
2kg de caracatita (sa fie mai mare nu baby), 1/2 kg ceapa cat mai mica(chiar arpagic).un pahar de vin rosu,10 catei de usturoi intregi,3 frunze de dafin,o lingura de amestec cu;oregano,cimbru,piper boabe,piper negru macinat ,ulei de masline pentru fiert,ulei floarea soarelui pentru prajit.
se spala aratarea cu multa apa,se pune intr-o cratita (fara apa sau sare) cu cateva felii de ceapa( dintr-o ceapa mai mare) si las-o sa fiarba inabusit pana cand s-a inmuiat ,se poate observa intepad-o c-o furculita. ce-i 1/2 kg de ceapa, tai marunt si calesti ( separat)in ulei de floare pana se "aureste" intorcand-o tot timpul c-o lingura .se scoate se pune intr-o tigaie adanca, adaugi usturoiul si condimentele ,torni putin ulei de masline, pui caracatita deja fiarta (taiata bucati mai mari)mai pui si ceva din zeama care a lasat-o (lasa zeama si ea, "intra la apa")si lasi sa fiarba la foc mic ,cateva minute, pana se inmoaie usturoiul.torni vinul si mai lasi cratita pe foc 5 minute dupa ce a inceput sa fiarba.
cam asta e.