
Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
calitate/ pret ok mi se pare finlandia pt din astea
.

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
- veteran
- Mesaje: 685
- Membru din: 07 Mar 2012, 20:14
- Localitate: Tulcea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
cand este gata produsul finit , anunta-maluci_t scrie:Se rezolva, ca o sa iasa cred peste 6litriS.G. DRILL scrie:pastreaza si mie 2 litri din ambrozia ta![]()
cred ca asta este secretul pescuitului la spinningsi la cat beau eu... imi ajunge pt 10ani, fara exagerare.
@nuke
multumesc pt pontul cu zaharul brun. Il folosim de ceva timp in casa, dar la fructata am pus zahar obisnuit; cat despre fructe le prefer naturale, asa cum sunt, mai ales daca am posibilitatea sa le cumpar/culeg coapte natural, pe planta. Gaselnita cu zahar pe fructe e mai mult pt ca toate fructele din magazine se culeg cand inca nu sunt coapte
O sa incerc sa fac si putina caisata dar cu miere in loc de zahar. Am o miere poliflora, in majoritate de papadie. Are un gust interesant si aromat. Chiar sunt curios ce o sa iasa
PS inca astept propuneri cu niste marci bune de vodca pt amestec... ca nu ma prea pricep



-
- veteran
- Mesaje: 587
- Membru din: 12 Oct 2009, 06:35
- Localitate: oradea
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Zaharul pe fructe nu se pune nicidecum pt ca fructele n=ar fi coapte . Daca nu-s coapte , ori le lasi in pom , ori nu le cumperi !!luci_t scrie:
@nuke. Gaselnita cu zahar pe fructe e mai mult pt ca toate fructele din magazine se culeg cand inca nu sunt coapte
O sa incerc sa fac si putina caisata dar cu miere in loc de zahar. Am o miere poliflora, in majoritate de papadie. Are un gust interesant si aromat. Chiar sunt curios ce o sa iasa
PS inca astept propuneri cu niste marci bune de vodca pt amestec... ca nu ma prea pricep


Nu-ti stiu explica stiintific rolul zaharului , dar fara el, din fructe , ar iesi doar borhot, bun sa-l treci la cazan ...Tot ce stiu, e ca zaharul opreste fermentatia naturala a fructelor ( inevitabilul drum spre borhot !) , le face sa-si lase siropul (exact de ce-i nevoie la afinate, visinate, etc...
Niciodata n-am pus zahar decat max jumatate din cat se zicea prin retete...aici intervine gustul....Si, eu personal , evit alcoolurile simplu sau dublu rafinate , votca de orice fel ,si folosesc doar palinca....Daca e facuta ca lumea , doboara toate celelalte adausuri...ca sa nu mai vorbim de costuri...
De miere, nu stiu ce sa zic, n-am folosit , dar , nu stiu cat din gust si aroma ramane in produsul final...cum o fi visinata, afinata , cu gust de miere ???...Aici iar intervine problema cu gustul ....daca mie-mi place , ce-mi pasa ce cred altii ??
Da' daca te aventurezi cu miere , zi-ne si noua macar concluzia ...




Re: Gastronomie si alte dichisuri
O sa ma risc cu niste miere si caise; caisata (cu zahar) s-a mai facut si atunci poate exista un termen de comparatie... sau sa vad cum stau cu timpul poate fac si un pic de caisata cu zahar.biban solzos scrie:luci_t scrie: Da' daca te aventurezi cu miere , zi-ne si noua macar concluzia ...![]()
![]()
![]()
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Valabil si testat pt solzi.rine scrie:3 kg de oblete.curatat ieri (cred ca ma las de d'astia)
3 capace de bere.
"Batute" cu floricica "in afara",in triunghi, pe o scandurica(nu sunt lubric..).
Obletele,babusca,platica,vaduvita,rosioara,albitura,etc, puse la sare max. 2 min.
"Frecate" cu aparatu".
Va ramane sarcina de a scoate matele...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
tare asta cu capacele de bere
.la ce scria rine despre obleti nu mai pot adauga nimic,poate doar hamsiile sa rivalizeze cu ei.dau o raita prin obor sa vad ce peste gasesc,erau raci la vanzare cand am fost ultima data.

Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sa fiu in ton cu cele scrise despre afinata,murata...ma rog...toate "atele"existente,prezint un coctail la care se preteaza orice "ata"avuta in casa si care nu a iesit mai tare de 30*alc.
>>> Kir Royale- intr-un pahar de sampanie(tip cupa) se pune 1 lingurita de vodka,2lingurite de afinata(de exemplu) si sampanie pana se umple paharul. Reteta originala este putin diferita dar,este minunata si asa. Nu intamplator am ales acest coctail. Inchin o cupa de" Kir Royale" in cinstea prietenului meu ,fagarasanul George Porancia,alpinist si meteorolog la vf.Omu,
care la 56 de ani, este in expeditia "Pamir 2012"unde are in obiectiv 2 varfuri de peste 7000 m.
>>> Kir Royale- intr-un pahar de sampanie(tip cupa) se pune 1 lingurita de vodka,2lingurite de afinata(de exemplu) si sampanie pana se umple paharul. Reteta originala este putin diferita dar,este minunata si asa. Nu intamplator am ales acest coctail. Inchin o cupa de" Kir Royale" in cinstea prietenului meu ,fagarasanul George Porancia,alpinist si meteorolog la vf.Omu,
care la 56 de ani, este in expeditia "Pamir 2012"unde are in obiectiv 2 varfuri de peste 7000 m.
-
- veteran
- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Ca sa te provoc, as putea spune ca eu stiam Kir Royale cu suc de portocale... Si ca sa nu ai dubii, genul asta de bautura imi place.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Am mentionat ca reteta este putin diferita.Cu portocale nu am auzit sa se faca si nu am incercat.Original ,se face cu lichior de coacaze.1-2 coacaze pot decora paharul.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
de 50 de pagini si nu mancam si noi un bors de peste asa cu ce gasim prin hypermarket un cap de somon ceva akolo ? nu de alta da se'n tzepeneste mujdeiu ! 

Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !