orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
luci_t
- veteran

- Mesaje: 1729
- Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
-
Contact:
Mesaj
de luci_t » 23 Oct 2012, 20:19
Am avut la cina cus-cus cu tocanita de caprior si frigarui. Au aratat si au fost atat de bune incat mi-a fost lene sa merg dupa aparat pt poze...
Am gasit in comp cartea BUCATE VINURI SI OBICEIURI ROMANESTI a lui Radu Anton Roman. Daca o vrea cineva va rog sa dati un mp (sa nu incarcam topicul) cu adresa de mail si v-o trimit.
PS tortuletul de ziua fetelor:
Uploaded with
ImageShack.us
-
D2O
- utilizator constant

- Mesaje: 177
- Membru din: 23 Feb 2012, 22:24
Mesaj
de D2O » 25 Oct 2012, 17:10
superb tort,pare "de casa".
-
luci_t
- veteran

- Mesaje: 1729
- Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
-
Contact:
Mesaj
de luci_t » 25 Oct 2012, 20:00
D2O scrie:superb tort,pare "de casa".
Da, e facut de sotie din "pasta de zahar" Pana acum folosea martipan... si din pacate pt aspect l-a tinut cateva ore in frigider, neambalat in ceva etans... si a cam inceput sa-i cada palaria ciupercii

-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 09 Noi 2012, 21:13
Dumnezeule "luci_t" ce tort ! Tocmai am mancat niste tort facut de copila lui Andrei Riga,o nebunie.
Ca tot veni vorba,sa-i spun lui "haralabmie" ce coctail prepar:
>>>Silky Pin<<<se un cuburi de gheata in pahar old-fashioned,whisky Schotch 1 masura(40 cl),Drambuie Cream Liqueur 1 masura(40 cl) si se amesteca usor.Un coctail pentru seri lungi de toamna tarzie.
-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 09 Noi 2012, 21:21
"i"(venii) si "p"(pun) tocmai le-am mancat(se apropie postul).
-
tavistan
- veteran

- Mesaje: 1168
- Membru din: 27 Mar 2012, 08:15
Mesaj
de tavistan » 10 Noi 2012, 23:04
D2O scrie:vorbeam acum ceva timp de picnic,o reteta de muraturi miraculoasa.reteta am primit-o de la o gospodina de toata increderea

, cu mare experienta in domeniu.
reteta: 3kg gogonele feliate,15 buc gogosari feliati,15 buc ardei grasi feliati,4 morcovi mari rasi,1 kg ceapa taiata solzi,1 litru otet 6 grade,1pahar mustar,1 pahar zahar,1/2 pahar ulei,1 pachet piper,4 foi dafin.zarzavaturile se presara cu sare,se lasa 2 ore,se storc,se oparesc cu otetul clocotit in care au fiert zaharul dafinul si piperul.se amesteca cu mustarul frecat cu ulei si se pun in borcane de maxim 800g. au fost atat de bune ca trebuie sa mai fac o serie,prima seria este aproape consumata.

Mah, tu ai pus toate astea feliate?

Nu te intreb cat au tinut, ca se pare ca nu au tinut...

Dar ar trebui sa tina peste iarna bine? Imi ploua-n gura...
-
nuke
- senior

- Mesaje: 437
- Membru din: 16 Sep 2005, 09:38
Mesaj
de nuke » 11 Noi 2012, 18:19
Am reusit sa prind un morun de 1,5 kg.
Betele si firele folosite sunt consacrate la acest tip de peste.
In Romania..
Minciog,ciocan si cos de cumparaturi.
Momeala clasica...o hartie semnata de maso..ul bancar Isarescu.
Ceva idei de preparare,va rog pt o mica ciorba si un gratar???
Sau alta idee?
PS:Matele aruncate,citit R.A.Roman,etc....
-
tavistan
- veteran

- Mesaje: 1168
- Membru din: 27 Mar 2012, 08:15
Mesaj
de tavistan » 11 Noi 2012, 22:38
... pai daca ai citit RAR, de ce ai aruncat matele?

Mergeau la ciorba...
-
gsteph1968
- utilizator constant

- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Mesaj
de gsteph1968 » 11 Noi 2012, 22:52
deltaic scrie:"i"(venii) si "p"(pun) tocmai le-am mancat(se apropie postul).
lasata secului e pe 14 nov. stiuca stie?

The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
-
nuke
- senior

- Mesaje: 437
- Membru din: 16 Sep 2005, 09:38
Mesaj
de nuke » 12 Noi 2012, 08:10
tavistan scrie:... pai daca ai citit RAR, de ce ai aruncat matele?

Mergeau la ciorba...
Nenea de la Metro,rugat de mine sa il altoiasca ca sa il pot prezenta sotiei (si sa nu inoate in cada cum s-a mai intamplat cu un crap viu) a exagerat un pic si inautru era varza....