orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
S.G. DRILL
- veteran

- Mesaje: 685
- Membru din: 07 Mar 2012, 20:14
- Localitate: Tulcea
Mesaj
de S.G. DRILL » 12 Mar 2012, 20:33
pitonu' il bagi pe

la mine in casa, vezi ca imi lipsesta ananasul si capia si la ora asta nu mai cobor dupa ele dar maine sigur o sa o pregatesc.

desigur sa pun si fasolea la inmoi din seara asta
pofta buna

-
rine
- veteran

- Mesaje: 2820
- Membru din: 25 Apr 2009, 21:29
Mesaj
de rine » 12 Mar 2012, 21:01
misto'
o s-o fac si io. da' cu supa
povestim fiecare dupa' impresiile.
-
nuke
- senior

- Mesaje: 437
- Membru din: 16 Sep 2005, 09:38
Mesaj
de nuke » 13 Mar 2012, 07:26
Pateul cu linte...personal imi place cea verde.
Fierbi lintea in proportie de 1/3 cu apa,1 ceapa.
Calesti (un pic...ca ficatul nu e de tabla..) 1 ceapa taiata,1/2 lingurita boabe de coriandru si o 1/2 lingurita de chimen seminte,1ardei si 1 gogosar in ulei de masline.
Nu prea ai gogosari acum...poti pune linistit legume deshidratate si atunci renunti si la ardei( dar pui boia atunci).
Scurgi lintea fiarta(nu arunca apa) si o amesteci cu legumele calite si cu toate boabele.
Mixezi ,dar intai pui si sare si piper cat iti place.
Daca vrei mai "apos" pui un pic din apa in care a fiert.
Lasi o ora la rece.
-
Spring
- veteran

- Mesaje: 856
- Membru din: 04 Aug 2011, 23:30
Mesaj
de Spring » 13 Mar 2012, 09:51
deltaic scrie:>Spring< am trimis mesajele amandoi odata si nu intelegeam ce se intampla de nu-l pot trimite pe al meu. In clipa asta ma duc sa dezghet niste vinete !
eu deseara o sa fac dar le coc intr-o tava de aluminiu pe aragaz sa fie fresh.

there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
MuskMd
- veteran

- Mesaje: 5488
- Membru din: 13 Apr 2007, 06:09
- Localitate: B. C.
Mesaj
de MuskMd » 13 Mar 2012, 10:10
incearca sa le coci in cuptor. Scapi de fum, se patrund mult mai uniform si nu mai ai nici laterale arse , deci implicit se curata mult mai usor

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
Spring
- veteran

- Mesaje: 856
- Membru din: 04 Aug 2011, 23:30
Mesaj
de Spring » 13 Mar 2012, 12:50
Am incercat odata si asa la cuptor dar mie imi place putina coaja arsa si de zeama aia putin caramelizata. Imi aduce aminte de vremurile faine cand se coceau pe plita de la soba.

there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
-
Pitonu'
- utilizator constant

- Mesaje: 144
- Membru din: 20 Iun 2005, 17:39
- Localitate: Alba-Iulia/Timishoara
-
Contact:
Mesaj
de Pitonu' » 13 Mar 2012, 18:56
@fasole cu ananas
Asa arata la final. Licoarea din pahar este un Sole de Recas, roze (preferatul lu' nevasta'mea).
Si da, merge si cu fasole din conserva.
Ce'i in tigaie ii facut cu fasole din conserva de la Kaufland, facuta numai pt ei.
Is curios cum v'a iesit si daca v'a placut.
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
-
deltaic
- veteran

- Mesaje: 1249
- Membru din: 08 Mai 2011, 19:45
Mesaj
de deltaic » 13 Mar 2012, 19:03
>Spring< am decongelet un pachet cu vinete coapte(de asta toamna) si am asteptat sa pot face salata pana la 01.15 azi noapte.Oricum buna idee mi-ai dat. Si eu prefer vinetele coapte pe plita,parca au alta savoare. Pe la 22.45 aseara umblam dupa rosii prin cartier.
>nuke< am facut azi la pranz pateul de linte.Culoarea mixajului la final aduce cu...cu... ce e mai rau...dar... FOARTE BUN ! Eu ma cam feream de linte dar, reteta asta este chiar pe gustul meu.Am prajit paine si am frecat-o cu usturoi,am aplicat un strat din pateul nelasat sa stea o ora,cum recomandai(nu mai aveam rabdare) si ,timp de 30 min nu mai conteneam cu prajitul painii.Am lasat la firgider sa se "odihneasca" un sfert din cantitatea produsa.
-
D2O
- utilizator constant

- Mesaje: 177
- Membru din: 23 Feb 2012, 22:24
Mesaj
de D2O » 13 Mar 2012, 19:07
pitonule m-ai convins !

o comit in seara asta si descriu impresiile

-
D2O
- utilizator constant

- Mesaje: 177
- Membru din: 23 Feb 2012, 22:24
Mesaj
de D2O » 14 Mar 2012, 19:05
am ratat !

nu am gustat sosul de soia inainte sa-l pun in tigaie si cred ca era alterat sau, naiba sa-l ia ca avea un gust oribil.il aveam de ceva vreme prin frigider si asa am reusit sa stric tot

incerc din nou vineri.pitonu',multam oricum pentru reteta.