Pentru reteta de trufe trebuie sa avem intii trufele,astea cresc si la noi,dar sint sub pamint,asa incit trebuie gasite intii.Pentru asta putem intrebuinta un ciine dresat,dar asta e scump si rar,sau un purcel.Porcii au un simt olfactiv deosebit de bun,asa ca vom prefera purcelul.Deci primul pas este sa procuram purcelul,cel mai bun este unul cam de 2 luni,de 15-16 kg.Cind avem purcelul in curte descoperim ,olfactiv si vizual,ca nu are rost sa batem coclaurii dupa trufe verzi pe pereti cind avem deja purcelusul linga noi.Il dresam sa gaseasca altceva decit trufe,anume calea spre o lume mai dreapta,iar pentru izbavire trebuie trecut prin fum si flacara ,pe rotisor

.Dupa sacrificiul ritual il taiem tot ritual,ventral,adica pe burta,vidam abdomenul si il strapungem de la coada spre cap cu tepusele.Trebuie intii pirlit si spalat,altfel va avea o aroma prea puternica si plecam dupa trufe cit ne tin picioarele.In paralel facem o amestecatura de vin rosu ulei,sare,piper,rozmarin pisat,foi de dafin,si ungem animalutul cu factorul de protectie amintit.E bine sa avem un rotisor automat,adica sa se invirta singur si sa putem ridica/cobori tava cu jaratec de sub el .Trebuie supravegheat sa nu manince jaratecul incins,ca-i cresc aripi.Nu se bea vin,rosu,demisec,fara apa,apa-i pentru pesti,decit dupa ce incepe sa se rumeneasca,altfel nu mai ajungeti sa-l vedeti facut .Dupa ce va pierdeti rabdarea puteti incepe sa taiati felii,felii din el,pe unde s-a fript mai repede,doar nu asteptati 4-5 ore,cit dureaza sa se faca bine.