Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
grizzly
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de grizzly » 08 Ian 2013, 22:24

eu sunt cu ochisorii cascati cat ceapa si astept, astept... e cel mai folositor (pt mine) topic pe care l-am vazut vreodata pe net. pana si nevesti-mii a inceput sa ii placa sa am cunostinte pescari.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 12 Ian 2013, 17:56

o reteta de icre? ceva care sa le gasesc in comert sa nu ies la copca :) am tot luat gata preparate dar nu ma satisfac :) as prefera sa iau materie prima si sa le prepar eu !
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 12 Ian 2013, 18:52

Stii cum e cu icrele? Oricat ai respecta reteta, cateodata se taie. Si nu prea exista reteta. Sunt prea multi factori care sa stabileasca o reteta standard. Insa sunt doua secrete: sa le faci mai sarate, si putin mai acre. In rest, ceapa dupa gust sau fara. Si mai ales niciodata sa nu le inmultesti cu gris sau paine. Mai bine putin si bun, decat mult si prost. Incearca d'alea de stiuca, au cele mai mici sanse de a se taia. Dar sunt cam scumpe. Insa daca iei 100 grame si le freci bine cu ulei, ies destul de multe.

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 12 Ian 2013, 20:08

Cele mai bune icre dupa parerea mea(nu poti sa faci ceva cu gustul omului :lol: ),sunt icrele de somon.Cele din federatia rusa sunt cunoscute sub denumirea de "icre de manciuria" si se mai gasesc pe la comerciantii moldoveni de prin piete. La ele nu-ti trebuie decat paine prajita,unt si un vin bun. Deja imi ploua in gura.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

K-Gula
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de K-Gula » 13 Ian 2013, 12:09

M-ar interesa si pe mine o reteta reusita de peste afumat (salau, stiuca, pastrav) daca ati incercat si ati fost multumiti de rezultate.
Cum se pregateste pestele inainte de fum, iar apoi la fum cum si cat se tine etc. ... Am impresia ca e ceva manopera si pricepere la mijloc ca sa iasa ceva bun bun, asa ca va astept cu ceva idei valabile ! Stima !

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Ian 2013, 09:18

Dupa lungi ospete si evenimente de sarbatorit pe toate riturile si stilurile,mi-am facut curaj sa scriu cate ceva.

>>>Sarbatori de iarna in Moldova.
Exista 7 locatii in tarisoara asta a noastra unde ma simt acasa:Gorgova,Dr.Tr.Severin,Zarnesti(BV),Salicea(CJ), Gura Raului(SB),Tg.Neamt si Vadu(CT).Oricand sunt binevenit si ma simt excelent alaturi de oameni care,in mare masura,sfintesc aceste locuri.De sarbatori ca la Sibiu,in Marginime,nu ma pot satura niciodata.Zilele petrecute aici(12-14 de sarbatori)se volatilizeaza pur si simplu. Sarbatorile prind "gust"prin multitudinea bucatelor alese,gatite cu mare grija si mult suflet.Pe vatra din fata casei,ceaunul pe pirostrii,sfaraie mamaligi fara contenire si in pauzele dinte mamaligi,creaza ciorbe sau tochituri fabuloase. Anul asta am mers la Tg.Neamt,zona in care traditiile(cu o oarecare dilutie)se mai pastreaza si unde atmosfera este cu adevarat sarbatoreasca. Zile de tihna,peisaj mirific cu zapada de juma'de metru si frig cumplit,colindele ce se aud din biserici,miresmele de gateli ce acapareaza satele din imprejurimi,toate adunate ma deconecteaza si ma mobilizeaza sa particip activ la pregatirea marilor praznice de Craciun. In bucataria soacra-mi,un adevarat laborator de delicii,se roboteste de zor. De data asta am primit o infuzie de inspiratie din partea unei ardelence sosita de la Bistrita.Marturisirile ei sunt scurte si naucitoare:TARABASCA !
>Pentru tarabasca se fierb maruntaie de porc:inima,plamani,rinichi,carne grasa de la gat si ceva slanina impanata cu carne.Nu se foloseste ficat.Dupa fierbere si racire toate se taie cubulete,se amesteca cu pasat(spalat)care se adauga cam cat o treime din cantitatea de carne folosita.Se toaca 2 cepe crude si se amesteca cu compozitia,se condimenteaza cu sare,piper si cimbru.Cu produsul rezultat se umplu stomacul si intestinul gros al porcului.Se leaga la capete si se pun la fiert pana dau in clocot.Cand s-au racit, se afuma. Inainte de a fi consumata se fierbeinca o data, sau poate reprezenta "dichisul"daca se intercaleaza intre sarmale.
Raspunsul soacra-mi la provocarea cu tarabasca a fost pe masura.Din pacate nu mai pot continua relatarea acum dar o voi face imediat ce imi termin treburile..
Va urma...

sherbamont
veteran
veteran

Mesaj de sherbamont » 14 Ian 2013, 13:03

Abia astept, Sadoveanu,Pastorel Teodoreanu si altii, mici copii.....Hai repede cu continuarea

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 15 Ian 2013, 11:33

Gogol scrie: Incearca d'alea de stiuca
Cer permisiunea lui Gogol care a dat un raspuns sublim sa nu se supere ca adaug:
-uleiul sa NU fie de masline,trebuie sa fie neutru ca gust ca sa nu acopere gustul icrelor de stiuca(ulei din struguri sau floarea soarelui)
-viteza mixerului sa fie mare (dar nu sa sparga boabele)
-la final 2-3 linguri de sifon sau apa minerala f.acidulata si inca odata mixate pt a fi mai "pufoase"..
Dr.Vasile Voiculescu(pomenit fie...) scria odata ca secretul este ca un nebun sa le bata si un risipitor sa toarne uleiul...

Gogol
veteran
veteran

Mesaj de Gogol » 15 Ian 2013, 12:48

Aaa..nu ma supar...oricum nu puneam ulei de masline. Numai de floarea soarelui. De cel de struguri nu am auzit...se gaseste pe la hipermarketuri?

adrian99
veteran
veteran

Mesaj de adrian99 » 15 Ian 2013, 15:42

da gogol,se gaseste la toate hipermarketurile
mai precis ulei din semintele existente-n boaba de strugure

dar are un pret mare la vanzare
mai bine de floarea-soarelui

apropo:icre de hanus a mancat cineva?
sunt delicioase :wink:

Scrie răspuns