Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 26 Aug 2012, 09:19

Sangria. Nu este printre bauturile mele preferate,prepar destul de rar amestecul(nu este considerata coctail)si numai la cererea oaspetilor. La preparare se foloseste de regula un vin rosu,sec,tanar si nu foarte tare(ideal 10*alc.).Cabernet sauvignon-ul este foarte potrivit. Reteta mea, invatata,lucrata si consumata cu o gazda spaniola din zona Pirineilor cuprinde: 2 sticle de vin;150 ml. cognac;1/2l apa minerala forte;80 ml.lichior de caise sau caisata(unii pun zahar in amestec,eu nu prefer);felii de portocala;lamai;mere;ananas;mango si piersici sau pere(depinde ce gasesc).Intr-un bol mare se amesteca vinul cu cognac-ul,adaug lichiorul,amestec zdravan,pun apa minerala,fructele,amestec,pun totul la rece vreo 4-5 ore. Se serveste cel mai bine in pahare cilindrice,inalte,cu gheata,decorate cu 2-3 felii subtiri de portocala si un baton de scortisoara.Se consuma cam in 7-8 ore,dupa acest interval se poate amara din cauza citricelor. Acu'mi-am facut un "Irish coffee" si stau fericit in fata monitorului.

sherbamont
veteran
veteran
Mesaje: 556
Membru din: 03 Noi 2009, 11:21
Localitate: bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de sherbamont » 26 Aug 2012, 22:29

deltaic scrie:Sangria. Nu este printre bauturile mele preferate,prepar destul de rar amestecul(nu este considerata coctail)si numai la cererea oaspetilor. La preparare se foloseste de regula un vin rosu,sec,tanar si nu foarte tare(ideal 10*alc.).Cabernet sauvignon-ul este foarte potrivit. Reteta mea, invatata,lucrata si consumata cu o gazda spaniola din zona Pirineilor cuprinde: 2 sticle de vin;150 ml. cognac;1/2l apa minerala forte;80 ml.lichior de caise sau caisata(unii pun zahar in amestec,eu nu prefer);felii de portocala;lamai;mere;ananas;mango si piersici sau pere(depinde ce gasesc).Intr-un bol mare se amesteca vinul cu cognac-ul,adaug lichiorul,amestec zdravan,pun apa minerala,fructele,amestec,pun totul la rece vreo 4-5 ore. Se serveste cel mai bine in pahare cilindrice,inalte,cu gheata,decorate cu 2-3 felii subtiri de portocala si un baton de scortisoara.Se consuma cam in 7-8 ore,dupa acest interval se poate amara din cauza citricelor. Acu'mi-am facut un "Irish coffee" si stau fericit in fata monitorului.
imi ploua in gura dupa ce am citit reteta.Ma consolez cu niste zeama de boabe de la Murfatlar,muscat ottonel(dupa remuneratie coane' Fanica)
am fost in munti,revin ca p phoenix.
Salutari

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 30 Aug 2012, 17:31

>Serbane,daca zeama de struguri pare originala(Murfatlarul a mai dat tzepe de-a lungul timpului)esti mai castigat decat dacat cu "Sangria". Prin ce munti ai umblat si ce ai mancat pe acolo(asta asa sa fim on topic)?

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 01 Sep 2012, 11:54

deltaic scrie:Esti mai castigat dacat cu "Sangria"....
Personal raspund,NU.
Reteta sangria mere la sotie.Multam.
Eu prefer Feterasca Neagra "racita" la 13-17 grade.In general Hall.....ex...Deal...
Si un cognac bun(desert) sau o tuica buna(antreu-desert),functie de vremuri...
On-topic.
Iata o reteta simpla,fara fite....
Omleta cu icre de Manciurea(somon,bre)..
Dichis 1:se bat 5-6 oua sa le 'aerisim' cum se cuvine.
Pui apoi 2 cuburi de unt in tigaie si NU le topesti integral.Pui ouale.
Amesteci incotinuu pana cand e aproape gata,pufoasa!!!!!!!
Stingi si adaugi un cub branza feta...sau mai grasa...
Amesteci.
Pe farfurie:
-felie paine prajita
-deasupra omleta
-peste omleta 2-3 lingurite de icre somon

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 05 Sep 2012, 19:12

Sa treiesti "nuke"! Maine incerc reteta.

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 189
Membru din: 09 Dec 2009, 15:45
Localitate: bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de c.catalin » 06 Sep 2012, 10:46

deltaic scrie: ...restaurantul cu pricina...(leaganul civilizatiei bucurestene,...asa ca un indiciu pentru unii).
daca nu inoportunez, din pura placere culinara legata de "bietele" hamsii, detaliaza un pic indiciile despre leagan ...

:respekt:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 06 Sep 2012, 13:55

>c.catalin<nici vorba de inoportunat.Cum sa procedam sa nu facem reclama directa...?Aha,mi-a venit o idee,iti dau niste indici de care sa nu se prinda multa lume. Numele restaurantului incepe cu N si se termina in icoresti (cum spuneam,leaganul civilizatiei bucurestene). Exceleaza in anumite preparate(nu in toate) printre care si hamsiile cu pricina. Salata de icre este o minunatie si preparatele din miel,deasemenea.

c.catalin
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 189
Membru din: 09 Dec 2009, 15:45
Localitate: bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de c.catalin » 06 Sep 2012, 15:18

deltaic scrie:>c.catalin<nici vorba de inoportunat.Cum sa procedam sa nu facem reclama directa...?Aha,mi-a venit o idee,iti dau niste indici de care sa nu se prinda multa lume. Numele restaurantului incepe cu N si se termina in icoresti (cum spuneam,leaganul civilizatiei bucurestene). Exceleaza in anumite preparate(nu in toate) printre care si hamsiile cu pricina. Salata de icre este o minunatie si preparatele din miel,deasemenea.
:lol: :lol: :lol: :lol: ok, multam :lol:
:respekt:

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 11 Sep 2012, 20:08

Fiica-mea "si-a dat iar in petec". De ziua ei si-a facut doua torturi :

"Copie" Trianon (Eric Lanlard), o corcitura de ciocolata intre tarta si budinca, umpluta cu mere intr-o crusta de oua ! A decorat-o in graba, dar puteti sa ma credeti, gustul e fenomenal ! Reteta lui Lanlard o gasiti pe net, dar fata a modificat cateva lucruri...

Imagine

si un tort creatie proprie, ceva mai usor, tort de portocale cu o crema "diplomat "

Imagine

ANDREI RIGA
veteran
veteran
Mesaje: 1653
Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 11 Sep 2012, 20:17

Si ptr ca ta-su', recte "io", tine cura de slabire, acu vreo doua saptamani mi-a facut fleishkase (cred ca am scris bine) din piept de pui cu chiftelute de dovlecei.
Uaileuuuu...

Imagine

Scrie răspuns