Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 11 Ian 2012, 18:15

MuskMd scrie:la unii din astia cu C&R paraul e la Kaufland :lol: ;)

Aia is prajiti direct, fara malai....
sa incerci si cu, formeaza o crusta asa, usor crocanta ;) care merge grozav cu un sprit de vin bun....
Ce sa fac daca io n-am... Kaufland :wink: :oops:
Amu,sa nu mai manc trufandale :shock: :shock: :lol: :lol:
Malaiu,malaiu...nu spurc eu draq de pastrav(naturel, vorba lui Tavi) pe Malaiul, tau :wink: :wink:
Malaiul e pentru ciprinide....mamaliga mananca....prin malai il tavalesti :wink: :wink: :lol: :lol:
Regula de baza :wink: :lol: :lol: :lol:

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 11 Ian 2012, 18:27

Aseara am gasit prin Mega Image o punga cu baby octopus si le-am gatit dupa ureche in felu urmator.

Puii de caracatita i-am decongelat si fiert aprox. 7 minute. I-am scurs, taiat in jumatate pe fiecare si am pus peste ei boia iute.

Intr-o tigaie am calit la foc mic in ulei de masline niste ceapa rosie (la ochi 1/2 din volumul gramezii de cefalopode) taiata in felii relativ groase, cativa catei de usturoi, rosii deshidratate taiate in bucati la bulan. Pana s-au inmuiat bucatile de ceapa. Pe urma am bagat caracatitele, focu la maxim, piper granulat si boabe, sare si un pahar de vin sec. Le-am amestecat putin si le-am scos la interval. Au iesit decente, n-a ajuns nimeni la spital aseara. O sa mai fac si le fac poze.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 12 Ian 2012, 01:28

geppetto scrie:Aseara am gasit prin Mega Image o punga cu baby octopus si le-am gatit dupa ureche in felu urmator.

Puii de caracatita i-am decongelat si fiert aprox. 7 minute. I-am scurs, taiat in jumatate pe fiecare si am pus peste ei boia iute.

Intr-o tigaie am calit la foc mic in ulei de masline niste ceapa rosie (la ochi 1/2 din volumul gramezii de cefalopode) taiata in felii relativ groase, cativa catei de usturoi, rosii deshidratate taiate in bucati la bulan. Pana s-au inmuiat bucatile de ceapa. Pe urma am bagat caracatitele, focu la maxim, piper granulat si boabe, sare si un pahar de vin sec. Le-am amestecat putin si le-am scos la interval. Au iesit decente, n-a ajuns nimeni la spital aseara. O sa mai fac si le fac poze.
data urmatoare, incearca in felu urmator:
la un kilogram, faci o marinada din o ceasca suc de lamaie, 2 linguri suc de limete, 2 linguri sos soia, o lingurita miere de albine, un pic de coaja de lamaie rasa (vezi sa nu razi prea mult din albul de sub coaja ca-i amar!), 4 catzei de usturoi si un ardei iute rosu tocati marunt, un pumn de patrunjel (sau alte verdetzuri care-tzi plac), 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper.... ii amesteci bine si ii scalzi in zeama asta vreo 4-5 ore la frigider, dupa care ii scotzi din zeama, ii usuci un pic si ii arunci pe gratarul incins la maxim, sau in cratitza cu un strop de ulei, nu mai mult de 5, maxim 6 minute. in timp ce se prajesc, ii mai stropesti un pic cu marinada, eventual cu o pensula ceva...
ai sa ma pomenesti, itzi zic io :lol:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 12 Ian 2012, 01:54

ticairlandezu scrie:
MuskMd scrie:la unii din astia cu C&R paraul e la Kaufland :lol: ;)

Aia is prajiti direct, fara malai....
sa incerci si cu, formeaza o crusta asa, usor crocanta ;) care merge grozav cu un sprit de vin bun....
Ce sa fac daca io n-am... Kaufland :wink: :oops:
Amu,sa nu mai manc trufandale :shock: :shock: :lol: :lol:
Malaiu,malaiu...nu spurc eu draq de pastrav(naturel, vorba lui Tavi) pe Malaiul, tau :wink: :wink:
Malaiul e pentru ciprinide....mamaliga mananca....prin malai il tavalesti :wink: :wink: :lol: :lol:
Regula de baza :wink: :lol: :lol: :lol:
true, true... :lol: pastravu il tavalesti prin faina alba! il prajesti in ulei si irish butter pui mai la sfarsit asa numai de gust, ca altfel se arde si-i pacat... :wink:

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 12 Ian 2012, 23:15

Adi G :bere:
Am incercat reteta ta de baby octopus (si creveti) chiar in seara asta. Delicios e putin spus pentru rezultatul obtinut.

I-am combinat cu un sos curry dulce (recomand la creveti, dar merge excelent si la calamar si caracatita) si cu un sos de rosii si usturoi moale.

Imagine
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 12 Ian 2012, 23:17

framos domne, framos :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 13 Ian 2012, 00:03

T.Adrian scrie:Adi G :bere:
Am incercat reteta ta de baby octopus (si creveti) chiar in seara asta. Delicios e putin spus pentru rezultatul obtinut.

I-am combinat cu un sos curry dulce (recomand la creveti, dar merge excelent si la calamar si caracatita) si cu un sos de rosii si usturoi moale.

Imagine
yeah! ma bucur :) numai ca la mine nu arata asa frumos... :lol: am uitat sa scriu aseara, normal ca merge cam la orice "fructa" de mare marinada, calamar, crevetzi... :bere: sa-tzi fie de bine! :lol:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Ian 2012, 17:45

Acum am ajuns acasa dupa 3 saptamani de pribegie.In 2 ore intru in posesia jumatatii de ciuta(multumesc "MuskMd pentru reteta). Nu am avut inca timp sa citesc toate mesajele noi dar,se pare,ca am lasat topicul pe maini bune. Am umblat prin multe zone si am degustat o gramada de bunatati.Revin cu amanunte.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 14 Ian 2012, 17:50

mah..daca nu mai mancati peste ca ,are oase, pot sa va dau si eu doo retete pentru goange d'astea cu ventuze :wink:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Ian 2012, 17:53

Destainuieste-te "rine",sunt nerabdator ! Ai deja o bila alba la mine.

Scrie răspuns