Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 27 Noi 2012, 17:14

>Gogol,cu retetele astea ai deja "FAN CLUB". Nu prea am inteles-o pe cea cu somonul dar, pare delicioasa. D2O cred ca tocmai o gateste.Nici el nu este foarte lamurit dar moare de pofta.

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 27 Noi 2012, 18:47

>Salau Patriot< O portie cuprinde:
300-500g salau care se sareaza si pipereaza si se frige la gratar;
1 leg.patrunjel;
busuioc proaspat(un fir mai stufos);
50 ml ulei masline;
100g smantana mai grasa(20-30%);
1 dorada fiarta si dezosata;
boia dulce si iute dupa gust;
2 rosii mari(cred ca merge si cu rosii intregi la cutie);
sare,piper;
zeama de lamaie.
Vor rezulta 3 sosuri in 3 culori cu care sa va acoperii pestele fript.
>>>Sosul verde:busuiocul si patrunjelul tocate foarte marunt se freaca cu uleiul de masline si zeama de lamaie pana capata consistenta unui sos.
>>>Sosul alb:smantana(cam jumatate din cantitatea indicata)+sare+piper+carnea de la dorada,se omogenizeaza cu mixerul.
>>>Sosul rosu:rosiile calita in tigaie,se amesteca cu restul de smantana,boia,sare si se tine pe foc pana devine consistent.
Se serveste cald. O nebunie de gateala ! Vinul alb demisec este cea mai potrivita licoare.

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 27 Noi 2012, 19:43

Belea! Ma faci sa caut dorada, dar poate bag niste caras in blender "ca nu stie taranu la ce-i bun sofranu".:D
Am o reteta de ciorba de perisoare de peste de mori... :bere:

Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 27 Noi 2012, 21:50

[quote="Gogol"

Sa-mi zici cum i-a iesit amicului somonul marocan...[/quote]

:wallbash: :wallbash: cuvintele sunt de prisos :bere:

Avatar utilizator
Gogol
veteran
veteran
Mesaje: 2573
Membru din: 30 Apr 2011, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Gogol » 27 Noi 2012, 22:28

Ma bucur ca ti-a placut.
N-ai facut o poza cu preparatul finit?

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de tavistan » 28 Noi 2012, 14:31

deltaic scrie:>Salau Patriot< O portie cuprinde:
300-500g salau care se sareaza si pipereaza si se frige la gratar;
1 leg.patrunjel;
busuioc proaspat(un fir mai stufos);
50 ml ulei masline;
100g smantana mai grasa(20-30%);
1 dorada fiarta si dezosata;
boia dulce si iute dupa gust;
2 rosii mari(cred ca merge si cu rosii intregi la cutie);
sare,piper;
zeama de lamaie.
Vor rezulta 3 sosuri in 3 culori cu care sa va acoperii pestele fript.
>>>Sosul verde:busuiocul si patrunjelul tocate foarte marunt se freaca cu uleiul de masline si zeama de lamaie pana capata consistenta unui sos.
>>>Sosul alb:smantana(cam jumatate din cantitatea indicata)+sare+piper+carnea de la dorada,se omogenizeaza cu mixerul.
>>>Sosul rosu:rosiile calita in tigaie,se amesteca cu restul de smantana,boia,sare si se tine pe foc pana devine consistent.
Se serveste cald. O nebunie de gateala ! Vinul alb demisec este cea mai potrivita licoare.
Mah asta-i patriot pentru altii... pentru noi e tradare nationala, mai ales in prag de 1 Decembrie; galben si albastru n-ai? :lol: :lol:
Faina reteta! tre' sa-ncerc! :respekt:

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Noi 2012, 14:05

Stie careva o reteta de gatit prepelite??
Ma ofer sa ma sacrific,experimentind ..asa ceva..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

tavistan
veteran
veteran
Mesaje: 1168
Membru din: 27 Mar 2012, 08:15

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de tavistan » 29 Noi 2012, 14:25

Daca nu ai impresia ca vreau sa te otravesc, :mrgreen: : ierburi aromatice de care-ti plac, frecate cu sare, piper +/- alte condimente, 1-2 catei de usturoi zdrobiti, toate astea batute cu ulei cat iti trebuie si zeama de la o jumatate de portocala, eventual si cu un pic de bulion. Ungi bine prepelitele cu chestia asta, le masezi bine :oops: :lol: bagi pret de o lingurita si in interior. Le asezi in pungi din alea de celofan pentru cuptor impreuna cu 1-2 crengute de rozmarin daca ai. Le pui pe o tava si le dai la cuptor; probabil ca in 45-60 de minute sunt gata. Inainte sa le scoti tai celofanul si le mai lasi sa se rumeneasca. Ai grija sa intepi punga in partea de sus de 4-5 ori - cat sa iasa aerul/aburii (ca sa aiba efectul complet, in timp ce se coace continutul punga tre sa stea umflata, deci nu trebuie gauri prea mari).
Daca tot faci treaba cu punga, in alta punga pui cartofii taiati "wedge" si facuti cu sare, putin cimbru pisat (sau oregano), boia de ardei si un pic de ulei si ii pui la cuptor, in tava, langa pasarici... Daca pasaricile nu ocupa loc mult sau pungile sunt mari, poti pune cartofii impreuna cu prepelitele, in aceeasi punga.

P.S. Nu mi-ai devenit foarte simpatic, doar fac pe desteptul! :lol: :lol:

Avatar utilizator
semlecangheorghe
veteran
veteran
Mesaje: 9544
Membru din: 04 Mai 2009, 07:05
Localitate: Arad

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de semlecangheorghe » 29 Noi 2012, 14:33

Daca nu ai impresia ca vreau sa te otravesc,
Ciudat,nu am impresia asta.. :lol:

Multumesc de reteta, am sa incerc..oricum,suna bine..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 29 Noi 2012, 18:11

am si eu una cu pasarici :D numai sa gasesc pe ce am notat-o. vine...vine...

Scrie răspuns