Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 23 Iul 2012, 08:33

calitate/ pret ok mi se pare finlandia pt din astea :D.
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

S.G. DRILL
veteran
veteran

Mesaj de S.G. DRILL » 23 Iul 2012, 19:17

luci_t scrie:
S.G. DRILL scrie:pastreaza si mie 2 litri din ambrozia ta :mrgreen:
cred ca asta este secretul pescuitului la spinning :respekt:
Se rezolva, ca o sa iasa cred peste 6litri :wink: si la cat beau eu... imi ajunge pt 10ani, fara exagerare.
@nuke
multumesc pt pontul cu zaharul brun. Il folosim de ceva timp in casa, dar la fructata am pus zahar obisnuit; cat despre fructe le prefer naturale, asa cum sunt, mai ales daca am posibilitatea sa le cumpar/culeg coapte natural, pe planta. Gaselnita cu zahar pe fructe e mai mult pt ca toate fructele din magazine se culeg cand inca nu sunt coapte
O sa incerc sa fac si putina caisata dar cu miere in loc de zahar. Am o miere poliflora, in majoritate de papadie. Are un gust interesant si aromat. Chiar sunt curios ce o sa iasa
PS inca astept propuneri cu niste marci bune de vodca pt amestec... ca nu ma prea pricep :oops:
cand este gata produsul finit , anunta-ma :respekt: :respekt: :respekt:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 23 Iul 2012, 22:09

luci_t scrie:
@nuke. Gaselnita cu zahar pe fructe e mai mult pt ca toate fructele din magazine se culeg cand inca nu sunt coapte
O sa incerc sa fac si putina caisata dar cu miere in loc de zahar. Am o miere poliflora, in majoritate de papadie. Are un gust interesant si aromat. Chiar sunt curios ce o sa iasa
PS inca astept propuneri cu niste marci bune de vodca pt amestec... ca nu ma prea pricep :oops:
Zaharul pe fructe nu se pune nicidecum pt ca fructele n=ar fi coapte . Daca nu-s coapte , ori le lasi in pom , ori nu le cumperi !! :wink: :wink: ...
Nu-ti stiu explica stiintific rolul zaharului , dar fara el, din fructe , ar iesi doar borhot, bun sa-l treci la cazan ...Tot ce stiu, e ca zaharul opreste fermentatia naturala a fructelor ( inevitabilul drum spre borhot !) , le face sa-si lase siropul (exact de ce-i nevoie la afinate, visinate, etc...
Niciodata n-am pus zahar decat max jumatate din cat se zicea prin retete...aici intervine gustul....Si, eu personal , evit alcoolurile simplu sau dublu rafinate , votca de orice fel ,si folosesc doar palinca....Daca e facuta ca lumea , doboara toate celelalte adausuri...ca sa nu mai vorbim de costuri...
De miere, nu stiu ce sa zic, n-am folosit , dar , nu stiu cat din gust si aroma ramane in produsul final...cum o fi visinata, afinata , cu gust de miere ???...Aici iar intervine problema cu gustul ....daca mie-mi place , ce-mi pasa ce cred altii ??
Da' daca te aventurezi cu miere , zi-ne si noua macar concluzia ... :D :D :D :lol:

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Iul 2012, 22:22

biban solzos scrie:
luci_t scrie: Da' daca te aventurezi cu miere , zi-ne si noua macar concluzia ... :D :D :D :lol:
O sa ma risc cu niste miere si caise; caisata (cu zahar) s-a mai facut si atunci poate exista un termen de comparatie... sau sa vad cum stau cu timpul poate fac si un pic de caisata cu zahar.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 24 Iul 2012, 20:35

rine scrie:3 kg de oblete.curatat ieri (cred ca ma las de d'astia)
Valabil si testat pt solzi.
3 capace de bere.
"Batute" cu floricica "in afara",in triunghi, pe o scandurica(nu sunt lubric..).
Obletele,babusca,platica,vaduvita,rosioara,albitura,etc, puse la sare max. 2 min.
"Frecate" cu aparatu".
Va ramane sarcina de a scoate matele...

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 25 Iul 2012, 14:26

tare asta cu capacele de bere :idea: .la ce scria rine despre obleti nu mai pot adauga nimic,poate doar hamsiile sa rivalizeze cu ei.dau o raita prin obor sa vad ce peste gasesc,erau raci la vanzare cand am fost ultima data.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Iul 2012, 19:32

Sa fiu in ton cu cele scrise despre afinata,murata...ma rog...toate "atele"existente,prezint un coctail la care se preteaza orice "ata"avuta in casa si care nu a iesit mai tare de 30*alc.
>>> Kir Royale- intr-un pahar de sampanie(tip cupa) se pune 1 lingurita de vodka,2lingurite de afinata(de exemplu) si sampanie pana se umple paharul. Reteta originala este putin diferita dar,este minunata si asa. Nu intamplator am ales acest coctail. Inchin o cupa de" Kir Royale" in cinstea prietenului meu ,fagarasanul George Porancia,alpinist si meteorolog la vf.Omu,
care la 56 de ani, este in expeditia "Pamir 2012"unde are in obiectiv 2 varfuri de peste 7000 m.

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Iul 2012, 20:13

Ca sa te provoc, as putea spune ca eu stiam Kir Royale cu suc de portocale... Si ca sa nu ai dubii, genul asta de bautura imi place.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Iul 2012, 20:22

Am mentionat ca reteta este putin diferita.Cu portocale nu am auzit sa se faca si nu am incercat.Original ,se face cu lichior de coacaze.1-2 coacaze pot decora paharul.

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 26 Iul 2012, 23:32

de 50 de pagini si nu mancam si noi un bors de peste asa cu ce gasim prin hypermarket un cap de somon ceva akolo ? nu de alta da se'n tzepeneste mujdeiu ! :wallbash:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

Scrie răspuns