Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 03 Dec 2012, 18:08

:oops: scuze...am fost in delta. am gasit si reteta cu pasarele-prepelite.
pasarile curatate se fierb cu mirodenii:dafin,piper boabe,sare,coriandru,cimbru.cand se constata ca sunt fierte se scot,se umple interiorul cu o felie de piept afumat,se aseaza in tava.se pune putin vin(1/2 pahar)si tot atata apa.se arunca cateva boabe de piper pe langa ele si putina boia iute. se dau la cuptor.cand incep sa se rumeneasca,se toarna peste ele un amestec de smantana cu mult marar tocat,sare dupa gust.se lasa pana scade sosul si devine consistent :wallbash: .la reteta asta sunt bune si alte pasari detalie mica. :wink:

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 05 Dec 2012, 19:39

maine incerc reteta cu perisoare de peste a lui gogol. aia cu somonul marocan este deosebita :wink:

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de kleniacul » 05 Dec 2012, 20:04

Am incercat alaltaieri o reteta de creveti ,cruzi,trasi in tigaie prin ulei incins,unt si ceva vin demisec.Buni,dar sint mult sub racii nostri ,salbatici.

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 05 Dec 2012, 20:45

chiar daca-i tarziu pentru provizii de camara;
peste fara mare valoare culinara ( rosioara,obleti, caras etc) se curata de solzi,intestine se taie capul. se spala , dai sare (grunjoasa) din belsug si sa lasa 24 de ore. pe urma se spala si se pune intr-o cratita cu ulei 1L si 250 de ml otet ( daca vrei tomat ,si suc de rosii preferabil de casa ) foi de dafin , piper, ienibahar si se fierbe fix 20 de minute. lasi sa se raceasca,pui in borcane si torni sosul peste el.
bagi la camara si-ntr-o saptamana poti sa te dai la el.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Dec 2012, 21:07

>rine< iar vi cu retete d'astea d'ale tale...Palinca pe care o vom bea(ia-o ca pe invitatie) pe viscol in miezul iernii tocmai soseste de la Oradea.
Apropo,mentioneaza si cantitatea de peste folosita la reteta.

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 05 Dec 2012, 22:23

pai nu pot a spun.
depinde de peste si cum Il transezi. trebuie sa fie un deget de lichid peste el ,ca mai lasa si pestele niste "zeama'

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 06 Dec 2012, 11:04

deltaic scrie:Palinca pe care o vom bea(ia-o ca pe invitatie) pe viscol in miezul iernii tocmai soseste de la Oradea.
Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.
Reteta e simpla..intr-o sticla amesteci 1/2 kg miere buna si 1/2 kg palinca, musai de prune.
Agiti bine sticla si totul se combina.
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea,numai cat bei tu si oaspetii o singura data.Mai vrei,mai pui la incalzit,nu faci totul odata.
Multumesc lui Domi din Miercurea-Ciuc pt reteta,era sa nu mai plec d-acolo..

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 07 Dec 2012, 21:59

nuke scrie:Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.
...
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea...
subscriu :respekt:
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 256
Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 07 Dec 2012, 22:09

rine scrie:chiar daca-i tarziu pentru provizii de camara;
peste fara mare valoare culinara ( rosioara,obleti, caras etc) ...
zacusca de peste. se poate face in cantitati mici, daca aveti ingredientele - unele la congelator. toate cele de la zacusca de vinete, mai putin vinetele care se inlocuiesc cu pestele, prefiert si curatata (pigulita) carnea de pe oase.

treaba de pensionari. f. gustoasa.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Avatar utilizator
audumbre
senior
senior
Mesaje: 329
Membru din: 28 Noi 2012, 22:23
Localitate: pe unde intra vantul in tara

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de audumbre » 07 Dec 2012, 22:28

gsteph1968 scrie:
nuke scrie:Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.
...
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea...
subscriu :respekt:
Citit - dus la camara - preparat - gustat - PLACUT ! :D

Imi aduce aminte de o bautura Punch , care la fel se incalzea inainte de a fi consumata...

@Gsteph1968: ti-a placut tuicomicina ? Poate trec intr-o zi pe la tine sa-ti las un bidon si pentru deltaic , ca i-am promis demult dar n-am reusit sa ma intanlesc cu el.. :oops:
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !

Scrie răspuns