Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Re:

Mesaj de Zuckala » 24 Mar 2012, 08:38

deltaic scrie:>Zuckala!!!< Am asteptat reteta aia de mistret de mi-sa acrit ! Ti-am dat si un mp si....nimic ! Poate mai dezvalui ceva din minunata bucatarie ardeleneasca,asa ca.... compensatie(glumesc).
Imi cer scuze pentru intarziere, am fost cam ocupat in ultima vreme. Am facut rost de reteta dar din cate vad tii post asa ca nu vreau sa pacatuiesti din vina mea, mai bine asteptam pana dupa Paste, sau...? Din pacate nu am primit nici un MP de la tine si din bucataria ardeleneasca nu prea am ce sa-ti dezvalui pentru ca eu sunt din Banat, eu am crescut cu mancare austriaca, svabeasca si ungureasca din care mai stiu cateva retete pe care am a le dezvalui cand voi avea mai mult timp.

Am citit mai sus despre leorda, vreau sa spun ca parintii mei au plantata in gradina, e nemaipomenita, abia astept sa rasara.
Noi o folosim la diverse salate cum ar fi salata verde, salata din frunze de papadie, la mancarea facuta din spanac sau urzici, putin calita si adaugata in omleta, sau cum imi place mie cel mai mult pentru ca imi aduce aminte de copilarie: proaspat culeasa in padure, spalata la izvor, scuturata de apa dar nu prea tare astfel incat sa mai ramana stropi pe ea, se mananca cu paine unsa cu untura care ramane de la prajirea/fierberea carnatului (doamne ce vremuri).

Zuckala
utilizator constant
utilizator constant

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de Zuckala » 24 Mar 2012, 08:48

Am uitat, se poate baga si in supa de salata verde.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 24 Mar 2012, 21:54

>Zuckala< Cu untura m-ai terminat ! Din copilarie nu am mai mancat minunatia asta. Voi remedia situatia negresit. Acum stau si beau o palinca(de Satu-Mare) si imi revin dupa prima iesire la pescuit pe anul asta. Ai dreptate sa lasam reteta pana dupa post. Daca poti, zi-o p'aia cu supa de salata verde.

>Salata de hamsi cu ceapa,mod(al meu) de preparare: 1 cutie de hamsi marinate(bulgaresti,ca romanii nu sunt in stare sa produca asa ceva);3 cepe mari, taiate solzisori;30ml vin alb demisec; ulei(daca mai este cazul);otet(9*),dupa gust;mustar boabe;putin coriandru boabe;piper boabe;un varf de cutit de boia dulce;cateva boabe de ienibahar;2-3 foi dafin,care se scot inaintea servirii;sare(dupa gust si daca mai este necesar). Eu scurg uleiul in care sunt marinate hamsiile si personalizez aperitivul cu ingredientele prezentate. Dichisul la acest preparat este ragazul lasat sa se intrepatrunda aromele.Le servesc dupa cel putin 8 ore de la preparare. O tzuiculita sprintena sau o palinca coplesitoare este tot ce mai lipseste acestui incredibil aperitiv. Cateva masline(mici)aruncate neglijent in castron,vor definitiva creatia. Imi este asa pofta ca probabil ulcerul este o chestiune de timp pentru mine.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Mar 2012, 15:36

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Mar 2012, 17:34

Latura asta sadica a ta,D-ali, este mai putin cunoscuta. Pestele asta pentru saramura a fost creat. Sa inteleg ca te-ai "dezlegat" serios.

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Mar 2012, 17:48

deltaic scrie:Latura asta sadica a ta,D-ali, este mai putin cunoscuta. Pestele asta pentru saramura a fost creat. Sa inteleg ca te-ai "dezlegat" serios.
DA stiu ca era mai nimerit s-o fi pus poza ieri, dar noh... am fo' prea "ocupat"...:)
...azi ma uit la poze, am trecut iar la verdetzuri...Da e bine, e bine asha...

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 26 Mar 2012, 17:57

Si eu am iesit azi la" pascut" dupa festinul de ieri. Am mancat peste pana seara tarziu aproape de miezul noptii. Azi nu m-am putut intalni cu nici un beneficiar la cat de tare duhneam a usturoi.
...si cam ce ierbotenii mai ingurgitezi ? Ceva nou ?

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Mar 2012, 18:05

deltaic scrie:Si eu am iesit azi la" pascut" dupa festinul de ieri. Am mancat peste pana seara tarziu aproape de miezul noptii. Azi nu m-am putut intalni cu nici un beneficiar la cat de tare duhneam a usturoi.
...si cam ce ierbotenii mai ingurgitezi ? Ceva nou ?
Ah, nimic special, urzicutze cu hrean si stevie (zama)...
ieri pe langa urzici am pus si niste chiftele din stiuca...
...azi (restul) le marinez, cu bulioane si alte nenorociri...
...si eu am duhnit a usturoi de-a trebuit sa dorm azi noapte pe "canapea", in camera cea mai indepartata de cuibul conjugal :)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Mar 2012, 18:29

aci inca nu s-au facut urzicile :(
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 26 Mar 2012, 18:30

...pacatos cum sunt, (Doamne iarta-ma!), ma gandesc tot mai "profund" la ceva berbecuti sub jaratic...imi ploua creieru'!
...promnit ca prin iunie-iulie, fac o povestire despre cum prepar amanitele ruberscens..in fond nu-i mare schema, da gaustul ii monumental...:))
...si mai tarziu, "pe traseu" si-alte ciupercarii salbatice....apropo, trebuie si-o tema pe "genul" asta...ZZZ

Scrie răspuns