Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
tot citind si savurand cele scrise.... ma uit , si ma gandesc....
oare nu ar fi interesant de lipit de o emisiune pe teme din astea?
sau na, combinate cu "travel" si cu fishing .....
sa vada romanul ca unii inca mai pastreaza in suflet aprecierea pt valori vechi, si cauta si lucruri noi bune.....
oare nu ar fi interesant de lipit de o emisiune pe teme din astea?
sau na, combinate cu "travel" si cu fishing .....
sa vada romanul ca unii inca mai pastreaza in suflet aprecierea pt valori vechi, si cauta si lucruri noi bune.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Humusul e o pasta de naut,putin,putin mai gustoasa decat fasolea noastra batuta...insa f.satioasa..
Meri la Cora la produse internationale.
Iei conserve de naut,naut gata fiert si curatat.Daca nu vrei asa fierbi si cureti tu...nu te sfatuiesc...
Iei si pasta de susan..un borcan iti ajunge 1 an...uraa...
NU ARUNCI APA IN CARE A STAT(fiert)!
Amesteci cu o lingura in borcanul de pasta de susan pana omogenizezi bine(truc vandut gratis)...apoi pui la 400 grame de boabe naut bine scurse o lingura de pasta de susan si 1/2 din apa din conserva,in blender...mai pui si 2 catei de usturoi,sare...
mixezi.Te opresti,vezi consistenta si mai adaugi daca trebe apa din conserva si obligatoriu zeama de lime sau lamaie....cam de la 1 fruct..
Mixezi iarasi...gusti....
Gata.
Pui ulei de masline in farfuria in care sta deja humusul...si boia...
Sunt unii care pun ulei la mixaj....mie nu-mi place...
.
Meri la Cora la produse internationale.
Iei conserve de naut,naut gata fiert si curatat.Daca nu vrei asa fierbi si cureti tu...nu te sfatuiesc...
Iei si pasta de susan..un borcan iti ajunge 1 an...uraa...
NU ARUNCI APA IN CARE A STAT(fiert)!
Amesteci cu o lingura in borcanul de pasta de susan pana omogenizezi bine(truc vandut gratis)...apoi pui la 400 grame de boabe naut bine scurse o lingura de pasta de susan si 1/2 din apa din conserva,in blender...mai pui si 2 catei de usturoi,sare...
mixezi.Te opresti,vezi consistenta si mai adaugi daca trebe apa din conserva si obligatoriu zeama de lime sau lamaie....cam de la 1 fruct..
Mixezi iarasi...gusti....
Gata.
Pui ulei de masline in farfuria in care sta deja humusul...si boia...
Sunt unii care pun ulei la mixaj....mie nu-mi place...
.
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate "nuke" ! Maine trebuie sa incerc humusul asta laudat de multi.
>Musk< dezvolta ideea !?
>Musk< dezvolta ideea !?
cu mare drag dezvolt.
suntem oameni. oameni cu niste preferinte si o pasiune pt "good life"
mie personal mi se pare ideea topicului interesanta, dar interesanta in felul in care o faci tu, si anume : plimbat prin tot felul de locuri, cunoscut tot felul de oameni , si gasit tot felul de feluri d emancare, care mai de care mai uitate sau nedescoperite , fie ele locale sau de la venetici .....
mie personal ( poate sunt defect si-s singurul
) mi se pare super interesant si e genul de "redescoperire" a tarii pe care as urmari-o cu mare placere.....mai ales daca ar fi imbinate pe alocuri cu iesiri d epescuit 
dincolo de asta, nu ma indoiesc ca voi , in bucurestiul ala mare si rau , aveti acces la ceva relatii , si poate si cuiva de pe la o televiziune i s-ar parea la fel de interesant .....alt chin nu ar fi decat sa tarati niste cameramani dupa voi.....
in final poate fi o idee buna, sau doar un "dor de provincial "
suntem oameni. oameni cu niste preferinte si o pasiune pt "good life"

mie personal mi se pare ideea topicului interesanta, dar interesanta in felul in care o faci tu, si anume : plimbat prin tot felul de locuri, cunoscut tot felul de oameni , si gasit tot felul de feluri d emancare, care mai de care mai uitate sau nedescoperite , fie ele locale sau de la venetici .....
mie personal ( poate sunt defect si-s singurul

dincolo de asta, nu ma indoiesc ca voi , in bucurestiul ala mare si rau , aveti acces la ceva relatii , si poate si cuiva de pe la o televiziune i s-ar parea la fel de interesant .....alt chin nu ar fi decat sa tarati niste cameramani dupa voi.....
in final poate fi o idee buna, sau doar un "dor de provincial "

@Musk-adevar graiti.Dupa marele Radu Anton Roman(Dumnezeu sa il hodihneasca) nu am mai vazut pe cineva asa pasionat de retete probate si de trucuri care odata impartasite cu tot sufletul ,fac diferenta.
In legatura cu o eventuala intalnire,frumos ar fi in "centrul tarii",ca fiecare sa poata ajunga d.p.v. al timpului,echitabil.
@deltaic-cauta firma Durra,arabi.Au si pasta de susan(tahina) si naut(chick peas),fara conservanti.
Nu exagera niciodata cu pasta de susan.Te pacaleste,iese amar totul la final.
Ia-ti si lipie libaneza de acolo.Nu e scumpa si se potriveste ca mamaliga la saramura rece.
@@
Tot e post.
Un alt truc,impartasit de cineva drag mie.
Facem in aceasta perioada fasole batuta.
Adaugati in plus,fata de reteta dvs favorita, 1-2 cartofi mai marisori,copti (sau fierti)/1 kg fasole fiarta,la mixare.
In legatura cu o eventuala intalnire,frumos ar fi in "centrul tarii",ca fiecare sa poata ajunga d.p.v. al timpului,echitabil.
@deltaic-cauta firma Durra,arabi.Au si pasta de susan(tahina) si naut(chick peas),fara conservanti.
Nu exagera niciodata cu pasta de susan.Te pacaleste,iese amar totul la final.
Ia-ti si lipie libaneza de acolo.Nu e scumpa si se potriveste ca mamaliga la saramura rece.
@@
Tot e post.
Un alt truc,impartasit de cineva drag mie.
Facem in aceasta perioada fasole batuta.
Adaugati in plus,fata de reteta dvs favorita, 1-2 cartofi mai marisori,copti (sau fierti)/1 kg fasole fiarta,la mixare.
La un Radu Anton Roman pescar ma ducea si pe mine gandul 

Frumosilor chiparosilor, asta merge murat...MURAT!
https://picasaweb.google.com/1093597966 ... 7141122258
MuskMd

https://picasaweb.google.com/1093597966 ... 7141122258
MuskMd

daca vorbiti de deltaic si pasiune pentru gatit este de-a dreptul maniac! daca nu are nu stiu ce ingredient sau bautura potrivita,renunta. pot sa spun,cu mana pe inima, ca face cel mai bun mojito pe care l-am gustat vreodata si am incercat bautura asta pe mai multe plaiuri.
Nu stiu toate "maniile" lui deltaic
, dar unele mi-au (miau, miau) placuT...stie de-alea vechi, lasand de-o parte pe-astea "noi", iar alea vechi, sa le zicem "vanatoresti", is magice... Musk-one o punctat intzelept si cu mare feeling, o simtit el ceva in "vena"...
...dar, are si el "pacatele" lui
, nu-l gasesti acasa, e plecat in delta(ce-o fi aia?)....cred ca se teleporteaza cumva,, oricum n-are stare, nu-i place la orash...
DO2-uile, "muratura" nu-i rea, nici mai buna dacat alte soiuri, nici mai rea...e comestibila, din padure:), eco-emo, moca/fitness de padure, sau cum i-o mai zice azi...e buna dupaaa...

...dar, are si el "pacatele" lui

DO2-uile, "muratura" nu-i rea, nici mai buna dacat alte soiuri, nici mai rea...e comestibila, din padure:), eco-emo, moca/fitness de padure, sau cum i-o mai zice azi...e buna dupaaa...
ma jur ca daca anul asta prind timp de o delta....
iese aspru
iese aspru