Andrei acum am vazut postarea si poza. Trebuie sa o convingem pe cea mica sa destainuie procedura de preparare a muschiuletului.In poza se vede si o bucata de catel ?
>nuke< nu am mancat niciodata humus,chiar sunt curios ce gust are. Salata de patrunjel arabeasca,o nebunie. Ceva asemanator gatesc pentru "Salaul Patriot"(sosul verde).Voi descrie reteta la momentul potrivit.
Vineri,in delta,la prietenii la care am stat,s-a gatit malasolca. Un preparat la mare cinste in gospodariile lipovenesti. Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) printre multe alte mancaruri pe baza de peste,prepar si bunatatea asta.
>Malasolca>Pe vremuri cand in delta era abundenta de peste, malasolca se facea numai din stiuca mare,sarata si tinuta la vant.Nu se tinea mult sa nu se usuce prea tare si sa-i dispara sucurile si savorile. Eu am ramas fidel acestei retete ,indiferent de stilurile aparute ulterior(adaptate vremurilor). Tai stiuca in bucati maricele,o pun la fiert cu cartofi curatati si taiati in patru. Intre timp se prepara un sarmuzac strasnic(usturoi pisat ,sarat si frecat cu ulei pana devine o maioneza consistent). Cand au fiert cartofii si pestele,se scot pe un platou si se servesc calzi imbaiati in usturoi. Muraturile (gogonele,castraveciori)pot completa festinul. Cel mai indicat este vinisorul rosu de tara,poznas dar nu foarte tare, baut in stacana de pamant.Cum nu am de unde sa iau asa ceva acum,ma multumesc cu o Babeasca Neagra,mai usurica(10*alc).