pasarile curatate se fierb cu mirodenii:dafin,piper boabe,sare,coriandru,cimbru.cand se constata ca sunt fierte se scot,se umple interiorul cu o felie de piept afumat,se aseaza in tava.se pune putin vin(1/2 pahar)si tot atata apa.se arunca cateva boabe de piper pe langa ele si putina boia iute. se dau la cuptor.cand incep sa se rumeneasca,se toarna peste ele un amestec de smantana cu mult marar tocat,sare dupa gust.se lasa pana scade sosul si devine consistent
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
pasarile curatate se fierb cu mirodenii:dafin,piper boabe,sare,coriandru,cimbru.cand se constata ca sunt fierte se scot,se umple interiorul cu o felie de piept afumat,se aseaza in tava.se pune putin vin(1/2 pahar)si tot atata apa.se arunca cateva boabe de piper pe langa ele si putina boia iute. se dau la cuptor.cand incep sa se rumeneasca,se toarna peste ele un amestec de smantana cu mult marar tocat,sare dupa gust.se lasa pana scade sosul si devine consistent
Re: Gastronomie si alte dichisuri
maine incerc reteta cu perisoare de peste a lui gogol. aia cu somonul marocan este deosebita 
-
kleniacul
- veteran

- Mesaje: 1221
- Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
- Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am incercat alaltaieri o reteta de creveti ,cruzi,trasi in tigaie prin ulei incins,unt si ceva vin demisec.Buni,dar sint mult sub racii nostri ,salbatici.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
chiar daca-i tarziu pentru provizii de camara;
peste fara mare valoare culinara ( rosioara,obleti, caras etc) se curata de solzi,intestine se taie capul. se spala , dai sare (grunjoasa) din belsug si sa lasa 24 de ore. pe urma se spala si se pune intr-o cratita cu ulei 1L si 250 de ml otet ( daca vrei tomat ,si suc de rosii preferabil de casa ) foi de dafin , piper, ienibahar si se fierbe fix 20 de minute. lasi sa se raceasca,pui in borcane si torni sosul peste el.
bagi la camara si-ntr-o saptamana poti sa te dai la el.
peste fara mare valoare culinara ( rosioara,obleti, caras etc) se curata de solzi,intestine se taie capul. se spala , dai sare (grunjoasa) din belsug si sa lasa 24 de ore. pe urma se spala si se pune intr-o cratita cu ulei 1L si 250 de ml otet ( daca vrei tomat ,si suc de rosii preferabil de casa ) foi de dafin , piper, ienibahar si se fierbe fix 20 de minute. lasi sa se raceasca,pui in borcane si torni sosul peste el.
bagi la camara si-ntr-o saptamana poti sa te dai la el.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>rine< iar vi cu retete d'astea d'ale tale...Palinca pe care o vom bea(ia-o ca pe invitatie) pe viscol in miezul iernii tocmai soseste de la Oradea.
Apropo,mentioneaza si cantitatea de peste folosita la reteta.
Apropo,mentioneaza si cantitatea de peste folosita la reteta.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
pai nu pot a spun.
depinde de peste si cum Il transezi. trebuie sa fie un deget de lichid peste el ,ca mai lasa si pestele niste "zeama'
depinde de peste si cum Il transezi. trebuie sa fie un deget de lichid peste el ,ca mai lasa si pestele niste "zeama'
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.deltaic scrie:Palinca pe care o vom bea(ia-o ca pe invitatie) pe viscol in miezul iernii tocmai soseste de la Oradea.
Reteta e simpla..intr-o sticla amesteci 1/2 kg miere buna si 1/2 kg palinca, musai de prune.
Agiti bine sticla si totul se combina.
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea,numai cat bei tu si oaspetii o singura data.Mai vrei,mai pui la incalzit,nu faci totul odata.
Multumesc lui Domi din Miercurea-Ciuc pt reteta,era sa nu mai plec d-acolo..
-
gsteph1968
- utilizator constant

- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
subscriunuke scrie:Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.
...
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea...
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
-
gsteph1968
- utilizator constant

- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
zacusca de peste. se poate face in cantitati mici, daca aveti ingredientele - unele la congelator. toate cele de la zacusca de vinete, mai putin vinetele care se inlocuiesc cu pestele, prefiert si curatata (pigulita) carnea de pe oase.rine scrie:chiar daca-i tarziu pentru provizii de camara;
peste fara mare valoare culinara ( rosioara,obleti, caras etc) ...
treaba de pensionari. f. gustoasa.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Citit - dus la camara - preparat - gustat - PLACUT !gsteph1968 scrie:subscriunuke scrie:Incearca,in miez de iarna si palinca cu miere.
...
F.important:o incalzesti(bre,incalzit nu fiert,doar un pic de abur...) inainte de a o bea...
Imi aduce aminte de o bautura Punch , care la fel se incalzea inainte de a fi consumata...
@Gsteph1968: ti-a placut tuicomicina ? Poate trec intr-o zi pe la tine sa-ti las un bidon si pentru deltaic , ca i-am promis demult dar n-am reusit sa ma intanlesc cu el..
da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
