Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Gogol,cu retetele astea ai deja "FAN CLUB". Nu prea am inteles-o pe cea cu somonul dar, pare delicioasa. D2O cred ca tocmai o gateste.Nici el nu este foarte lamurit dar moare de pofta.
>Salau Patriot< O portie cuprinde:
300-500g salau care se sareaza si pipereaza si se frige la gratar;
1 leg.patrunjel;
busuioc proaspat(un fir mai stufos);
50 ml ulei masline;
100g smantana mai grasa(20-30%);
1 dorada fiarta si dezosata;
boia dulce si iute dupa gust;
2 rosii mari(cred ca merge si cu rosii intregi la cutie);
sare,piper;
zeama de lamaie.
Vor rezulta 3 sosuri in 3 culori cu care sa va acoperii pestele fript.
>>>Sosul verde:busuiocul si patrunjelul tocate foarte marunt se freaca cu uleiul de masline si zeama de lamaie pana capata consistenta unui sos.
>>>Sosul alb:smantana(cam jumatate din cantitatea indicata)+sare+piper+carnea de la dorada,se omogenizeaza cu mixerul.
>>>Sosul rosu:rosiile calita in tigaie,se amesteca cu restul de smantana,boia,sare si se tine pe foc pana devine consistent.
Se serveste cald. O nebunie de gateala ! Vinul alb demisec este cea mai potrivita licoare.
1 leg.patrunjel;
50 ml ulei masline;
sare,piper;
zeama de lamaie.
>>>Sosul verde:busuiocul si patrunjelul tocate foarte marunt se freaca cu uleiul de masline si zeama de lamaie pana capata consistenta unui sos.
>>>Sosul alb:smantana(cam jumatate din cantitatea indicata)+sare+piper+carnea de la dorada,se omogenizeaza cu mixerul.
>>>Sosul rosu:rosiile calita in tigaie,se amesteca cu restul de smantana,boia,sare si se tine pe foc pana devine consistent.
Se serveste cald. O nebunie de gateala ! Vinul alb demisec este cea mai potrivita licoare.
Belea! Ma faci sa caut dorada, dar poate bag niste caras in blender "ca nu stie taranu la ce-i bun sofranu".
Am o reteta de ciorba de perisoare de peste de mori...
Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...

Am o reteta de ciorba de perisoare de peste de mori...

Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...
[quote="Gogol"
Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...[/quote]
cuvintele sunt de prisos 
Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...[/quote]

Ma bucur ca ti-a placut.
N-ai facut o poza cu preparatul finit?
N-ai facut o poza cu preparatul finit?
Mah asta-i patriot pentru altii... pentru noi e tradare nationala, mai ales in prag de 1 Decembrie; galben si albastru n-ai?deltaic scrie:>Salau Patriot< O portie cuprinde:
1 leg.patrunjel;
50 ml ulei masline;
sare,piper;
zeama de lamaie.

Faina reteta! tre' sa-ncerc!

- semlecangheorghe
- veteran
Stie careva o reteta de gatit prepelite??
Ma ofer sa ma sacrific,experimentind ..asa ceva..
Ma ofer sa ma sacrific,experimentind ..asa ceva..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Daca nu ai impresia ca vreau sa te otravesc,
: ierburi aromatice de care-ti plac, frecate cu sare, piper +/- alte condimente, 1-2 catei de usturoi zdrobiti, toate astea batute cu ulei cat iti trebuie si zeama de la o jumatate de portocala, eventual si cu un pic de bulion. Ungi bine prepelitele cu chestia asta, le masezi bine
bagi pret de o lingurita si in interior. Le asezi in pungi din alea de celofan pentru cuptor impreuna cu 1-2 crengute de rozmarin daca ai. Le pui pe o tava si le dai la cuptor; probabil ca in 45-60 de minute sunt gata. Inainte sa le scoti tai celofanul si le mai lasi sa se rumeneasca. Ai grija sa intepi punga in partea de sus de 4-5 ori - cat sa iasa aerul/aburii (ca sa aiba efectul complet, in timp ce se coace continutul punga tre sa stea umflata, deci nu trebuie gauri prea mari).
Daca tot faci treaba cu punga, in alta punga pui cartofii taiati "wedge" si facuti cu sare, putin cimbru pisat (sau oregano), boia de ardei si un pic de ulei si ii pui la cuptor, in tava, langa pasarici... Daca pasaricile nu ocupa loc mult sau pungile sunt mari, poti pune cartofii impreuna cu prepelitele, in aceeasi punga.
P.S. Nu mi-ai devenit foarte simpatic, doar fac pe desteptul!

Daca tot faci treaba cu punga, in alta punga pui cartofii taiati "wedge" si facuti cu sare, putin cimbru pisat (sau oregano), boia de ardei si un pic de ulei si ii pui la cuptor, in tava, langa pasarici... Daca pasaricile nu ocupa loc mult sau pungile sunt mari, poti pune cartofii impreuna cu prepelitele, in aceeasi punga.
P.S. Nu mi-ai devenit foarte simpatic, doar fac pe desteptul!

- semlecangheorghe
- veteran
Ciudat,nu am impresia asta..Daca nu ai impresia ca vreau sa te otravesc,

Multumesc de reteta, am sa incerc..oricum,suna bine..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
am si eu una cu pasarici
numai sa gasesc pe ce am notat-o. vine...vine...