geppetto scrie:Aseara am gasit prin Mega Image o punga cu baby octopus si le-am gatit dupa ureche in felu urmator.
Puii de caracatita i-am decongelat si fiert aprox. 7 minute. I-am scurs, taiat in jumatate pe fiecare si am pus peste ei boia iute.
Intr-o tigaie am calit la foc mic in ulei de masline niste ceapa rosie (la ochi 1/2 din volumul gramezii de cefalopode) taiata in felii relativ groase, cativa catei de usturoi, rosii deshidratate taiate in bucati la bulan. Pana s-au inmuiat bucatile de ceapa. Pe urma am bagat caracatitele, focu la maxim, piper granulat si boabe, sare si un pahar de vin sec. Le-am amestecat putin si le-am scos la interval. Au iesit decente, n-a ajuns nimeni la spital aseara. O sa mai fac si le fac poze.
data urmatoare, incearca in felu urmator:
la un kilogram, faci o marinada din o ceasca suc de lamaie, 2 linguri suc de limete, 2 linguri sos soia, o lingurita miere de albine, un pic de coaja de lamaie rasa (vezi sa nu razi prea mult din albul de sub coaja ca-i amar!), 4 catzei de usturoi si un ardei iute rosu tocati marunt, un pumn de patrunjel (sau alte verdetzuri care-tzi plac), 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper.... ii amesteci bine si ii scalzi in zeama asta vreo 4-5 ore la frigider, dupa care ii scotzi din zeama, ii usuci un pic si ii arunci pe gratarul incins la maxim, sau in cratitza cu un strop de ulei, nu mai mult de 5, maxim 6 minute. in timp ce se prajesc, ii mai stropesti un pic cu marinada, eventual cu o pensula ceva...
ai sa ma pomenesti, itzi zic io