Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3980
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2012, 00:31

am tot cetit aci si am concluzionat
nu eu ci organele mele :headbash: deci ficatul meu are alergie la deltaic, se umfla rau cand ochii dau de retele sale :lol1:
nu mai zic de aghiasma lui Indian Larry care ma face sa audumbre numa de la miros :lol: :lol: :lol:

care era numaru la urjente? 2507904 ? :lol: :lol: :lol: :lol:

pikeman
veteran
veteran
Mesaje: 3980
Membru din: 28 Ian 2006, 23:27
Localitate: Brasov
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de pikeman » 10 Dec 2012, 00:35

p.s. retetele

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de tavistan » 10 Dec 2012, 01:06

pikeman scrie:...

care era numaru la urjente? 2507904 ? :lol: :lol: :lol: :lol:
Da, asta-i numaru! si dup-aia ceri interior 112! :lol:

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 10 Dec 2012, 12:42

doo mai vechi ....

sunt mare fan vas roman :D


Imagine ...inainte de un pui....


si dupa un porc one piece :)

Imagine
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 10 Dec 2012, 13:09

Mooama cum arata :shock: ! mod de preparare,se poate...dezvalui? :mrgreen:

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 10 Dec 2012, 14:02

Simplu , bio :D....

oala e smecheria :) ..... se tine ceramica sub apa 15-20 minute.
IN cazul de fata am facut un pat de morcovi taiati mari pe care am asezat bucata de pulpa ( 2-2.5 kg) de porc intreaga...cu un cutit se impaneaza cu catei de usturoi taiati bucati mari. se da cu sare suficienta si piper si dafin si ce mai doreste papila proprie ... Se taie o ceapa rosie rondele si 2 rosii moi si zemoase si se aseaza feliile peste carne incat sa o acopere complet, se pune capacul si se azvarle la cuptor la foc potrivit... dupa vro ora, doua se scoate capacul si se verifica instalatia.
Daca e patruns se mai lasa vro 10-15 minute la cuptor cu legumele desupra, dupa care se dau pe margine rosiiile si ceapa si se toarna o umbra de ulei de masline deasupra ....pt rumenire :) si se baga inapoi la cuptor pana capata culoarea...corecta :) .

ATENTIE : NU SE ADAUGA INAINTE NICI UN FEL DE APA SAU ULEI !!!!


Se serveste dupa gust cu diverse garnituri sau muraturi :D

Ca si dichis...la porc gustul e dumnezeiesc daca in faza de rumenire se acopera toata carnea cu fasii subtiri de bacon gras afumat ....... se caramelizeaza alea offffff.... :oops:

Am testat oala cu pasare , porc si vanat..... si e valabila :) . Am sa mai fac o tentativa cu vita, unde am un mare cui :wallbash:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 10 Dec 2012, 14:52

Cu capac sau fara ?

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 10 Dec 2012, 15:07

la inceput cu capac, la sfarsit fara :)

oala se achizitioneaza cu tot cu capac care se inchide aproape ermetic ...:)

PS valeu cum ies sarmalele.... :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de tavistan » 10 Dec 2012, 15:48

MuskMd scrie:la inceput cu capac, la sfarsit fara :)

oala se achizitioneaza cu tot cu capac care se inchide aproape ermetic ...:)

PS valeu cum ies sarmalele.... :twisted:
Da, sarmalele ies misto de tot dar incap cam putine... dupa gustul meu; eu cand fac, fac asa ... la vreo 60-80. Dar le fac in oala de pamant smaltuita - tot cam pe-acolo. :wink:

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 10 Dec 2012, 17:47

MuskMd scrie:

Am testat oala cu pasare , porc si vanat..... si e valabila :) . Am sa mai fac o tentativa cu vita, unde am un mare cui :wallbash:
Pulpa de miel,nu?
cum o fi?

Scrie răspuns