Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>kleniacul< secretul este in siguranta ! Mircione,stiu ce esti de incredere-citeste si arde!
Cand ma gandesc ca peste cateva zile(Craciun) ajung la soacra-mea la Tg. Neamt si ma voi infrupta din sarmale gatite la oala de pamant,simt cum ma roade stomacu'.Gandul asta ma tine in viata.
Maine, dezlegare la peste! Voi studia atent retetele de peste dezvaluite pe topic,trebuie sa aleg doua.
Cand ma gandesc ca peste cateva zile(Craciun) ajung la soacra-mea la Tg. Neamt si ma voi infrupta din sarmale gatite la oala de pamant,simt cum ma roade stomacu'.Gandul asta ma tine in viata.
Maine, dezlegare la peste! Voi studia atent retetele de peste dezvaluite pe topic,trebuie sa aleg doua.
-
- veteran
Multumesc pt raspunsuri.
E clar unde am gresit:
1. nu am pus oala la "inmuiat" in apa
2. am pus-o direct pe flacara aragazului...
O sa-mi iau alta si poate o sa gasesc in tara un capac din fonta de la vre-o plita expirata ...
E clar unde am gresit:
1. nu am pus oala la "inmuiat" in apa
2. am pus-o direct pe flacara aragazului...

O sa-mi iau alta si poate o sa gasesc in tara un capac din fonta de la vre-o plita expirata ...
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Nu mai astepta pana vii in tara.luci_t scrie:
Vezi ca gasesti si pe acolo , pietre pentru copt painea in cuptor. Sunt de 30x40 sau chiar mai mari. Apropo , iese o paine pe piatra de mori....
O poti folosi in loc de plita.

da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
-
- veteran
spor la cumparaturi
AMR-ul este de o saptamana sau in cel mai rau caz sapte zileaudumbre scrie:Nu mai astepta pana vii in tara.

Acum merg sa scot de la naftalina "caisata" aia din nectarine si piersici. Aproape ca am uita de ea. Is curios de ce gust are
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Ce "momeala fina" aruncata la "baza trestiei"...deltaic scrie:trebuie sa aleg doua.
Ce as face eu,daca as posti..
1.salata de cartofi copti,masline Volos cu hamsii sarate sau ciorba din peste afumat..
2.numai crap dunarean sau biban de mare per gratar...
>nuke<Zi-o p'aia cu ciorba de peste afumat,ca tare m-ai facut curios.
Nu ma pot hotara asupra gatelii din noaptea asta(dezlegarea pt. mine incepe la ora 0). O reteta interesanta si neprobata inca,este cea cu capere a lui Gogol(pag 61). Mai este una a lui T.Adrian dar nu mai stiu pe ce pagina este.Trebuie sa ma mobilizez sa sa fac un cuprins al paginilor cu retete publicate pana acum,la aproape un an de la deschiderea topicului.Am incercat pana acum vreo 30 de retete din topic.
Ok,o scriu,am muscat momeala.deltaic scrie:>nuke<Zi-o p'aia cu ciorba de peste afumat,ca tare m-ai facut curios.
Insa conditii.
Ma ajuti sa platesc un alambic corespunzator in vederea prepararii de 'irish cofee'???