asta este
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
- Mesaje: 939
- Membru din: 12 Noi 2009, 13:25
- Localitate: Rosiorii de Vede
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Paharul din poza este des folosit la degustari de single malts-uri si la Irish Coffee. Este important sa nu se amestece frisca cu amestecul din cafea(Irish Whiskey,cafea fierbinte si zahar).Zaharul dizolvat ajuta frisca sa pluteasca(cine are foloseste frisca lichida).Cafeaua se bea prin stratul de frisca.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ca tot vorbim despre cafele,hai sa "servim" un Cafe Coctail:
40 ml.cognac,40 ml.lichior de cacao,80 ml.cafea,1 lingurita rasa de zahar pudra.Se agtia toate ingredientele in shaker in care am adaugat cateva cuburi de gheata. Amestecul se toarna in pahar coctail si se decoreaza cu coaja de lamaie care va contribui la rafinamentul gustului.
40 ml.cognac,40 ml.lichior de cacao,80 ml.cafea,1 lingurita rasa de zahar pudra.Se agtia toate ingredientele in shaker in care am adaugat cateva cuburi de gheata. Amestecul se toarna in pahar coctail si se decoreaza cu coaja de lamaie care va contribui la rafinamentul gustului.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Peste marinat la cuptor in bulion
Se cauta pesti de toate rasele si dimensiunile care se portioneaza in felii daca sunt mai mari de o palma si se aseaza inghesuiti intr-o tava mai inalta.
Peste ei se toarna 10 linguri de ulei de floarea soarelui si de doua ori pe atata otet. Otetul trebuie pus in cantitate mai mare daca pestele are oase mari. Fara teama pentru ca la 120 de grade, otetul se evapora si la sfarsit nici nu o sa stiti ca a fost vreodata otet acolo. Se adauga o lingurita de sare si una de piper boabe. Mai puneti 3-4 foi medii de Dafin si completati cu apa pana se acopera bine pestele dupa care se baga tava in cuptorul incins.
Acum rabdare findca prepararea dureaza 4 ore. Intre timp mai completati cu apa cand aceasta scade si cu o ora inainte de a scoate tava din cuptor, puneti intr-o cana 4 linguri zdravene de pasta de tomate si diluati-o cu apa pana devine lichida. Turnati peste peste in tava si din momentul asta nu mai umblati in cuptor.
Pe timpul prepararii oasele se inmoaie devenind comestibile.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta mare!

*este o reteta gasita pe alt site unde cotrobaie tot un soi de "gurmanzi". Eu o sa o incerc saptamana viitoare , pare gustoasa.
Se cauta pesti de toate rasele si dimensiunile care se portioneaza in felii daca sunt mai mari de o palma si se aseaza inghesuiti intr-o tava mai inalta.
Peste ei se toarna 10 linguri de ulei de floarea soarelui si de doua ori pe atata otet. Otetul trebuie pus in cantitate mai mare daca pestele are oase mari. Fara teama pentru ca la 120 de grade, otetul se evapora si la sfarsit nici nu o sa stiti ca a fost vreodata otet acolo. Se adauga o lingurita de sare si una de piper boabe. Mai puneti 3-4 foi medii de Dafin si completati cu apa pana se acopera bine pestele dupa care se baga tava in cuptorul incins.
Acum rabdare findca prepararea dureaza 4 ore. Intre timp mai completati cu apa cand aceasta scade si cu o ora inainte de a scoate tava din cuptor, puneti intr-o cana 4 linguri zdravene de pasta de tomate si diluati-o cu apa pana devine lichida. Turnati peste peste in tava si din momentul asta nu mai umblati in cuptor.
Pe timpul prepararii oasele se inmoaie devenind comestibile.
Se serveste alaturi de un pahar de vin alb.
Pofta mare!

*este o reteta gasita pe alt site unde cotrobaie tot un soi de "gurmanzi". Eu o sa o incerc saptamana viitoare , pare gustoasa.

da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
-
- veteran
- Mesaje: 556
- Membru din: 03 Noi 2009, 11:21
- Localitate: bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Doar un pahar de vin la ditamai tava?
sherbamont
serbandudus@rdslink.ro
serbandudus@rdslink.ro
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Arata bine,reteta simpla,de efect ca orice lucru simplu bate orice reteta...
O observatie minora...boaba de piper nu se arde.
In rest,va propun un concurs...Cine ghiceste mai multi pesti din tava primeste o bucata de zapada
Nu spuneti caras,crap si parca somn...
O observatie minora...boaba de piper nu se arde.
In rest,va propun un concurs...Cine ghiceste mai multi pesti din tava primeste o bucata de zapada
Nu spuneti caras,crap si parca somn...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
marinata asta se poate pastra sau conserva? parca sunt si pesti marini prin cratita.un pahar de vin nici nu unge grumazul bine
!

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Simplu si hmmmmmm! delicios!


Re: Gastronomie si alte dichisuri
Broccoli cu muguri de pin
Se ia o capatana de broccoli , se taie pomisori , se spala si se baga la fiert in apa cu sare.
Se fierb putin , pana intra furculita in ei. Eu i-am fiert cam 5min.
Cand broccoli s-a inmuiat , il scoatem intr-o sita de paste si il lasam la scurs.
Intr-o tigaie intinsa , se incinge ulei de masline si se adauga 20-25gr de muguri de pin. Atentie , nu trebuie sa-i prajim ci doar sa-i calim 1min pana se schimba la culoare in maron inchis.
Adaugam broccoli in tigaie peste muguri si o punem pe foc(mediu). Pisam cativa catei de usturoi , mestecam putin si mai lasam 5-8minute.
Se poate servi alaturi de un piure de cartofi cu unt.
Bautura o alegeti voi , ca eu n-am gasit pana acum ceva sa se potriveasca. Ma gandeam la un spumant dulce dar n-am avut in casa. Oricum , sigur veti avea pofta ! 
Se ia o capatana de broccoli , se taie pomisori , se spala si se baga la fiert in apa cu sare.
Se fierb putin , pana intra furculita in ei. Eu i-am fiert cam 5min.
Cand broccoli s-a inmuiat , il scoatem intr-o sita de paste si il lasam la scurs.
Intr-o tigaie intinsa , se incinge ulei de masline si se adauga 20-25gr de muguri de pin. Atentie , nu trebuie sa-i prajim ci doar sa-i calim 1min pana se schimba la culoare in maron inchis.
Adaugam broccoli in tigaie peste muguri si o punem pe foc(mediu). Pisam cativa catei de usturoi , mestecam putin si mai lasam 5-8minute.
Se poate servi alaturi de un piure de cartofi cu unt.


da-i prostului o scara , ca el o pune si coboara !
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>tavistan<ce ar putea fi rau in poza? Somon la gratar(gresesc?) si un pilaf "sarbesc" sunt delicioase luate individual si mai mult ca sigur si impreuna.
>audumbre< interesanta marinata.Sunt deja persoane interesate care saptamana viitoare o vor incerca.
>audumbre< interesanta marinata.Sunt deja persoane interesate care saptamana viitoare o vor incerca.