Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
E timpul pastramei....
Facuta de multe ori din oi sterpe(inca e bine...),bolnave(bleah...),muribunde sau mai rau......
De cand am aflat nu prea mai pap asa ceva decat de la persoane de incredere.
Voi preparati pastrama de oaie,capra sau,de ce nu,fiiind un forum pescaresc,de peste????
Facuta de multe ori din oi sterpe(inca e bine...),bolnave(bleah...),muribunde sau mai rau......
De cand am aflat nu prea mai pap asa ceva decat de la persoane de incredere.
Voi preparati pastrama de oaie,capra sau,de ce nu,fiiind un forum pescaresc,de peste????
este si timpul muraturilor
. primesc zilele aste un complex de muraturi, pick-nick(???)cica asa se numeste
despre pastrama se pot zice multe... carnea de oaie,tinerica, tinuta in sare grunjoasa cu condimente cam o saptamana,intoarsa de 2 ori pe zi.dichisul este sa ti carnea proaspata la scurs si la vant o zi sa se usuce un pic,apoi o innobilezi cu cele trebuincioase
gratarul va face restul.

despre pastrama se pot zice multe... carnea de oaie,tinerica, tinuta in sare grunjoasa cu condimente cam o saptamana,intoarsa de 2 ori pe zi.dichisul este sa ti carnea proaspata la scurs si la vant o zi sa se usuce un pic,apoi o innobilezi cu cele trebuincioase

Daca nu sunt prin delta trebuie sa-mi umplu timpul cu ceva...
>>>Muschi umplut.Poze va posta fratele Andrei R.,ca eu nu ma pricep. "Dragaica" a desavarsit pranzul.
>>>Muschi umplut.Poze va posta fratele Andrei R.,ca eu nu ma pricep. "Dragaica" a desavarsit pranzul.
-
- veteran
-
- veteran
Si dupa cum vedeti , n-a impartit cu nimeni ! Nici macar cu prietenii apropiati... 

In astfel de situatii n-am prieteni ! Fac maine un ceai de sunatoare la care intrarea este libera.
Ploua si afara dar si'n gura... 

ranga scrie:Ploua si afara dar si'n gura...

mai bag un mojito.MD si-mi trece

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
poti sa bei si otet , ca pofta tot nu trece.
maine il incerc dupa reteta mea , vedem ce iese..

maine il incerc dupa reteta mea , vedem ce iese..
vorbeam acum ceva timp de picnic,o reteta de muraturi miraculoasa.reteta am primit-o de la o gospodina de toata increderea
, cu mare experienta in domeniu.
reteta: 3kg gogonele feliate,15 buc gogosari feliati,15 buc ardei grasi feliati,4 morcovi mari rasi,1 kg ceapa taiata solzi,1 litru otet 6 grade,1pahar mustar,1 pahar zahar,1/2 pahar ulei,1 pachet piper,4 foi dafin.zarzavaturile se presara cu sare,se lasa 2 ore,se storc,se oparesc cu otetul clocotit in care au fiert zaharul dafinul si piperul.se amesteca cu mustarul frecat cu ulei si se pun in borcane de maxim 800g. au fost atat de bune ca trebuie sa mai fac o serie,prima seria este aproape consumata.

reteta: 3kg gogonele feliate,15 buc gogosari feliati,15 buc ardei grasi feliati,4 morcovi mari rasi,1 kg ceapa taiata solzi,1 litru otet 6 grade,1pahar mustar,1 pahar zahar,1/2 pahar ulei,1 pachet piper,4 foi dafin.zarzavaturile se presara cu sare,se lasa 2 ore,se storc,se oparesc cu otetul clocotit in care au fiert zaharul dafinul si piperul.se amesteca cu mustarul frecat cu ulei si se pun in borcane de maxim 800g. au fost atat de bune ca trebuie sa mai fac o serie,prima seria este aproape consumata.