Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sangria. Nu este printre bauturile mele preferate,prepar destul de rar amestecul(nu este considerata coctail)si numai la cererea oaspetilor. La preparare se foloseste de regula un vin rosu,sec,tanar si nu foarte tare(ideal 10*alc.).Cabernet sauvignon-ul este foarte potrivit. Reteta mea, invatata,lucrata si consumata cu o gazda spaniola din zona Pirineilor cuprinde: 2 sticle de vin;150 ml. cognac;1/2l apa minerala forte;80 ml.lichior de caise sau caisata(unii pun zahar in amestec,eu nu prefer);felii de portocala;lamai;mere;ananas;mango si piersici sau pere(depinde ce gasesc).Intr-un bol mare se amesteca vinul cu cognac-ul,adaug lichiorul,amestec zdravan,pun apa minerala,fructele,amestec,pun totul la rece vreo 4-5 ore. Se serveste cel mai bine in pahare cilindrice,inalte,cu gheata,decorate cu 2-3 felii subtiri de portocala si un baton de scortisoara.Se consuma cam in 7-8 ore,dupa acest interval se poate amara din cauza citricelor. Acu'mi-am facut un "Irish coffee" si stau fericit in fata monitorului.
-
- veteran
imi ploua in gura dupa ce am citit reteta.Ma consolez cu niste zeama de boabe de la Murfatlar,muscat ottonel(dupa remuneratie coane' Fanica)deltaic scrie:Sangria. Nu este printre bauturile mele preferate,prepar destul de rar amestecul(nu este considerata coctail)si numai la cererea oaspetilor. La preparare se foloseste de regula un vin rosu,sec,tanar si nu foarte tare(ideal 10*alc.).Cabernet sauvignon-ul este foarte potrivit. Reteta mea, invatata,lucrata si consumata cu o gazda spaniola din zona Pirineilor cuprinde: 2 sticle de vin;150 ml. cognac;1/2l apa minerala forte;80 ml.lichior de caise sau caisata(unii pun zahar in amestec,eu nu prefer);felii de portocala;lamai;mere;ananas;mango si piersici sau pere(depinde ce gasesc).Intr-un bol mare se amesteca vinul cu cognac-ul,adaug lichiorul,amestec zdravan,pun apa minerala,fructele,amestec,pun totul la rece vreo 4-5 ore. Se serveste cel mai bine in pahare cilindrice,inalte,cu gheata,decorate cu 2-3 felii subtiri de portocala si un baton de scortisoara.Se consuma cam in 7-8 ore,dupa acest interval se poate amara din cauza citricelor. Acu'mi-am facut un "Irish coffee" si stau fericit in fata monitorului.
am fost in munti,revin ca p phoenix.
Salutari
sherbamont
serbandudus@rdslink.ro
serbandudus@rdslink.ro
>Serbane,daca zeama de struguri pare originala(Murfatlarul a mai dat tzepe de-a lungul timpului)esti mai castigat decat dacat cu "Sangria". Prin ce munti ai umblat si ce ai mancat pe acolo(asta asa sa fim on topic)?
Personal raspund,NU.deltaic scrie:Esti mai castigat dacat cu "Sangria"....
Reteta sangria mere la sotie.Multam.
Eu prefer Feterasca Neagra "racita" la 13-17 grade.In general Hall.....ex...Deal...
Si un cognac bun(desert) sau o tuica buna(antreu-desert),functie de vremuri...
On-topic.
Iata o reteta simpla,fara fite....
Omleta cu icre de Manciurea(somon,bre)..
Dichis 1:se bat 5-6 oua sa le 'aerisim' cum se cuvine.
Pui apoi 2 cuburi de unt in tigaie si NU le topesti integral.Pui ouale.
Amesteci incotinuu pana cand e aproape gata,pufoasa!!!!!!!
Stingi si adaugi un cub branza feta...sau mai grasa...
Amesteci.
Pe farfurie:
-felie paine prajita
-deasupra omleta
-peste omleta 2-3 lingurite de icre somon
Sa treiesti "nuke"! Maine incerc reteta.
daca nu inoportunez, din pura placere culinara legata de "bietele" hamsii, detaliaza un pic indiciile despre leagan ...deltaic scrie: ...restaurantul cu pricina...(leaganul civilizatiei bucurestene,...asa ca un indiciu pentru unii).

>c.catalin<nici vorba de inoportunat.Cum sa procedam sa nu facem reclama directa...?Aha,mi-a venit o idee,iti dau niste indici de care sa nu se prinda multa lume. Numele restaurantului incepe cu N si se termina in icoresti (cum spuneam,leaganul civilizatiei bucurestene). Exceleaza in anumite preparate(nu in toate) printre care si hamsiile cu pricina. Salata de icre este o minunatie si preparatele din miel,deasemenea.
deltaic scrie:>c.catalin<nici vorba de inoportunat.Cum sa procedam sa nu facem reclama directa...?Aha,mi-a venit o idee,iti dau niste indici de care sa nu se prinda multa lume. Numele restaurantului incepe cu N si se termina in icoresti (cum spuneam,leaganul civilizatiei bucurestene). Exceleaza in anumite preparate(nu in toate) printre care si hamsiile cu pricina. Salata de icre este o minunatie si preparatele din miel,deasemenea.

-
- veteran
Fiica-mea "si-a dat iar in petec". De ziua ei si-a facut doua torturi :
"Copie" Trianon (Eric Lanlard), o corcitura de ciocolata intre tarta si budinca, umpluta cu mere intr-o crusta de oua ! A decorat-o in graba, dar puteti sa ma credeti, gustul e fenomenal ! Reteta lui Lanlard o gasiti pe net, dar fata a modificat cateva lucruri...

si un tort creatie proprie, ceva mai usor, tort de portocale cu o crema "diplomat "

"Copie" Trianon (Eric Lanlard), o corcitura de ciocolata intre tarta si budinca, umpluta cu mere intr-o crusta de oua ! A decorat-o in graba, dar puteti sa ma credeti, gustul e fenomenal ! Reteta lui Lanlard o gasiti pe net, dar fata a modificat cateva lucruri...

si un tort creatie proprie, ceva mai usor, tort de portocale cu o crema "diplomat "

-
- veteran