Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 15 Iul 2012, 13:53

Acum merg sa pun zahar peste niste nectarine si piersici, culese coapte bine direct din pom :wink: Oare o sa iasa ceva? Niste caise ar fi bune de pus impreuna cu celelalte sau mai bine fac si o caisata?
Daca in loc de zahar as pune miere de albine poliflora de la mama ei?
E pt prima data cand incerc asa ceva. O sa va anunt de rezultat in preajma Craciunului... pana atunci trebuie sa gasesc o vodca buna... astept propuneri, dar nu vodca din Romania. Ceva ce as putea sa gasesc si pe aici (italia)
PS o sa pastrez proportiile de fruct/zahar din reteta lui Nuke

Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 15 Iul 2012, 18:07

Cat timp trebuie lasat amestecul de fructe si zahar pana sa adaug alcoolul? Din spusele unor "cunoscatori" ar trebui minim o saptamana pt fermentare...

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 15 Iul 2012, 20:31

Din spusele cunoscatorilor trebuie sa stea 1-2 saptamani.Eu las amestecul 2 saptamani pana pun alcoolul. Sunt si eu curios daca merge si cu miere in loc de zahar. Cu piersici nu am incercat pana acum.

S.G. DRILL
veteran
veteran
Mesaje: 685
Membru din: 07 Mar 2012, 20:14
Localitate: Tulcea

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de S.G. DRILL » 15 Iul 2012, 22:10

luci_t scrie:Acum merg sa pun zahar peste niste nectarine si piersici, culese coapte bine direct din pom :wink: Oare o sa iasa ceva? Niste caise ar fi bune de pus impreuna cu celelalte sau mai bine fac si o caisata?
Daca in loc de zahar as pune miere de albine poliflora de la mama ei?
E pt prima data cand incerc asa ceva. O sa va anunt de rezultat in preajma Craciunului... pana atunci trebuie sa gasesc o vodca buna... astept propuneri, dar nu vodca din Romania. Ceva ce as putea sa gasesc si pe aici (italia)
PS o sa pastrez proportiile de fruct/zahar din reteta lui Nuke

pastreaza si mie 2 litri din ambrozia ta :mrgreen:
cred ca asta este secretul pescuitului la spinning :respekt:

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 16 Iul 2012, 20:42

Dunare, sfarsitul asta de saptamana. jale.cald. foarte cald. prajeala ... fac o montura gen taparina pe lanseta de spin.
am prins c-am 3 kg de oblete.
curatat ieri (cred ca ma las de d'astia) dat ,sare. mai bine de jumate la congelator,restul la frigider. pana azi.aia de la frigider.
sapte ;opt tigai; crocanti.sarati. un castron generos, pe care altii Il umplu cu floricele.
cu mamaliguta si mujdei de usturoi de anul asta ( stiu ca-i Luni).
bere...rece.
ie buni. gustosi ,satiosi ...ie buni !
ma duc sa bag o pipa, sii...
p.s. merita efortul..macar o data pe an :D

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 16 Iul 2012, 21:07

"rine" ai uitat nr. meu de tel.? In 3 min. sunt la tine.Daca ma prinzi flamand in 2 min. Am vin la rece tot timpul pentru situatii de acest gen.

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 16 Iul 2012, 21:22

deltaic scrie:"rine" ai uitat nr. meu de tel.? In 3 min. sunt la tine.Daca ma prinzi flamand in 2 min. Am vin la rece tot timpul pentru situatii de acest gen.
am retinut.
oricand, o companie placuta, e bine venita :wink:

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 16 Iul 2012, 22:15

un oblete cinstit si un biban pe plita ;)

pohta bre !
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
nuke
senior
senior
Mesaje: 437
Membru din: 16 Sep 2005, 09:38

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de nuke » 17 Iul 2012, 12:37

luci_t scrie:o sa pastrez proportiile de fruct/zahar din reteta lui Nuke
Draga Luci,
Uite alt dichis la zahar...am inteles ca ai probleme cu bila("coada soricelului" uscata la umbra 2 saptamani si facuta tinctura...f.buna...)... si daca mai lucrezi in "afara" il gasesti la un pret mai bun bun ca in RO...
Deci zahar brun.
1.Bun la orice fruct exista zaharul brun,nerafinat,natural.
2.Exista acelasi tip de zahar brun cu aroma de caramel,tot natural..Mere la cirese,afine si mure.
Nu zmeura,unde e pacat sa strici aroma...

Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 22 Iul 2012, 19:02

S.G. DRILL scrie:pastreaza si mie 2 litri din ambrozia ta :mrgreen:
cred ca asta este secretul pescuitului la spinning :respekt:
Se rezolva, ca o sa iasa cred peste 6litri :wink: si la cat beau eu... imi ajunge pt 10ani, fara exagerare.
@nuke
multumesc pt pontul cu zaharul brun. Il folosim de ceva timp in casa, dar la fructata am pus zahar obisnuit; cat despre fructe le prefer naturale, asa cum sunt, mai ales daca am posibilitatea sa le cumpar/culeg coapte natural, pe planta. Gaselnita cu zahar pe fructe e mai mult pt ca toate fructele din magazine se culeg cand inca nu sunt coapte
O sa incerc sa fac si putina caisata dar cu miere in loc de zahar. Am o miere poliflora, in majoritate de papadie. Are un gust interesant si aromat. Chiar sunt curios ce o sa iasa
PS inca astept propuneri cu niste marci bune de vodca pt amestec... ca nu ma prea pricep :oops:

Scrie răspuns