonu'
- utilizator constant

- Mesaje: 144
- Membru din: 20 Iun 2005, 17:39
- Localitate: Alba-Iulia/Timishoara
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
deltaic scrie:Un an de la deschiderea topicului. 125 de retete, care mai de care mai delicioasa. Cand imi iau avant ,voi centraliza pe o pagina toate retetele de pana acum cu trimitere la pagina respectiva si autor.
Da' ai avut ceva rabdare sa iei tot materialu' la mana...deltaic scrie:Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La multi ani!!! E plin topicul de retete superbe. Nici nu stiam ca sunt deja 125deltaic scrie:Un an de la deschiderea topicului. 125 de retete, care mai de care mai delicioasa. Cand imi iau avant ,voi centraliza pe o pagina toate retetele de pana acum cu trimitere la pagina respectiva si autor.
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.
PS Si eu am terminat astazi cu porcul si am avut cel mai "de criza" porc pt Craciun de cand ma stiu
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
gsteph1968
- utilizator constant

- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
nici macar nu l-am citit!deltaic scrie:Un an de la deschiderea topicului. 125 de retete, care mai de care mai delicioasa. Cand imi iau avant ,voi centraliza pe o pagina toate retetele de pana acum cu trimitere la pagina respectiva si autor.
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.
despre carnati, cava pentru pus la fum?
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
-
kleniacul
- veteran

- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am terminat carnatii si ,ca si acum un an,am o mare durere in oase dupa milionul de lovituri de satar date.[/quote]Ar fi pacat sa nu-ti apreciem si noi munca,sa nu ai parte de aprecierea pe care,sper,o meriti pe deplin.
.Ma ofer sa fac parte din juriu,voluntar,si trei zile inainte voi minca doar piine,putina, si apa,cu masura,asa incit papilele mele gustative sa poata aprecia cum trebuie efortul tau .
Daca te sacrifici promit sa caut ,pe la Pietroasele,sampanie de tara,asa cum am baut ultima data prin liceu.Colegul care ne-a adus-o mi-a povestit cum se facea,cu tuica pusa peste vin alb demisec,si cu alte ingrediente care, din motive foarte obiective,nu au putut fi retinute.Cert e ca betia a fost vesela si fara dureri de cap,stomac sau alte organe, sampania,de fapt un vin spumant,fiind foarte apreciata.
-
kleniacul
- veteran

- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pina una alta as dori sa va dau o idee de garnitura simpla si la indemina.Reteta vineee acum: cartofi natur cu legume,adica mazare ,ceapa verde si 2-3 morcovei.Luam cartofi,cit mai micuti,ceva mai mari decit nucile mari,se curata bine ,se spala si se pun la fiert.Sa fie cam 6-7 cartofi de mesean.In aceiasi oala punem la fiert morcoveii,curatati,ii gustam de cruzi sa fie dulci,si ceapa verde,mai tirziu,asta fierbe repede.Spre finalul fierberii adaugam si citeva linguri de mazare,de obicei e bine fiarta din conserva,deci nu trebuie distrusa.Cind totul este fiert se scot intr-un vas de Jena,cu capac,si se potrivesc din sare,piper,se pun citeva cubulete de unt ,cascaval ras pe deasupra si patrunjel maruntit.Se pune capacul si se lasa cam 10 minute.Eu am facut garnitura asta la un salau la cuptor si a mers unsa.Puteti,dupa gust,sa mai adaugati peste cartofi 2 linguri de ulei de masline,sau la sfirsit sa dati cartofii la cuptor 10 minute.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Aveti vreo reteta buna pentru coaste de porc la gratar? Mai exact ma intereseaza cum se prepara si ce amestec de condimente se pun pe ele... Mersi..
Until next time....Tight Lines!