Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>>> Greu,foarte greu. Am creat 4 retete; prima,cea facuta de mine,dupa indicatiile din mesajul lui "AndreiB".Doua zile am cautat cele necesare si pana la urma am reusit sa o fac intocmai. Nu am pus sare deloc in pasta,urmand ca in momentul consumarii sa dam micul prin solnita. D2O a realizat reteta scrisa de mine. Ceilalti au preparat retetele lui Radu Anton Roman si a lui "storm xxx"-cu informatii suplimentare culese de unul dintre participanti la cererea mea expresa(reteta lui storm xxx este destul de evaziva). Retetele au fost respectate cu strictete ! Fiecare tip de "mic" a fost conbinat pe rand cu bere,vin alb demisec si vin roze. Gratarul (numai de carbuni )a fost curatat dupa fiecare serie de mici .In afara faptului ca unii dintre participanti s-au cherchelit(se pare ca D2O inca nu si-a revenit,citindu-i textul am ajuns la concluzia asta),nu am ajuns la nici un rezultat clar asupra gustului suprem. Am hotarat de comun acord sa mai facem o incercare cat de curand.
Cu prima ocazie cand trec prin Tg.Jiu ii trimit un MP lui "storm xxx"si ii voi propune un schimb "cultural".Reteta lui pe cat de interesanta pe atat de incompleta.
Cu prima ocazie cand trec prin Tg.Jiu ii trimit un MP lui "storm xxx"si ii voi propune un schimb "cultural".Reteta lui pe cat de interesanta pe atat de incompleta.
Un pont de la un fost grataragiu(nu..gargaragiu),la "Leul si carnatul".deltaic scrie: Am hotarat de comun acord sa mai facem o incercare cat de curand.
L-am intalnit la o agapa in 1991...batran dar inca sprinten..
Omul scotea "de la rece",intr-o cratita mare de tuci acoperita cu capac cat mai ermetic,mititeii cu 1 ora inainte de a se incinge bine gratarul...
Dichisul era ca micii cu pricina,in ora respectiva, mai lasau un picutz de zeama.
Ei bine,omul nu o arunca si nu spala cratita.
O tinea "bine acoperita" si pe masura ce scotea micii,ii punea in aceiasi cratita....
La final,10 minute nu aveai voie sa umbli la minunatie...
Scutura bine cratita apoi scotea capacul si......
Salutari de la Periboina ! Numa'ce m-am apucat de o "pomana porcului''acum in plina vara. Chinul gatitului la ceaun pe foc de lemne,este alinat de vinul rece ca gheata.Sunt uimit ca amicii de aici au deja castravetii murati(de 10 zile)care vor insoti preparatele ce tocmai se apropie de finalizare.Am trantit si un ceaun de cartofi prajiti. Doamne ce viata !
Sa aveti pofta buna!!!deltaic scrie:Salutari de la Periboina ! Numa'ce m-am apucat de o "pomana porcului''acum in plina vara. Chinul gatitului la ceaun pe foc de lemne,este alinat de vinul rece ca gheata.Sunt uimit ca amicii de aici au deja castravetii murati(de 10 zile)care vor insoti preparatele ce tocmai se apropie de finalizare.Am trantit si un ceaun de cartofi prajiti. Doamne ce viata !
Astept sa-mi aduca sotia din tara condimentele pt mititeii din reteta de la 1920

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
pepene rosu cu paine alba proaspata...... 

proletar dejun ....si asa...de pe la Hanu Conachi ....Adi G scrie:pepene rosu cu paine alba proaspata......

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
potzi sa-l numesti cum vrei.... I LOVE THAT SHIT!MuskMd scrie:proletar dejun ....si asa...de pe la Hanu Conachi ....Adi G scrie:pepene rosu cu paine alba proaspata......

Daca mai e si din pepene taiat pe capota de la portbagaj, la umbra de plop ...

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
Adi G scrie:pepene rosu cu paine alba proaspata......

Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...
du-te mah de-aiciMuskMd scrie:proletar dejun ....si asa...de pe la Hanu Conachi ....Adi G scrie:pepene rosu cu paine alba proaspata......