Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Era sa imi inghit limba vazand acel ceaun.
Dupa cum am ramas senin,vazand muntii...
Ma rog,acum trec la intrebari de bucatareala...Copanul cu osul acela, arata tare bine,frumos taiat...pare a fi cocos sau ratza...
Dupa cum am ramas senin,vazand muntii...
Ma rog,acum trec la intrebari de bucatareala...Copanul cu osul acela, arata tare bine,frumos taiat...pare a fi cocos sau ratza...
-
- utilizator constant
am gatit cand eram in post si mi-a fost jena sa postez... este o reteta de mancare f. picanta, un mix intre ceva indian, mexican si... british/scotish
intentionez sa o reiau in weekend
pui cu paprica
-2 piepti de pui fara piele si os, taiati cuburi 2cm
-1 ceapa mare tocata marunt
-2 ardei rosii (in lipsa celor proaspeti, cel mi bine merg cuburi de la congelator - pusi de mana personala toamna)
-2-3 catei usturoi
-1 morcov mediu ras pe razatoarea mica
-250gr rosii bucati in bulion
-1 lingura legume deshidratate in sare (aka "delikat" :-~)
-2 linguri vin rosu sau 1 lingurita otet din vin rosu
-1 lingurita oregano uscat
-un praf de coriandru macinat proaspat
-2 lingurite cu varf paprica dulce (Kotany boia dulce merge in lipsa de altceva)
-1 legatura de patrunjel (frunze proaspete de coriandru trebuie de fapt...)
-piper (1 lingurita sau "dupe gust")
-boia iute, pana la suportabil (se adauga treptat, se amesteca si se gusta la 1 minut). eu folosesc ardei iute rosu uscat, macinat in rasnita de cafea (cand o fi vazut rasnita aia cafea, eu nu stiu!)
se prajeste ceapa in putin ulei, la inceput cu capac apoi fara, pana se inmoaie si devine galbena. apoi se adauga usturoiul si ardeiul si se lasa cateva minute. apoi se adauga toate celelalte mai putin patrunjelul. se lasa la foc mic pana e gata (se mai poate adauga putina apa pentru fiert). atentie la supra-fierbere: carnea de pui se face imediat ca si cea de peste.
la sfarsit se pune deasupra patrunjel si se serveste fierbinte cu orez thai (orez bob lung, fiert in multa apa cu un pic de sare si strecurat si clatit cu apa rece sa se duca amidonul si sa se raceasca la temperatura camerei)
sau cu:
cartofi taiati cuburi (ca pentru natur) fierti pe jumatate, aruncati apoi intr-un vas jena cu un strop generos de ulei incins inainte puternic (!) in cuptor. se mai lasa la cuptor cca. 30m, amestecand cel putin o data.
...daca in weekend sunt acasa si o gatesc, pun poze! daca nu, nu.

intentionez sa o reiau in weekend
pui cu paprica
-2 piepti de pui fara piele si os, taiati cuburi 2cm
-1 ceapa mare tocata marunt
-2 ardei rosii (in lipsa celor proaspeti, cel mi bine merg cuburi de la congelator - pusi de mana personala toamna)
-2-3 catei usturoi
-1 morcov mediu ras pe razatoarea mica
-250gr rosii bucati in bulion
-1 lingura legume deshidratate in sare (aka "delikat" :-~)
-2 linguri vin rosu sau 1 lingurita otet din vin rosu
-1 lingurita oregano uscat
-un praf de coriandru macinat proaspat
-2 lingurite cu varf paprica dulce (Kotany boia dulce merge in lipsa de altceva)
-1 legatura de patrunjel (frunze proaspete de coriandru trebuie de fapt...)
-piper (1 lingurita sau "dupe gust")
-boia iute, pana la suportabil (se adauga treptat, se amesteca si se gusta la 1 minut). eu folosesc ardei iute rosu uscat, macinat in rasnita de cafea (cand o fi vazut rasnita aia cafea, eu nu stiu!)
se prajeste ceapa in putin ulei, la inceput cu capac apoi fara, pana se inmoaie si devine galbena. apoi se adauga usturoiul si ardeiul si se lasa cateva minute. apoi se adauga toate celelalte mai putin patrunjelul. se lasa la foc mic pana e gata (se mai poate adauga putina apa pentru fiert). atentie la supra-fierbere: carnea de pui se face imediat ca si cea de peste.
la sfarsit se pune deasupra patrunjel si se serveste fierbinte cu orez thai (orez bob lung, fiert in multa apa cu un pic de sare si strecurat si clatit cu apa rece sa se duca amidonul si sa se raceasca la temperatura camerei)
sau cu:
cartofi taiati cuburi (ca pentru natur) fierti pe jumatate, aruncati apoi intr-un vas jena cu un strop generos de ulei incins inainte puternic (!) in cuptor. se mai lasa la cuptor cca. 30m, amestecand cel putin o data.
...daca in weekend sunt acasa si o gatesc, pun poze! daca nu, nu.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
O reteta buna de gulas la ceaun stie cineva?
Until next time....Tight Lines!
Daca "cedezi" o reteta de virsli(sunt catziva vanatori strashnici p-acolo care o stiu...) promit ca dau reteta originala a unui maghiar.AdrianHD scrie:O reteta buna de gulas la ceaun stie cineva?
Nu,nu sariti pe mine.
Stiu ca Brad de HD este diferit de Brad de Apuseni.
Dar mai stiu si de virsli din Brad,HD..
"nuke" loveste din nou !Nu m-am putut abtine si am "grill-erit"niste calmari/calamari(nici nu mai sunt sigur cum se scrie exact) cu caramida deasupra.Minunati ! Tinuti in sos(ulei masline,sare,boia iute,moderat,suc lamaie,piper macinat)vreo 30 min. si prajiti pe gratar cum indica "nuke",sunt deliciosi. Maine plec la munte 2 zile dar, inainte ,il rog pe Andrei Riga,sa posteze o poza cu dihaniile. Cand ma intorc, voi destainui o reteta de gulas gatita cu unguri sadea. Cei slabi de inger sa evite accesarea topicului. Daca am fi la TVR, corespondentul ar fi cam 20+,ceva mai mult dacat canalele pentru adulti.
>Adrian HD< incearca pana duminica,hai luni,sa-i satisfaci doleanta lui "nuke",daca se poate.
Un bun amic a incercat reteta "Pitonu"-lui, varianta complexa si este incantat de ea.
>Adrian HD< incearca pana duminica,hai luni,sa-i satisfaci doleanta lui "nuke",daca se poate.
Un bun amic a incercat reteta "Pitonu"-lui, varianta complexa si este incantat de ea.
-
- veteran
@andrei
ce pofta mi-ai facut, desi nu-s un mare fan al fructelor de mare... arata bestial si sigur sunt delicioase. o sa gatesc asa ceva cat de curand pt fete.
ce pofta mi-ai facut, desi nu-s un mare fan al fructelor de mare... arata bestial si sigur sunt delicioase. o sa gatesc asa ceva cat de curand pt fete.
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Este cineva interesat de o ciorba de stevie cu lapte? Muntenii o numesc "foi cu lapte". Sau pe acelasi principiu, ciorba de dovleac cu lapte. Stiu, multi nici n-ati auzit, pentru ca se prepara doar in anumite regiuni.
In curand vin cu o reteta pentru mistret. Astazi pun carnea la macerat si cand termin, pun poze.
Pofta intinsa!

In curand vin cu o reteta pentru mistret. Astazi pun carnea la macerat si cand termin, pun poze.
Pofta intinsa!
@deltaic: suna-ma sa ne intanlim. daca poti, saptamana asta, ca cealalta sunt plecat in concediu.
@ranga
Da-i cu reteta, macar sa fie. Interesul o sa vina pe parcurs.
Ca nota personala, in zona Arges, am mancat ciorbe de stevie/loboda/dovleac de care imi aduc si acum aminte cu placere.
Sunt cele mai bune ciorbe facute exclusiv din legume...comparativ cu cea de varza sau rosie de exemplu
Da-i cu reteta, macar sa fie. Interesul o sa vina pe parcurs.
Ca nota personala, in zona Arges, am mancat ciorbe de stevie/loboda/dovleac de care imi aduc si acum aminte cu placere.
Sunt cele mai bune ciorbe facute exclusiv din legume...comparativ cu cea de varza sau rosie de exemplu

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.