Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
Re: Gastronomie si alte dichisuri
va recomand sa folosti vin alb dulce la pate de ficat. ficatul tinut cateva ore intr-un pic de vin. poate fi pus cu tot cu ficat la fiert/copt/prajit... dupa cum va inspira, sau dupa stilul de preparare.
si o ceapa taiata pestisor, in unt, prajita numai pana se inmoaie si se ingalbeneste, in vas acoperit, la foc mic.
si un dram de nucsoara. si de asemenea maghiran - merge cel la plic dar cel crescut acasa in ghiveci e mai bun. nucsoara si maghiranul pus 1/2 la gatit, si 1/2 la tocat. 1 lingurita de maghiran, si nucsoara (in functie de "taria aromei") cam 1/4 lingurita (cantitati totale).
si o ceapa taiata pestisor, in unt, prajita numai pana se inmoaie si se ingalbeneste, in vas acoperit, la foc mic.
si un dram de nucsoara. si de asemenea maghiran - merge cel la plic dar cel crescut acasa in ghiveci e mai bun. nucsoara si maghiranul pus 1/2 la gatit, si 1/2 la tocat. 1 lingurita de maghiran, si nucsoara (in functie de "taria aromei") cam 1/4 lingurita (cantitati totale).
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
>gsteph< in legatura cu contactul meu cu bucataria sarbeasca,nasul copiilor mei(D-zeu sa-l odihneasca !)era la origini sarb. Am si multi prieteni in Banat. Si,nu in ultimul rand,indiferent pe unde am calatorit prin lumea asta mare, inevitabil am trecut prin bucatariile pensiunilor,hotelurilor(mai rar ca nu prea te primesc) sau amicilor de alta nationalitate.Regula valabila si aplicata si prin diverse zone ale Romaniei.
Au aparut in sfarsit buruienile. Azi am mancat pilaf cu salata de untisor.O bunatate. Astept cu nerabdare leurda.Se pregateste o fiertura de urzici. Daca mai are cineva idei referitoare la diverse preparate din buruieni(salbatice sau cultivate) sa nu se sfiasca in a divulga reteta.
Acum cateva zile am incercat reteta lui "Pitonu". Buna si interesanta.
Duminica este dezlegare la peste. Ma voi dezlantui. Pregatesc o saramura cu sos dobrogean si crap la protap(impropriu spus) in stil lipovenesc si multe alte mizilicuri din peste.Revin cu amanunte.
Au aparut in sfarsit buruienile. Azi am mancat pilaf cu salata de untisor.O bunatate. Astept cu nerabdare leurda.Se pregateste o fiertura de urzici. Daca mai are cineva idei referitoare la diverse preparate din buruieni(salbatice sau cultivate) sa nu se sfiasca in a divulga reteta.
Acum cateva zile am incercat reteta lui "Pitonu". Buna si interesanta.
Duminica este dezlegare la peste. Ma voi dezlantui. Pregatesc o saramura cu sos dobrogean si crap la protap(impropriu spus) in stil lipovenesc si multe alte mizilicuri din peste.Revin cu amanunte.
-
- utilizator constant
da, astept si eu buruienile!
eu sunt cu loboda, salata, spanacul si stevia. nu prea ma impac cu urzicile decat in pilaf... marturisesc ca leurda nu stim sa o folosim
ideea insa e ca maine ma duc in BZ, si vom gati in familie sarmalute de post. voi pune niste fotografii, sa vad cum ma negociez cu copyright-erii
eu sunt cu loboda, salata, spanacul si stevia. nu prea ma impac cu urzicile decat in pilaf... marturisesc ca leurda nu stim sa o folosim

ideea insa e ca maine ma duc in BZ, si vom gati in familie sarmalute de post. voi pune niste fotografii, sa vad cum ma negociez cu copyright-erii

The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
pffff urzici .....
.... Am sa caut duminica in lunca trotusului .....

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
...asa da, direct de a sursa.MuskMd scrie:pffff urzici ......... Am sa caut duminica in lunca trotusului .....

Am intrat si eu pe verzituri...Alta viata!

clar...eventual "ingrasate" natural 

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
pe vremuri,mancam la tara la bunici,salata de papadie. am impresia ca trebuia culeasa pana sa infloreasca(devine frunza amara). facea bunica-mea dulceata de rubarba,parca asa se spune,deliciul clatitelor mancate intre 2 partide de joaca pe dealuri. vremuri demult apuse
. tot mai multa lume prefera sa cumpere gata preparate,dulceturi sau alimente pline de e-uri sau alte chimicale.

>gsteph< O ciorba de loboda cu cartofi,mancata rece,...te scoala din boala. Cand nu este post merge si cu o lingura de smantana. Leurda o mananc salata.Puti a usturoi de fuge lumea de tine dar, este minunata. Stevia cu orez,o nebunie(nu intra in lantul meu trofic in afara postului).
Pe mine ma intereseaza ce buruieni mai mananca lumea prin alte zone ale tarii.Sunt convins ca mai exista si alte vegetale in afara de cele "consacrate".
>D2O<Cea mai buna dulceata de rubarba, am mancat-o, tot cu clatite,undeva intr-un catun uitat de lume,in nordul extrem al Bucovinei,aproape de granita cu Ucraina.
Se apropie dezlegarea la peste ! Am cumparat azi stavrid(mare)afumat si mor de nerabdare sa-l devorez.
Daca gasesc hamsii(d'alea bulgaresti) fac o mare salata cu ceapa.Imi fac pofta singur ca fraierul.Cand reusesc sa gasesc si sa fac salata,o destainui.
Pe mine ma intereseaza ce buruieni mai mananca lumea prin alte zone ale tarii.Sunt convins ca mai exista si alte vegetale in afara de cele "consacrate".
>D2O<Cea mai buna dulceata de rubarba, am mancat-o, tot cu clatite,undeva intr-un catun uitat de lume,in nordul extrem al Bucovinei,aproape de granita cu Ucraina.
Se apropie dezlegarea la peste ! Am cumparat azi stavrid(mare)afumat si mor de nerabdare sa-l devorez.
Daca gasesc hamsii(d'alea bulgaresti) fac o mare salata cu ceapa.Imi fac pofta singur ca fraierul.Cand reusesc sa gasesc si sa fac salata,o destainui.
-
- veteran
Am o fosta eleva care lucreaza la o firma care organizeaza bucatareli de strada,pe diverse teme,prin toata tara.Nu stiu care sint conditiile,desi m-a invitat sa particip acum un an.Poate ne hotarim sa participam ,dupa ce vedem conditiile,evident,voi incerca sa o contactez sa vad unde si cind mai organizeaza ,prin Bucuresti,evident.
Eu am facut ceva asemanator.
Din punct de vedere al igienei alimentare, trebuie indeplinite niste criterii, nu foarte complicate.
Se impune cel mai probabil un set de analize pentru a primi avizul de lucru in industria alimentara.
Din punct de vedere al igienei alimentare, trebuie indeplinite niste criterii, nu foarte complicate.
Se impune cel mai probabil un set de analize pentru a primi avizul de lucru in industria alimentara.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.