Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Mai 2012, 20:15

Ieri seara, cand am ajuns acasa, am gasit in frigider asta, facut de fii-mea

Imagine

Asta seara , dupa partida de pescuit,l-am gasit asa

Imagine

Intre timp am aflat ca a aratat si asa

Imagine

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 26 Mai 2012, 21:03

superb!!! E cumva martipan?
PS o sa-l arat sotiei :wink:

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 26 Mai 2012, 22:19

ma ajuta si pe mine cineva cu o reteta de pastrav sau dorada la cuptor sau folie ? fara prajeli :respekt:
Nu termin o relatie cu o femeie pana nu o vizitez in trei locuri !

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 26 Mai 2012, 22:32

sare si 25-30 min la 200 grade

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 27 Mai 2012, 07:23

Gata Andrei,scriu reteta cu peste pentru "grecu" si am venit !

>>> Dorada sau pastrav(cred ca merge),4 rosii mari si zemoase sau o cutie derosii cubulete, un pahar de vin alb,ciuperci cam 1/2 kg,un pahar de ulei,cimbru,lamaie,dafin,sare,piper si patrunjel verde. Pestele sau pestii,se pun in tava intregi.Ciupercile taiate felii si rosile feliate(sau cuburile)se aseaza in jurul pestilor.Se adauga cimbru,vinul,dafin,sare,piper si felii de lamaie curatata de coaja(obligatoriu). Se stropeste totul cu ulei, eu ridic putin pestele sa intre sos si sub el, si se baga la cuptor sa se coaca incet,Eu il tin 45-60 min.Se stropeste cu sos din cand in cand. Cand pestele pare rumenit pe o parte,se intoarce cu grija si pe partea cealalta.Scos din cuptor,se serveste cu ciupercile cu care s-a copt si se presara cu patrunjel proaspat din abundenta.Sa nu lipseasca rieslingul ca degaba am scris reteta...
Pofta mare !
Parerea mea este ca un peste precum pastravul ,nu s-ar potrivi retetei cu folie in cuptor.In general,asa se fac pestii cu carne grasa(scrumbia,macrou).

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 27 Mai 2012, 20:59

Ce ma Andrei,credeai ca glumesc ? Tortul din poza a fost doar pretextul venirii noastre. Am lasat in urma o casa pustiita si o familie cu lacrimi in ochi (glumesc). Minunat tort ! Inca odata copila ta ma uimeste cu pasiunea si talentul ei.

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 28 Mai 2012, 06:50

:lol: :lol: :lol: te-ai dezlantuit ? ai lasat pamantul parjolit in urma ta ?

nuke
senior
senior

Mesaj de nuke » 30 Mai 2012, 10:53

grecu scrie:ma ajuta si pe mine cineva cu o reteta de pastrav sau dorada, fara prajeli
Iata ce fac eu din pestii enuntati..
Saramura de pastrav
-nu dau solzii jos dar curat f.bine burta
-15 minute dupa ce ii curat bine ii tin cu sare si piper(numai in burta),nimic altceva.Se sterg bine "lateralele".
Piperul ars e cumplit...
-fripti bine pe plita, cu sare(un pic crestati pe laterale)
-zeama e..... zeama clara din supa de gaina,pasta/sos de ardei iute,piper si 4-5 crengutze cimbrisor (nu ai,culegi in iulie-aug de la munte/ sau pui cimbru),felii din 2-3 catei usturoi,adusa la stadiul de fiert
-se da un clocot impreuna,supa cu pesticul,acoperiti cu o folie de AL.
Practic eu fac zeama respectiva intr-o tava in care incap toti,astfel incat sa fie doar putin acoperiti de supa,pun pesticii(curatati de arsura,sare,etc),pun folia,acopar,dau clocot,las 15-20 minute...
Se poate si renunta la pasta/sosul de ardei iute.
Mi se pare gustul mai fin.Atunci mariti cantitatea de piper/cimbrisor,dupa gust...

Pastrav cu sos de unt,lamaie si patrunjel
-reteta de mai sus,cu exceptia ca in loc sa il pun in zeama de supa....incalzesc intr-un ibric,fara sa fierb,unt mai dietetic(1/2 pachet la 6 pastravi de 25 cm)
-l-am "topit",sting focul,acum adaug zeama de la o lamaie(daca vrei mai acru....pui mai mullt) si patrunjel tocat f.fin
-pun imediat sosul peste peshtele fierbinte
-il las 2-3 minute,intorcandu-l de 2 ori
-garnitura,cartofi fierti in coaja sau copti

Dorada...numai pe plita cu sare( e grasa si e acvacultura).Insa capetele si cozile merg invariabil la ciorba cu zeama de varza...
Daca o prinzi in Croatia,in mare,poti sa il tavalesti in sare+1lg faina+1 lgtz boia dulce+ mult malai("kukuruz",il gasesti la orice butic)..si apoi...upsss....fara prajeli..

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 30 Mai 2012, 15:50

am incercat retetele lui semlecangheorghe(23 dec)si andrei riga(19 ian) cu salau :headbash: EXCELENTE ! :respekt:

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 01 Iun 2012, 19:39

"gsteph" sper sa ma pot bucura de clementa ta.Nici acum,dupa 6 zile,nu am reusit sa-ti dau reteta de papricas. Speram sa-ti satisfac azi doleanta cand...ma suna fratele "Homer"(singurul om care nu s-a putut loga la forum) si-mi propune o delta.Eu,fire slaba,cedez ,asa ca am hotarat ca plecam cand sunt bagajele gata,indiferent de ora. Mizez pe faptul ca ma intelegi si-mi accepti scuza.

Scrie răspuns