Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ranga
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ranga » 10 Mai 2012, 14:42

edâ„¢ scrie:...de loboda ati auzit ??

aia-i buna sa o mananci rece. :wink:

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 10 Mai 2012, 14:42

...era sa uit,acusi vine vara si parca as baga o supa de chimen cu crotoane,hmmm

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 10 Mai 2012, 18:42

o ciorba rece de loboda,nebunie ! dar si niste sarmalute in foi de tei langa...cu smantana... foile de tei in perioada asta sunt cele mai bune.au fragezime si aroma aparte. compozitia 2/3 vita,1/3 porc,carne slaba. incercati cu cea mai mare incredere !

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 10 Mai 2012, 18:57

ciorba rece de loboda nu m-am indurat sa gust,maine o fac....
sarmale o sa facem maine cu ultima varza,mai tarziu o sa iau niste frunze de tei ptr maine,sa vedem ce iasa ....

ps:cat timp se oparesc sau se lasa in apa clocotita frunzele??

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 10 Mai 2012, 19:14

se folosesc frunze cat mai mari si nu se oparesc.sunt foarte fregede.se spala cu apa si atat.dichisul la reteta, este carnea taiata cu cutitul ,nu tocata(nici un ingredient nu se toaca la masina) si al doilea dichis,se fierb in oala cu marginile inalte sau de pamant. daca este cineva interesat si vrea reteta completa,o scriu.este cam la fel cu cele in foi de stevie sau gulii.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 10 Mai 2012, 21:56

edâ„¢ scrie:...de loboda ati auzit ??

reteza e ca si a lui zukala,prima apa se arunca din cauza culoarei rosiatice lasate de loboda,dar fara vegeta si cu usturoi si ceapa verde si folosim burta afumata adica o slanina cu carne mai multa :lol:
cum sa arunci apa aia? :roll:
hmmm!

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 11 Mai 2012, 08:39

m-am exprimat gresit,vroiam sa zik apa cu care a fost opariota la fel ca si la spanac,nu cea in care va fierbe

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 11 Mai 2012, 09:10

nuke scrie:
AdrianHD scrie:O reteta buna de gulas la ceaun stie cineva?
Daca "cedezi" o reteta de virsli(sunt catziva vanatori strashnici p-acolo care o stiu...) promit ca dau reteta originala a unui maghiar.
Nu,nu sariti pe mine.
Stiu ca Brad de HD este diferit de Brad de Apuseni.
Dar mai stiu si de virsli din Brad,HD..
O sa ma interesez cu prima ocazie....
Until next time....Tight Lines!

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Zuckala » 13 Mai 2012, 12:25

Cine imi poate da o reteta de pulpa de caprior, fezandare, marinare si toate cele. Am o pulpa intreaga cu os.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 15 Mai 2012, 16:36

Prin fezandare/marinare,carnea se fragezeste si capata un gust placut. Cea mai simpla fezandare este congelarea timp de mai multe zile.Se poate fierbe apoi in oala sub presiune.Trebuie spumuta inainte de a fixa capacul pentru fierberea popriu-zisa(1ora-1ora1/2).Dupa spumuire se pot pune la fiert,cu carnea,mirodenii. Carnea scoasa din oala sub presiune se pune in tava si urmeaza coacerea in cuptor.Folosesc zeama in care a fiert carnea si se poate adauga vin si putin ulei. Eu o tin pana capata o culoare frumoasa,carnea fiind deja fiarta.Cand am chef, presar si un praf de parmezan.

Marinare vanat: vin alb(vinul rosu coloreaza intens si nefiresc carnea),1 ceasca otet,sare,2 cepe,4 morcovi,1capatana usturioi,1 telina medie,cimbru,enibahar,dafin piper boabe. Carnea nu se spala !Se intoarce de 2 ori pe zi si se tine(eu)3 zile.La finalul perioadei,carnea se scurge si se poate impana cu costita/slanina/piept afumat si usturoi.Nu este obligatoriu. Baitul strecurat se poate pune in tava cu carnea cand urmeaza coacerea in cuptor.

Scrie răspuns