Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
D2O
utilizator constant
utilizator constant

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 12 Noi 2012, 08:42

Mah, tu ai pus toate astea feliate? :shock: Nu te intreb cat au tinut, ca se pare ca nu au tinut... :respekt: Dar ar trebui sa tina peste iarna bine? Imi ploua-n gura...[/quote]

belea mare cu picnicul asta. pur si simplu nu ma pot abtine :wallbash:, din 14 borcane care trebuiau sa tina pana la primavara ,au ramas 5 care probabil nu vor prinde sarbatorile :cry: .toate legumele se pun feliate ,mai putin morcovii care se rad.cu cat sta mai mult prin camara cu atat gustul se desavarseste,cred eu,oricum nu a apucat niciodata sa stea prea mult :headbash: .

tavistan
veteran
veteran

Mesaj de tavistan » 12 Noi 2012, 09:42

D2O, LIKE! :)

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Noi 2012, 12:13

Rezolvat morunul.Zacusca.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 13 Noi 2012, 15:27

Nu pot sa cred !!! Ai facut zacusca de peste ! Intru in post de maine(tocmai cand plec in delta)dar, poate cand ne-om intalni vreodata,imi aduci si mie un borcan,cat de mic.Anul asta fetele de la logistica(sper sa nu citeasca sotia mea)nu au avut timp si pentru zacusca de peste. Am facut picnicul de care scria D2O.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 13 Noi 2012, 15:57

deltaic scrie:fetele de la logistica
M-am tavalit pe jos de ris.
Am 23 de ani de constructii "in picioare" dar nu am avut vreodata in R.O.F " fetele de la logistica"...
Zacusca prefer sa o facem impreuna la coada lacului,dupa baraj,la Gura Riului...

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 25 Noi 2012, 00:46

maestrul deltaic la sfarsitul unei seri cu dichis.

Imagine
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 25 Noi 2012, 16:57

>Le multumesc prietenilor pentru cadourile primite,chiar ati reusit sa ma uimiti.Foarte inspirate darurile.

>Pentru norocosii de azi care au de gatit cate o stiuca proaspata,vizualizati pagina 36-stiuca cu sos de vin.

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 25 Noi 2012, 19:30

Somon marocan.

Avem nevoie de:
file de somon
pt marinata:mustar,ulei de masline,piper alb,condimente de peste, suc de lamaie,usturoi,patrunjel taiat f marunt,facultativ-sos de chili.
o punga cu spanac
usturoi
ulei de masline
paste tagliatelle
lamai

Intai facem marinata pt somon:mustar,ulei de masline,piper alb,condimente de peste, suc de lamaie,usturoi,patrunjel taiat f marunt,facultativ-sos de chili.
Punem feliile de somon in marinata si le lasam 15 minute

Somonul il facem pe gratar, sau perpelit intr-o tigaie de teflon de calitate, unde nu se prinde pestele

Intre timp ne ocupam de spanac:il oparim si-l lasam cateva minute(2-3).apoi il scurgem si-l taiem bucati mai mari.
Intr-o tigaie punem ulei de masline si o lamaie taiata pe jumatate ,si o prajim putin.
Scoatem lamaile si apoi punem spanacul impreuna cu usturoi tocat la calit

Intai calim putin usturoiul si apoi punem spanacul

fierbem pastele tagliatelle
O parte din spanac il amestecam cu pastele(condimentam cu sare si piper) si o parte il lasam asa(condimentam).

Sosul de smantana:

1 cutie cu smanatna(preferabil groasa,eu nu am avut si am pus smantana dulce subtire)
coaja de lamaie rasa
sare
piper alb
zeama de lamaie
putin vin alb
usturoi tocat

Se pune la foc mic si se amesteca,e gata cand se ingroasa; se toarna peste somonul facut si sau pe spanacul cu tagliatele

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 26 Noi 2012, 19:35

:shock: interesanta reteta,o incerc !!! am cateva neclaritati din descriere si daca nu le elucidez singur,cer consiliere :| gogol= :respekt:

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 27 Noi 2012, 09:33

Salau in sos de capere.

Ingrediente pentru 1 portie:

1 fileu de Salau din care portionati 2 bucati bune in gramaj total de 200 g
1 borcanas de ciuperci champignon intregi de aprox 250-280 g (sau ciuperci proaspete)
1 lingura de capere
100 g de unt
1 lingura de ulei de masline
1/2 ceapa rosie tocata marunt
50 ml de vin alb sec
1 lingurita de amidon, stins in 2 linguri de apa
1 lamaie, din care 1/2 din lamaie se stoarce sucul, cealalta jumatate se feliaza pentru ornare
cateva frunze de salata pentru ornat
putina coaja rasa de lamaie pentru ornat
1 ceapa verde (partea alba) taiata firisoare, pentru ornat
1 ardei iute rosu, taiat in rondele in diagonala pentru ornat

Preparare:

Fileul de peste in primul rand il spalam in apa rece, il stergem de apa si scoatem 2 bucati .

Am condimentat fileul cu sare de mare si un pic de chilli, asa cum imi place mie. Puteti sa puneti sare si piper in loc de chilli, dupa gustul fiecaruia.
Si acum pregatim sosul:
Intr-o craticioara, punem vinul si-l punem la incalzit pe aragaz. Taiem ceapa in cubulete mici si adaugam la vin. Lasam sa dea un clocot si adaugam sosul de la lamaie si caperele.
Lasam sa stea un pic pe foc, amestecand in continuu si adaugam amidonul stins cu apa, pentru al ingrosa.
Ca sa nu pierdem sosul (adica sa-l stricam), amestecam incontinuu si cand vedem ca s-a ingrosat, il luam de pe foc. Ceapa rosie a conferit sosului o culoare rozalie pe alocuri. Deosebita culoare!

Trecem la prepararea ciupercilor si a pestelui.
Luam o tigaie, o incingem, punem jumatate din unt si cand acesta s-a topit, punem ciupercile la sotat. Adaugam eventual un pic de sare.

In cealalta tigaie pusa la incins, punem uleiul de masline si cealalta parte de unt. Combinatia asta de ulei cu unt este benefica pentru a nu arde uleiul din tigaie si pentru o fragezire mai delicata a carnii.

Cand untul s-a topit, introducem cele 2 bucati de salau in tigaie si le prajim circa 2-3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc frumos.

Deci, sosul e gata, ciupercile sunt sotate si au o culoare putin aurie, pestele e prajit frumos pe ambele parti.
Trecem la pregatirea farfuriei:
Luam cateva frunze de salata si le asezam intrun colt a farfuriei. Asezam pestele in mijlocul ei. Ciupercile aurite le plasam printre bucatile de peste.
Stropim carnea de peste cu sosul de capere (mai mult sau mai putin, in functie de dorinte).
Ornam cu rondelele de ardei iute (sau cu orice doriti Dvs.), ceapa verde taiata fasii lungi, coaja de lamaie.
Adaugam si cateva rondele de lamaie.

Scrie răspuns