Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>grecu< ...mda,trebuie reparata aceasta omisiune. O rezolvam cu proxima ocazie.
Ahhhh ce te invidiez...D2O scrie:o raita prin obor sa vad ce peste gasesc,erau raci la vanzare cand am fost ultima data.
Sunt "exilat" in zona Sibiului.
Daca este sa doresc ceva sunt pestii de Dunare....crap,lin,biban...Iar din mare calcanul,hamsia si guvidele..
Aici oaia,capra si porcul face legea...
Daca vreun sibian ma poate indruma la vreun magazin de peste strasnic(nu Metro,Real sau Carrefour) ii multumesc anticipat..
O salata de vara,racoritoare si gustoasa.
Tzatziki (cum l-am facut pe cel de azi): 200g iaurt gras,100g smantana 30% grasime,3 castraveciori(mai maricei) proaspeti,curatati de coaja si taiati cubulete marunte,1lingura ulei masline,5 catei de usturoi pisati fin,zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, eu l-am lasat la "odihnit"vreo ora in frigider. Am taiat in felii foarte subtiri un piept de gasca(oprit special pentru ospatul asta),l-am aruncat in tigaia cu ulei incins si am pus mult piper proaspat macinat si sare. Fasiile fierbinti le-am trecut prin bolul cu tzatziki si cu paine proaspata mi-au asigurat un ospat pe cinste. O sticla de Aligote cumparata de la Carturesti(a crescut si mai mult in ochii mei libraria), din crama,a asigurat bunul mers al dejunului.
Tzatziki (cum l-am facut pe cel de azi): 200g iaurt gras,100g smantana 30% grasime,3 castraveciori(mai maricei) proaspeti,curatati de coaja si taiati cubulete marunte,1lingura ulei masline,5 catei de usturoi pisati fin,zeama de la o jumatate de lamaie. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, eu l-am lasat la "odihnit"vreo ora in frigider. Am taiat in felii foarte subtiri un piept de gasca(oprit special pentru ospatul asta),l-am aruncat in tigaia cu ulei incins si am pus mult piper proaspat macinat si sare. Fasiile fierbinti le-am trecut prin bolul cu tzatziki si cu paine proaspata mi-au asigurat un ospat pe cinste. O sticla de Aligote cumparata de la Carturesti(a crescut si mai mult in ochii mei libraria), din crama,a asigurat bunul mers al dejunului.
Imi permit un dichis la salata ta:deltaic scrie: Tzatziki
1.Las sa se scurga bine iaurtul si castravetii(rasi)
2.Folosesc numai piper alb si numai iaurt dar gras!
3.Folosesc si marar proaspat!
>nuke<ai dreptate cu iaurtul.Nu am gasit pe placul meu si l-am ajutat cu smantana grasa. Nu rad castravetii,tocati marunt la cutit mi se par mai gustosi. Cateodata,cand am chef,pun si marar proaspat.
Hai sa-ti fac cinste cu un coctail.
>>>Bronx:1masura gin(40cl);1masura vermut dry;1masura vermut alb(dulce);2 masuri suc proaspat de portocale;2 felii de portocala pentru decorat.Licorile se agita in shaker cu cuburi de gheata.Se toarna intr-un pahar,cilindric,in care sunt 3-4 cuburi de gheata si feliile de portocala.2 boabe de afine proaspete si mari(de cultura),desavarsesc decorul.Revigorant.
Hai sa-ti fac cinste cu un coctail.
>>>Bronx:1masura gin(40cl);1masura vermut dry;1masura vermut alb(dulce);2 masuri suc proaspat de portocale;2 felii de portocala pentru decorat.Licorile se agita in shaker cu cuburi de gheata.Se toarna intr-un pahar,cilindric,in care sunt 3-4 cuburi de gheata si feliile de portocala.2 boabe de afine proaspete si mari(de cultura),desavarsesc decorul.Revigorant.
tot am facut o salata in ultima vreme,care,mie-mi place in mod deosebit
.cred ca am citit reteta printr-o revista sau cam asa ceva. salata de mazare cu creveti
:1kg mazare cruda sau la cutie,eu o fierb oricum.tre' sa fie frageda.500g creveti d'aia semi-preparati pe care-i mai fierb cateva min. sau la conserva(nu-i mai fierb),zeama de la 2 lamai,2 linguri ulei,maioneza proaspata,vreo 4 linguri;patrunjel frunze,tocat;piper cayenne; 2 oua fierte tare;1 varf de cutit :lol:de zahar. peste mazarea fiarta se pun crevetii care, au fost stropiti cu zeama de lamaie.se prepara un sos din maioneza,piper cayenne,zahar,sare.crevetii se pun peste mazare,si se amesteca.sosul din maionezase pune peste amestecul de creveti si mazare,se amesteca si se pune patrunjel.oul,taiat felii,este pentru ornat.
sa nu uit frate deltaic,am fost la...restaurantul ala de vinde...hamsi prajite
si am luat 5 portii acasa, acu le devorez 

sa nu uit frate deltaic,am fost la...restaurantul ala de vinde...hamsi prajite

Ooooo...zei ceresti ! Trimite-ti un val de scarna fostului meu prieten,D2O(lor,zeilor,le dau numele tau adevarat)! Bine ma,sa-mi faci tu una ca asta,...sa declansezi isteria cu hamsiile tale ! Acum trebuie sa renunt la locshorul meu caldut(cam prea caludut)si sa ma duc cu taxi-ul(ca ...de,berea nu iarta) la...restaurantul cu pricina...(leaganul civilizatiei bucurestene,...asa ca un indiciu pentru unii).
-
- utilizator nou
@confratii care devoreaza hamsii...ma faceti sa salivez pe tastaturaa....
@ deltaic@friends-o reteta de sangria se poate???
Multumesc anticipat!!!
@ deltaic@friends-o reteta de sangria se poate???
Multumesc anticipat!!!