Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
jackspinner
- veteran

- Mesaje: 712
- Membru din: 03 Mai 2010, 20:18
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Domnu ' tre sa mergi la o verificare 
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>kleniacul< Cea mai buna reteta de trufe citita. Pentru sarbatorile pascale,pregatesc ceva asemanator dar cu miel. Saptamana Mare,va fi dedicata retetelor specifice acestei sarbatori.
Ca tot veni vorba,se gasesc trufe prin magazine? La noi in tara nu am mancat decat la restaurant.Am niste retete cu trufe nepuse in practica.
Ca tot veni vorba,se gasesc trufe prin magazine? La noi in tara nu am mancat decat la restaurant.Am niste retete cu trufe nepuse in practica.
-
ANDREI RIGA
- veteran

- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Nu ca ma laud, dar acu doua seri m-a asteptat copilu' seara cu un muschiulet de porc marinat, tinut in licori inca de cand mancam carasi pe tabla(adica de fro' 3 zile) insotit de tagliatele trase in spanac. Nu va oripilati, lipia de alaturi e opera mea. Da era una libaneza, proaspata siu buna, nu ca alea de le cumperi din supermarket.

PS Nu ma intrebati de reteta, numai deltaic o poate convinge sa i-o dea.

PS Nu ma intrebati de reteta, numai deltaic o poate convinge sa i-o dea.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Sa-ti traiasca !
Intrebare :
lipia....ce si cum ?
si mai ales e facuta pe plita de fonta pe aragaz , sau in cuptor ?
merci fain !
Intrebare :
lipia....ce si cum ?
merci fain !
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
-
ANDREI RIGA
- veteran

- Mesaje: 1653
- Membru din: 05 Oct 2006, 11:40
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Draga MuscaMD
Cu parere de rau trebuie sa te dezamagesc, dar nu e nimic special cu lipia aia , doar ca era de la niste libanezi adevarati, iar "opera mea" insemna ca eu am adaugat-o "compozitiei". Oripilarea venea din faptul ca nu mananci paste(tagliatele/taitei) cu paine. Dar mie imi place
Cu parere de rau trebuie sa te dezamagesc, dar nu e nimic special cu lipia aia , doar ca era de la niste libanezi adevarati, iar "opera mea" insemna ca eu am adaugat-o "compozitiei". Oripilarea venea din faptul ca nu mananci paste(tagliatele/taitei) cu paine. Dar mie imi place
Re: Gastronomie si alte dichisuri
eu dau tagliatele la o parte si pun lipia sau o mamaliga adevarata:D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Lipia libaneza mere bine cu pasta de naut,adicatelea humus cum ii spun orientalii...
Pasta asta e f.simplu de facut,e satioasa,e de post...bla...bla...
Plus ca avand lipia si pasta...poti asocia o multime de lucruri bune la ele..daca e post...legume,muraturi,masline,etc...daca nu ...carnita...etc...
Nu am reusit niciodata salata de patrunjel care se asociaza la ce am zis mai sus.M-am resemnat cu spusele unui batran gourmet evreu....niciodata nu o sa zica reteta intreaga arabul..
Ciuperci salbatice...daaaa.... insa nu stiu unde a disparut de un timp sibianul"grey wolf"...el poate sa zica reteta de la Rasinari...de "nemtisori"..sau "galbiori" murati...
E o pensiune p-acolo,pe Curmatura Stezii care face asa ceva....plus localnicii...
Pasta asta e f.simplu de facut,e satioasa,e de post...bla...bla...
Plus ca avand lipia si pasta...poti asocia o multime de lucruri bune la ele..daca e post...legume,muraturi,masline,etc...daca nu ...carnita...etc...
Nu am reusit niciodata salata de patrunjel care se asociaza la ce am zis mai sus.M-am resemnat cu spusele unui batran gourmet evreu....niciodata nu o sa zica reteta intreaga arabul..
Ciuperci salbatice...daaaa.... insa nu stiu unde a disparut de un timp sibianul"grey wolf"...el poate sa zica reteta de la Rasinari...de "nemtisori"..sau "galbiori" murati...
E o pensiune p-acolo,pe Curmatura Stezii care face asa ceva....plus localnicii...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Andrei acum am vazut postarea si poza. Trebuie sa o convingem pe cea mica sa destainuie procedura de preparare a muschiuletului.In poza se vede si o bucata de catel ?
>nuke< nu am mancat niciodata humus,chiar sunt curios ce gust are. Salata de patrunjel arabeasca,o nebunie. Ceva asemanator gatesc pentru "Salaul Patriot"(sosul verde).Voi descrie reteta la momentul potrivit.
Vineri,in delta,la prietenii la care am stat,s-a gatit malasolca. Un preparat la mare cinste in gospodariile lipovenesti. Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) printre multe alte mancaruri pe baza de peste,prepar si bunatatea asta.
>Malasolca>Pe vremuri cand in delta era abundenta de peste, malasolca se facea numai din stiuca mare,sarata si tinuta la vant.Nu se tinea mult sa nu se usuce prea tare si sa-i dispara sucurile si savorile. Eu am ramas fidel acestei retete ,indiferent de stilurile aparute ulterior(adaptate vremurilor). Tai stiuca in bucati maricele,o pun la fiert cu cartofi curatati si taiati in patru. Intre timp se prepara un sarmuzac strasnic(usturoi pisat ,sarat si frecat cu ulei pana devine o maioneza consistent). Cand au fiert cartofii si pestele,se scot pe un platou si se servesc calzi imbaiati in usturoi. Muraturile (gogonele,castraveciori)pot completa festinul. Cel mai indicat este vinisorul rosu de tara,poznas dar nu foarte tare, baut in stacana de pamant.Cum nu am de unde sa iau asa ceva acum,ma multumesc cu o Babeasca Neagra,mai usurica(10*alc).
>nuke< nu am mancat niciodata humus,chiar sunt curios ce gust are. Salata de patrunjel arabeasca,o nebunie. Ceva asemanator gatesc pentru "Salaul Patriot"(sosul verde).Voi descrie reteta la momentul potrivit.
Vineri,in delta,la prietenii la care am stat,s-a gatit malasolca. Un preparat la mare cinste in gospodariile lipovenesti. Pentru sarbatoarea Floriilor(dezlegare la peste) printre multe alte mancaruri pe baza de peste,prepar si bunatatea asta.
>Malasolca>Pe vremuri cand in delta era abundenta de peste, malasolca se facea numai din stiuca mare,sarata si tinuta la vant.Nu se tinea mult sa nu se usuce prea tare si sa-i dispara sucurile si savorile. Eu am ramas fidel acestei retete ,indiferent de stilurile aparute ulterior(adaptate vremurilor). Tai stiuca in bucati maricele,o pun la fiert cu cartofi curatati si taiati in patru. Intre timp se prepara un sarmuzac strasnic(usturoi pisat ,sarat si frecat cu ulei pana devine o maioneza consistent). Cand au fiert cartofii si pestele,se scot pe un platou si se servesc calzi imbaiati in usturoi. Muraturile (gogonele,castraveciori)pot completa festinul. Cel mai indicat este vinisorul rosu de tara,poznas dar nu foarte tare, baut in stacana de pamant.Cum nu am de unde sa iau asa ceva acum,ma multumesc cu o Babeasca Neagra,mai usurica(10*alc).
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Tare Malasolca, mon cher...tare buna! 
...cum era aia: Babeasca place la tineri si Feteasca la batrani!
...cum era aia: Babeasca place la tineri si Feteasca la batrani!
