Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
??? vrei sa-ti fac rost de un alambic serios? scuze dar nu am inteles...te ajut cu cea mai mare placere numai sa stiu exact ce doresti.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Dupa cum stim toti, creierul este un produs foarte bun de mancat, are o gramada de calorii si colesterol, echivalentul slanei. Daca nu stiti sa-l gatiti sau il preparati banal, gen fiert cu sos remoulade, pane cu cartofi sau pur si simplu prajit cu ceva lamaie stoarsa deasupra, isi pierde din savoare.
In concluzie va propun o reteta de CREIER MACELARESC, incercata de cateva ori de mine, unde va garantez 100% ca va pune in valoare savoarea unica a acestui preparat fara a va vi se apleca.
2 cepe,
2 rosii,
1/2 ardei gras verde,
500 g creier de porc,
2 oua,
ulei,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
sare,
piper.
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se spala, se indeparteaza partea zemoasa (mijlocul),
si se toaca marunt.
Ardeiul gras se spala si se taie marunt.
Verdeata se spala si se toaca marunt.
Creierul il spalam in mai multe ape si il punem la scurs.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit.
Intr-o alta tigaie punem la incins putin ulei (~3 linguri)
si adaugam creierul, incercand sa mestecam cat mai putin.
Cand ceapa s-a calit, adaugam ardeiul si dupa 5 minute
adaugam si rosiile.
Intre timp s-a prajit si creierul si il adaugam in tigaia
cu ceapa.
Intr-un castronel batem bine cele 2 oua si le adaugam peste
creier si amestecam.
Dupa alte 5 minute condimentam cu sare si piper si adaugam
verdeata tocata.
In concluzie va propun o reteta de CREIER MACELARESC, incercata de cateva ori de mine, unde va garantez 100% ca va pune in valoare savoarea unica a acestui preparat fara a va vi se apleca.
2 cepe,
2 rosii,
1/2 ardei gras verde,
500 g creier de porc,
2 oua,
ulei,
1/2 legatura marar,
1/2 legatura patrunjel,
sare,
piper.
Preparare:
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Rosiile se spala, se indeparteaza partea zemoasa (mijlocul),
si se toaca marunt.
Ardeiul gras se spala si se taie marunt.
Verdeata se spala si se toaca marunt.
Creierul il spalam in mai multe ape si il punem la scurs.
Intr-o tigaie punem ceapa la calit.
Intr-o alta tigaie punem la incins putin ulei (~3 linguri)
si adaugam creierul, incercand sa mestecam cat mai putin.
Cand ceapa s-a calit, adaugam ardeiul si dupa 5 minute
adaugam si rosiile.
Intre timp s-a prajit si creierul si il adaugam in tigaia
cu ceapa.
Intr-un castronel batem bine cele 2 oua si le adaugam peste
creier si amestecam.
Dupa alte 5 minute condimentam cu sare si piper si adaugam
verdeata tocata.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
...si uite asa intra "Gogol" in PANTEONUL marilor gurmanzi. Stiu reteta,sunt innebunit dupa ea si o recomand tuturor. Atentie la bautura asociata.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Pt 3-4 persoane mi-ar "place" alambicul.deltaic scrie:??? vrei sa-ti fac rost de un alambic serios? scuze dar nu am inteles...te ajut cu cea mai mare placere numai sa stiu exact ce doresti.
Inteleg ca face o cafea strashinca,mai buna decat orice,,,
Costul e al meu,te rog sa accepti acest lucru.
Pt reteta de ciorba de peste afumat... ai zeama de varza sau iti place si lapte de cocos in supa(mai dulce)?
Re: Gastronomie si alte dichisuri
O cafea strasnica la alambic,inaintea unei partide de spinning,face mana sa mearga singura ,chiar involuntar. Unii spun ca zatul de cafea ramas nici macar nu mai coloreaza (s-a testat lucrul asta,asa am inteles).Pentru 3-4 portii alambicul este destul de mic,italienii beau portii mici si tari de cafea. Pentru detalii referitoare la achizitionare,trecem pe mp.
>Varianta de ciorba cu zeama de varza ma atrage mai mult.
>Un dichis la cafeaua espresso obtinuta la alambic(totusi este impropriu termenul): se opreste prima jumatate din cafeaua ce incepe sa apara in vasul colector(este foarte tare).Se toarna intr-o ceasca sau castron mic si se freaca cu zahar pana se formeaza o pasta consistenta(deschisa la culoare).Cantitatea de zahar nu o pot indica exact.Pasta asta se poate pastra in frigider si se poate pune cate o lingurita in ceasca de espresso inaintea turnarii cafelei fierbinti. Apare o licoare frumos garnisita si tare ca naiba.
>Varianta de ciorba cu zeama de varza ma atrage mai mult.
>Un dichis la cafeaua espresso obtinuta la alambic(totusi este impropriu termenul): se opreste prima jumatate din cafeaua ce incepe sa apara in vasul colector(este foarte tare).Se toarna intr-o ceasca sau castron mic si se freaca cu zahar pana se formeaza o pasta consistenta(deschisa la culoare).Cantitatea de zahar nu o pot indica exact.Pasta asta se poate pastra in frigider si se poate pune cate o lingurita in ceasca de espresso inaintea turnarii cafelei fierbinti. Apare o licoare frumos garnisita si tare ca naiba.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
La ce ziceti voi alambic ? Cum arata dracia ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Vezi pagina 55 .Este o poza postata de Andrei Riga la rugamintea mea. Tremenul alambic este impropriu,probabil.Italienii ii spun "mocca".
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ahaaaaaa , poi ceva de genul am si eu
...bun a dracu' ... a se vedea in prima poza cu vasul roman...un pic in dreapta 


Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
1 ceapa rosie, 1 praz, 1 rădăcină de pătrunjel, 2-3 morcovi, 2-3 rosii sau 1 lingura bulion, 500 g cartofi ALBI, 1,5 l de zeama de varza, sare, frunze leustean sau telina uscate, oloi de masline..deltaic scrie:>Varianta de ciorba cu zeama de varza ma atrage mai mult.
Ceapa şi prazul tăiat în felii subtiri ca la chinezi se calesc usor in ulei de masline.
Adaug si rădăcină de pătrunjel şi morcovii în fâşii subţiri.
Apoi, pasta de tomate (sau rosii taiate proaspete), zeama de varza fierbinte şi cartofi felii sau cubulete(si ei se pot cali cu legumele dar eu prefer mai light).
Se fierbe la foc mic până când cartofii sunt fragezi.
Inchid focul si pun peşte afumat tăiat în bucăţi (fără piele şi oase) şi pun frunze leustean/telina...
Mi-a iesit bine cu scrumbie si macrou.Dar si mai bine cu somn afumat.
Atentie la sare...daca zeama de varza e sarata atunci desareaza pestele..
Sau foloseste capete si cozi de dorada/biban de mare proaspete insa fierbi inca 15 minute...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>nuke<incerc cu scrumbie.Macroul nu prea ma atrage decat in retetele in care poate fi proaspat(congelat exclus).Somn nu am...asa ca folosesc ce pot fara a ma abate de la reteta. Sambata este zi dedicata acestei retete.