Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Maine,desi sunt plecat din Bucuresti pana seara,am promisiunea ca la intoarcere,voi servi sarmale gatite dupa reteta lui "gsteph1968". Vreau sa incerc si eu reteta lui "pitonu",pare exotica.Verific inainte sosul de soia.
reteta pitonu'-lui buna si interesanta. o reteta cu tenta asiatica si tinand cont ca nimic nu este prajit,o mancare sanatoasa.era bine daca se indicau mai exact cantitatiile si proportiile,asa am mers pe intuitie.reteta a fost bine primita si a ajuns in patrimoniul bucatariei mele. 

daca tot nu am mai iesit la pescuit sotia mi-a facut cadou o platica

Uploaded with ImageShack.us si un ursulet pt "pitica"

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us si un ursulet pt "pitica"

Uploaded with ImageShack.us
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
-
- veteran
La Multi Ani Luci!Daca va intereseaza o reteta de pate de ficat,eu de obicei fac de pui.Va trebuie o punga de ficat de pui,prefer refrigerat,cam 800 g,2 morcovi,o ceapa mare,doua oua fierte tari,jumatate de pachet de unt,mai puteti pune ciuperci,sau altele.Se curata morcovii si ceapa,se taie marunt si se pun la fiert.Separat se fierbe bine si ficatul.Dupa fierbere se arunca apa de la ficat,se separa legumele de apa incare au fiert.Se mixeaza totul foarte bine la robot,se adauga si sare,piper,unt,dupa gust,daca e prea tare mai puneti apa de la legume.E o reteta simpla si buna,usor de facut.Se pot umple si oua cu pate,cu o foaie de patrunjel deasupra,sau alte combinatii.
>La multi ani Luci ! Ce torturi maiestrite,mai rar se fac in casa(nu cred ca fac platici la cofetarie)asa deserturi.
>"kleniacul" cu prima ocazie ai un butoias de bere de la mine.
>"kleniacul" cu prima ocazie ai un butoias de bere de la mine.
multumesc pt urari, a trecut o luna de atunci... torturile sunt facute in casa de sotie
@kleniacul
multumesc de reteta, cu siguranta cand ma lasa fierea (ca de o saptamana sunt la "post") o sa fac oua umplute cu reteta ta de pate

@kleniacul
multumesc de reteta, cu siguranta cand ma lasa fierea (ca de o saptamana sunt la "post") o sa fac oua umplute cu reteta ta de pate
Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
@kleniac...pateu de pui....strashnica reteta..
Poti adauga la optionale....ficatul de pui BINE SPALAT ,si mai ales curatat de vinisoarel fierei... tre' sa stea in lapte o juma de ora' apoi nu-l speli,il stergi doar...
Un mic paharel de coniac(acelasi pe care ti l-ai turnat mataluta in pahar!) intregeste opera.
Poate un pic,dar doar un pic de dulceata de visine langa...e un deliciu.
Reteta e la fel de buna pt ficatul de rata si gasca.
Numai ca trebe'fierte in propria grasime,untura,etc.
Sariti pe mine,nutritionistilor!
Poti adauga la optionale....ficatul de pui BINE SPALAT ,si mai ales curatat de vinisoarel fierei... tre' sa stea in lapte o juma de ora' apoi nu-l speli,il stergi doar...
Un mic paharel de coniac(acelasi pe care ti l-ai turnat mataluta in pahar!) intregeste opera.
Poate un pic,dar doar un pic de dulceata de visine langa...e un deliciu.
Reteta e la fel de buna pt ficatul de rata si gasca.
Numai ca trebe'fierte in propria grasime,untura,etc.
Sariti pe mine,nutritionistilor!
..se si fierbe in lapte.nuke scrie:Poti adauga la optionale....ficatul de pui BINE SPALAT ,si mai ales curatat de vinisoarel fierei... tre' sa stea in lapte o juma de ora' apoi nu-l speli,il stergi doar...

Cand am folosit termenul "dichisuri" la ceva de acest gen am vrut sa fac trimitere cand am deschis topicul.Este vorba de pasta de ardei de care spunea "gsteph1968". Am fost oprit la timp acum 3 zile cand vroiam sa gatesc sarmalele de post buzoiene.Imi lipsea exact "dichisul",pasta de ardei preparata exact ca in zona mentionata. Intarzierea a meritat si mi-au iesit niste super sarmale.
Gabi,pasta primita de la tine,este atat de buna incat nu m-am indurat sa pun cantitatea indicata si am umblat 2 zile sa caut pasta de ardei la borcan, sa o combin cu cea de la tine si sa-mi ramana si pentru alte preparate jumatate din cat am primit de la voi.
Bune sarmale, le recomand !
Gabi,pasta primita de la tine,este atat de buna incat nu m-am indurat sa pun cantitatea indicata si am umblat 2 zile sa caut pasta de ardei la borcan, sa o combin cu cea de la tine si sa-mi ramana si pentru alte preparate jumatate din cat am primit de la voi.
Bune sarmale, le recomand !
-
- utilizator constant
marturisesc ca in primul moment m-am speriat...
ma tot gandeam daca bulionul de ardei a fost ok, sotia incerca sa ma linisteasca...
eu ma bucur ca reteta a avut succes. sunt sumedenie de variante, dar cred ca ingrediente la indemana si cateva "mirodenii" mai... exotice pot sa faca diferenta. si foarte important: pasiunea pusa la gatit!
de exemplu "a wee drum of Tallisker", confectionarea unui pate de ficat de pui si cioplirea primului vobler.
voi reveni mai incolo, peste cateva pagini, cu varianta mea de pate tartinabil.
ma tot gandeam daca bulionul de ardei a fost ok, sotia incerca sa ma linisteasca...
eu ma bucur ca reteta a avut succes. sunt sumedenie de variante, dar cred ca ingrediente la indemana si cateva "mirodenii" mai... exotice pot sa faca diferenta. si foarte important: pasiunea pusa la gatit!
de exemplu "a wee drum of Tallisker", confectionarea unui pate de ficat de pui si cioplirea primului vobler.
voi reveni mai incolo, peste cateva pagini, cu varianta mea de pate tartinabil.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.