Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
ranga
veteran
veteran
Mesaje: 2578
Membru din: 17 Aug 2010, 11:57

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de ranga » 28 Mar 2012, 10:02

da, dar adormi "fericit"! :lol: la fel de fericit ca femeile care culeg coacaze negre.. :headbash:

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 28 Mar 2012, 10:10

...aha, deci se viseaza frumos de la zama asta...:))

Avatar utilizator
MuskMd
veteran
veteran
Mesaje: 5488
Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
Localitate: B. C.

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de MuskMd » 28 Mar 2012, 11:04

si se doarmme mult :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 28 Mar 2012, 11:17

:lol: daca incepi din timp prinzi si somnul de frumusete...

Prin primavara acum, cam in perioada Pastelui, apar niste nicoreti de maracine, foarte gustosi. Sincer, nu-mi amintesc denumirea lor in latina si n-am nici cartea la indemana sa-i pot repera. In genere se prepara tocanitza sau murati in otzet. Cresc in "hora" ca toti nicoretii, iar acestia, ca specific, pe langa tufe de maracini din padurile de foiase. Daca-ai "scapat" mai multe polonice cu o seara-nainte, varianta in otzet te mai aseaza pe picioare... :mrgreen:

deltaic
veteran
veteran
Mesaje: 1249
Membru din: 08 Mai 2011, 19:45

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de deltaic » 28 Mar 2012, 18:41

Domnilor,ma disperati cu ciupercile astea ! Imi plac cele de padure foarte mult indiferent de modul de preparare. Ma simt dator cu o reteta:
>>> Ciuperci cu oua: 1 kg ciuperci,3 cepe,100 g unt, 2 linguri faina, 2 cesti zeama de carne(in care a fiert carne,preferabil de vita)sau apa,2 cesti smantana,4 oua,sare,piper.
Se curata si se toaca ciupercile si ceapa marunt.Se calesc impreuna in unt.Se presara faina si se pune zeama de carne sau apa,se adauga sare si piper dupa gust.Cand au fiert ciupercile(s-au inmuiat bine)se adauga smantana si se mai tin pe foc 10min.Ouale se fierb tare,se curata,se feliaza si se aseaza pe o farfurie fierbinte.Se toarna sosul de ciuperci si se servesc fierbinti.Cine vrea poate presara marar tocat. Imi plac cu vin roze demisec.

rine
veteran
veteran
Mesaje: 2820
Membru din: 25 Apr 2009, 21:29

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 28 Mar 2012, 18:57

prin ardeal,in padurile de brad ,sunt niste bureti..ei le zic riscovi.
murati , cu tarhon ...
fooarte buni. "doctoria" de a doua zi :wink:
taie setea :lol:

Avatar utilizator
D_ali
veteran
veteran
Mesaje: 1814
Membru din: 31 Dec 2009, 15:49
Localitate: Bucuresti

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de D_ali » 28 Mar 2012, 19:13

:lol:
...sau deschide "supapa"... :lol1:

Avatar utilizator
luci_t
veteran
veteran
Mesaje: 1729
Membru din: 26 Ian 2007, 23:22
Contact:

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de luci_t » 28 Mar 2012, 20:45

@ranga
"iutarii" sau "usturoii" mama ii face si pane: se curata si se tavalesc in ou amestecat cu faina. Merg de minune cu orez, cu salata verde, cu... pita calda, of ca m-ati imbolnavit cu ciupercile :respekt:

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de kleniacul » 28 Mar 2012, 21:12

Sa dau si eu o reteta de ciuperci.Eu folosesc ciuperci de cimp.apar vara ,dupa ploi,pe islazuri,sint albe ,fara pete.Se culeg ciuperci,cam o galeata de 10 l,se curata bine ,se spala in 3-4 ape,se toaca destul de mare,se prajesc in tuci cu ulei,la foc mediu, cind scad bine se adauga putina sare,un praf de piper si se asteapta pina se calesc.Cind s-au calit se adauga oua batute ca pentru omleta,se amesteca bine,asteptam sa se prajeasca si oul,punem la sfirsit si marar tocat,dupa gust,si gata.Au ciupercile astea de cimp o aroma si un gust inegalabil.Tot la ciuperci mai putem face si Champignon cu cascaval foarte simplu:se curata ciupercile,se frig,cind sint aproape gata se pune o patratica de cascaval pe ciuperca ,se va topi destul de repede.Daca vreti sa se topeasca mai repede puteti pune cascaval ras.Daca vreti ciuperci fripte simplu,puneti pe ciuperci,fara codita,ceva mai multa sare,asa isi lasa zeama si merge vinul mai bine.Pofta buna.Va dau imediat si o reteta cu trufe.

kleniacul
veteran
veteran
Mesaje: 1221
Membru din: 20 Ian 2011, 22:45
Localitate: bucuresti localitate înfrăţită cu Cernobîl

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de kleniacul » 28 Mar 2012, 21:33

Pentru reteta de trufe trebuie sa avem intii trufele,astea cresc si la noi,dar sint sub pamint,asa incit trebuie gasite intii.Pentru asta putem intrebuinta un ciine dresat,dar asta e scump si rar,sau un purcel.Porcii au un simt olfactiv deosebit de bun,asa ca vom prefera purcelul.Deci primul pas este sa procuram purcelul,cel mai bun este unul cam de 2 luni,de 15-16 kg.Cind avem purcelul in curte descoperim ,olfactiv si vizual,ca nu are rost sa batem coclaurii dupa trufe verzi pe pereti cind avem deja purcelusul linga noi.Il dresam sa gaseasca altceva decit trufe,anume calea spre o lume mai dreapta,iar pentru izbavire trebuie trecut prin fum si flacara ,pe rotisor :shock: .Dupa sacrificiul ritual il taiem tot ritual,ventral,adica pe burta,vidam abdomenul si il strapungem de la coada spre cap cu tepusele.Trebuie intii pirlit si spalat,altfel va avea o aroma prea puternica si plecam dupa trufe cit ne tin picioarele.In paralel facem o amestecatura de vin rosu ulei,sare,piper,rozmarin pisat,foi de dafin,si ungem animalutul cu factorul de protectie amintit.E bine sa avem un rotisor automat,adica sa se invirta singur si sa putem ridica/cobori tava cu jaratec de sub el .Trebuie supravegheat sa nu manince jaratecul incins,ca-i cresc aripi.Nu se bea vin,rosu,demisec,fara apa,apa-i pentru pesti,decit dupa ce incepe sa se rumeneasca,altfel nu mai ajungeti sa-l vedeti facut .Dupa ce va pierdeti rabdarea puteti incepe sa taiati felii,felii din el,pe unde s-a fript mai repede,doar nu asteptati 4-5 ore,cit dureaza sa se faca bine.

Scrie răspuns