Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de gsteph1968 » 04 Iun 2012, 20:50

deltaic scrie:"gsteph" sper sa ma pot bucura de clementa ta.Nici acum,dupa 6 zile,nu am reusit sa-ti dau reteta de papricas. Speram sa-ti satisfac azi doleanta cand...ma suna fratele "Homer"(singurul om care nu s-a putut loga la forum) si-mi propune o delta.Eu,fire slaba,cedez ,asa ca am hotarat ca plecam cand sunt bagajele gata,indiferent de ora. Mizez pe faptul ca ma intelegi si-mi accepti scuza.
iertate iti sunt pacatele fiule! :D
si ale lui Homer (singurul om care nu s-a putut loga la forum) :lol1:

eu m-am bucurat de preparate simple din zona Pietrei Craiului si Dambovicioara. bulz, sunca afumata si pastrama.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 09 Iun 2012, 11:13

@deltaic
Rugaminte:
-in primul rand sunt "nevinovat" in a face cocktailuri...deci ingaduinta si rabdare...
-ai zis intr-o postare anterioara,la "Pink Mojito" ca iti faci propriul sirop de zahar..
Reteta de sirop de zahar se poate sa ne-o indicati, va rog?
-cand spui rom alb...Este Havana/Baccardi ori recomanzi alta marca???
Multam mult si traiti frumos!

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Iun 2012, 21:03

>nuke< romuri recomandate>>Matusalem sau Baccardi.Am o problema cu Havana,de multe ori a stricat coctailul."Pink Mojito"o alegere excelenta pentru vremurile astea. Respecta reteta cu strictete si vei obtine ceva senzational.
Siropul de zahar eu il fac foarte simplu.Intr-un ibric pun cam 1/2l apa si 10 linguri de zahar.Il las sa fiarba pana scade cam 2/3.Nu se strica la frigider si este important in lumea coctailurilor.
>>>Bonus pentru "nuke": St.Augustine. 4cl. baza de calcul a masurii. 1 1/2 rom alb;1 suc grapefruit proaspat;1lingurita Cointreau.Se pune in shakertotul impreuna cu 4-5 cuburi de gheata si se agita. Se glazureaza un pahar(cilindru scurt)cu zahar,se pun 4 cuburi de gheata,se toarna licoarea si se decoreaza cu coaja de lamaie. Minunat .Sper sa te bucuri de el vreodata!

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 09 Iun 2012, 21:19

Cele trei minute "regulamentare"au trecut si nu mai pot face modificari in textul initial.
Mare grija "nuke" la sucul de merisoare! Cele care se mai gasesc prin magazine,au in continut si alte sucuri(la fel si cel de rodi).Cauta "Ocean Spray" sau...merge si "Stute". Sunt speciale pt. coctailuri.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 10 Iun 2012, 05:15

deltaic scrie:Cele care se mai gasesc prin magazine,au in continut si alte sucuri(la fel si cel de rodi).Cauta "Ocean Spray" sau...merge si "Stute". Sunt speciale pt. coctailuri.
Multumesc pt tot!
Acum,fa-ti pomana pana la capat,te rog.
Indica-mi un magazin de unde pot sa iau un Baccardi bun,Cointreau si sucul de merisoare.Cand revin in Buc,merg direct acolo!
Traiti frumos!

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 11 Iun 2012, 08:31

Selgros iti poate rezolva toate problemele. La capitolul bar/restaurant stau destul de bine. Nu vei gasi prea multe produse de top(ex.rom Matusalem )dar,au o gama variata de produse ok.

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 11 Iun 2012, 14:42

Multumesc deltaic!
Bonus,reteta rapida,usoara si si...bunicica...
Paste cu somon afumat..
Fierb spaghete sau fettuccine(astea au si ou)...al dente sau cum preferati...
Dichis 1:se considera intre 70-100 grame de fiecare mesean
Dichis 2:10 grame de sare de mare saugrunjoasa/litru apa/100 grame de paste
Dichis 3;nu pune ulei la fiert...mai ales daca ai paste de la "mama lor"
Intr-o tigaie mai mare ca sa incapa pastele pui smantana buna si un polonic de supa de pui( sau apa cu fuchs daca n-ai)..
Aduci catre punctul de fierbere(fara sa dea in clocot) amestecand si pui parmezan(cat vrei,e gustul tau...) si patrunjel proaspat, taiat f.fin.
Stingi focul.
Pui somonul afumat taiat fasiute ,in tigaie.Lasi 1 minut,amesteci...
Pui pastele,doar scurse de apa,nu clatite(dichis 4).
Lasa 2 minute si gusti de sare(din cauza lu'parmezanu' si somonu').
Pui piper,diferenta de sare si gata!
Feteasca Neagra,Merlot....

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 14 Iun 2012, 19:27

Va salut baieti, am o mare rugaminte la voi... Care stie o reteta buna pt pasta de mititei? Sunt cam departe de casa si pasta de la magazinul romanesc numai gust de mititei nu are :headbash:
Multumesc

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 14 Iun 2012, 20:45

Sunt obosit,nu aveam nici un chef sa scriu pe vre un forum dar,abordam un subiect "national" si nu vreau sa-l ratez. Asa ca,mi-am preparat un coctail si iata-ma.
"Mititelul",aproape simbol national(cineva spunea ca poate fi pus pe stema steagului national alaturi de seminte)si-a mai pierdut din savoarea de odinioara si reteta a suferit modificari ,zic eu,fundamentale. Carnea de cal nu mai figureaza pe lista ingredientelor.Bunicul meu spunea ca,odata, demult, asa se faceau micii.Si carnea de oaie avea rolul ei dar multa lume nu o prefera. Cand eram copil, influentat de tatal meu,eram fascinat de grataragii acelor vremuri si de dichisurile lor in prepararea carnii de mici sau friptura. Lucrurile sunt putin mai complicate decat par.
Sa revin la reteta. Din ce in ce mai rar, ca de...ne-am boierit,mai preparam mici acasa. Carnea de vita de la gat este cea mai potrivita(cca 1 kg),deasemenea ceafa de porc(400-500g). Noi mai folosim si putin seu de vaca(100-200g).Se toaca de 3 ori totul(pe vremuri se facea la satar) se sareaza dupa gust si se lasa la odihnit in congelator cam 2 ore(nu apuca sa inghete). Dupa odihna urmeaza potrivitul "miroaselor".Nu vor lipsi piperul,chimenul,usturoi(pisat),bicarbonat-1lingurita,cimbru,ienibahar,optional boia.Separat se prepara zeama de carne sau de oase,se lasa la racit si se amesteca in cantitati mici cu tocatura pana se obtine consistenta optima. Se pot forma cu masina de tocat prin tubul de umplut carnati sau portionati cu lingura,la mana. Fripti pe carbuni la temperatura mare,vor fi unsi permanent cu zeama de carne(putina lume mai procedeaza asa).Se mananca cu ardei iute(pentru cunoscatori) nu cu mustar.

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 14 Iun 2012, 20:49

@deltaic,
ti-a mai spus cineva ca ai ceva din Radu Anton Roman? :) :wink:
Numa' bine!

Scrie răspuns