Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 04 Iul 2012, 05:16

:lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 11 Iul 2012, 20:40

E vremea fructelor de padure...
Deci...cine are o reteta strasnica de afinata/zmeurata?

Eu pana acum,afinata o faceam cam asa:
-2 kg afine
-1/5 kg zahar
Lasat amestec la soare,se scutura pana se dizolva integral zaharul.
Pus 1/3 litru spirt alb.
Lasat la intuneric.
Pus dupa 7 zile vodca ruseasca de cea mai buna calitate,aici dupa gustul meu(nu mai mult de 40 grade tot amestecul)..si....iata dichisul...o cana de apa plata.
Ascuns damigeana,la temperatura camerei,pana la Craciun.
Voi cum procedati???

Avatar utilizator
ranga
veteran
veteran
Mesaje: 2578
Membru din: 17 Aug 2010, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ranga » 11 Iul 2012, 20:46

nuke scrie:Ascuns damigeana,la temperatura camerei,pana la Craciun.

adica sa stai cu dusmanul in casa atat timp? :shock:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 11 Iul 2012, 21:39

Fac in fiecare an : zmeurata,murata,afinata,visinata,caisata."nuke" vad ca deti adevarul suprem in privinta retetei si mi-as permite o singura sugestie in privinta alcoolului folosit.Eu pun prima data peste fructe alcool rafinat de 96*,dupa 2 saptamani de macerare si apoi reglez taria cu vodka,exclus tuica sau alte d'astea(care au personalitatea lor). Am facut anul trecut cornata dar a iesit o porcarie,cred ca am gresit undeva. Cu prima ocazie,incerc sa fac din cirese amare. Ca o paranteza, cea mai buna palinca bauta de mine, a fost din cirese amare.

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 12 Iul 2012, 07:43

cornata e cea mai tare parerea mea :) ....
multumim nuke pt faza cu apa plata , am sa o incerc anul asta :D

Personal am incercat si cu alcoolul dublu , dar nu m-a incantat felul in care prezerva aroma... prefer, fara menajamente sa folosesc finlandia sau absolut . Mai putin, dar mai bun....:D

In rest... doar acum 2 ani au rezistat sticlele in casa mai mult de 3 luni :lol: .....

PS personal mai am un fetish :D : visino-ciresata facuta cu cirese amare si cu tuica buna de casa ..... se amesteca amaruiul cu acrisorul si cu damful de la tuica tare din binecunoscutul butoi de dud :D ...faca o cunostinta de-a mea de la tara ;) ..... e asa un fel de 3 feluri....dar te unge pe instalatie :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 12 Iul 2012, 07:48

Cornata, negresit...:)

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 12 Iul 2012, 08:17

deltaic scrie:Cu prima ocazie,incerc sa fac din cirese amare. Ca o paranteza, cea mai buna palinca bauta de mine, a fost din cirese amare.
La ciresata din cirese salbatice,de munte pun un baton de scortisoara si 2-3 cuisoare la o damigeana de 5 litri.
Sa nu faceti prostia sa spargeti vreodata,pt aroma mai intensa, samburii(valabil si la prune,caise,piersici,etc).
Contin cianuri...

D2O
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 177
Membru din: 23 Feb 2012, 22:24

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D2O » 12 Iul 2012, 20:22

asta cu scortisoara m-a dat pe spate :idea: . lucrez la o salata care se anunta bunicica.daca e asa o lansez in eter... 8)

danstiucaru
veteran
veteran
Mesaje: 1481
Membru din: 20 Apr 2009, 14:39

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de danstiucaru » 12 Iul 2012, 21:57

cand ati inceput sa spuneti de fructele astea ma asteptam si la o placinta ceva nu doar litri de alcooooale domne :D

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 13 Iul 2012, 11:34

ranga scrie:adica sa stai cu dusmanul in casa atat timp? :shock:
Trebuie sa stea cuminte la intuneric pana atunci,temperatura camerei sau crama,beci,etc...
Retetele vechi spuneau ceva la genul 1 an pt maturare.
Iar apa plata sa fie cat mai alcalina...gen Izv.Alb sau Aquab...sau orice apa plata care se aproprie sau depaseste 7 pH.
Daca ai damigeana de sticla e mai bine...dar ermetizeaza bine dopul...daca nu ai incredere in dop,ceruieste-l..

Scrie răspuns