Gastronomie si alte dichisuri
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator constant
- Mesaje: 256
- Membru din: 03 Oct 2010, 11:00
- Localitate: Bucuresti
Re: Gastronomie si alte dichisuri
revin (nu mai pot edita), cu o variatie pe tema postului in BZ.
aceeasi compozitie de la sarmalutele de post poate fi folosita pentru ardei umpluti de post (cum altfel?).
+ legume (morcov, telina, patrunjel) tocat cuburi mici
+ vedeata (patrunjel).
aceeasi compozitie de la sarmalutele de post poate fi folosita pentru ardei umpluti de post (cum altfel?).
+ legume (morcov, telina, patrunjel) tocat cuburi mici
+ vedeata (patrunjel).
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
marinata...varianta "ca ala din comert"
da-i ceva de munca
peste.. cam orice :macrou,sardina,scrumbie, stiuca sau oblete ( ce-l mai bun).
pestele se taie rondele de 3-4cm ( daca nu-i oblete) si se aseaza cat mai compact, intr-o cratita adanca. pe fundul cratitei recomand sa se puna niste betisoare si pestele deasupra lor. sa nu se "prinda". se acopera cu apa ,se pun 50ml de otet la litru,usturoi,piper boabe ,o lingurita de sare la litru,foi de dafin, ceapa taiata rondele ,morcov rondele.se acopera si se pune pe foc . cand incepe sa fiarba se da focul mic ( abia palpaind) si se lasa sa fiarba cam 4 ore. se completeaza cu apa fiarta cand scade.spre final se gusta de sare, se adauga si sare de lamaie daca nu-i suficient de acra si boabe de mustar.
se lasa sa se raceasca si se aseaza in borcane. se toarna zeama si se mai fierb borcanele intr-un vas cu apa 10minute.
e mai degraba o conserva pentru ca tine si jumate de an in frigider sau undeva la rece.
se pot manca salata cu cartofi fierti sau ca atare.


peste.. cam orice :macrou,sardina,scrumbie, stiuca sau oblete ( ce-l mai bun).
pestele se taie rondele de 3-4cm ( daca nu-i oblete) si se aseaza cat mai compact, intr-o cratita adanca. pe fundul cratitei recomand sa se puna niste betisoare si pestele deasupra lor. sa nu se "prinda". se acopera cu apa ,se pun 50ml de otet la litru,usturoi,piper boabe ,o lingurita de sare la litru,foi de dafin, ceapa taiata rondele ,morcov rondele.se acopera si se pune pe foc . cand incepe sa fiarba se da focul mic ( abia palpaind) si se lasa sa fiarba cam 4 ore. se completeaza cu apa fiarta cand scade.spre final se gusta de sare, se adauga si sare de lamaie daca nu-i suficient de acra si boabe de mustar.
se lasa sa se raceasca si se aseaza in borcane. se toarna zeama si se mai fierb borcanele intr-un vas cu apa 10minute.
e mai degraba o conserva pentru ca tine si jumate de an in frigider sau undeva la rece.
se pot manca salata cu cartofi fierti sau ca atare.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Mai...sunteti culmea...initiatorul topicului zice ca vrea sa posteasca si voi ati tabarat cu marinatele...
Pt post...sau din serialul "cum asi face eu daca m-as hotara a tine post..."pai avem linte verde...buna la supa sau la un mic pateu...ciuuperci...bune si la supa si la mancarica..fasole uscata....la bors cu ea.. si normal,iahnie si cea "batuta"...cartofi....am scris reteta cu malai la cuptor..etc...etc..
Pt post...sau din serialul "cum asi face eu daca m-as hotara a tine post..."pai avem linte verde...buna la supa sau la un mic pateu...ciuuperci...bune si la supa si la mancarica..fasole uscata....la bors cu ea.. si normal,iahnie si cea "batuta"...cartofi....am scris reteta cu malai la cuptor..etc...etc..
Re: Gastronomie si alte dichisuri
sau salata orientala, supa sau salata de brocoli, mancare de conopida, ciuperci umplute la cuptor, salata de sfecla rosie, spanac, paste, orez, vinete coapte sau salata, mancare de mazare, cartofi taranesti, piure, legume la cuptor, salata de ardei copti, supa de rosii si cate si mai cate.nuke scrie:Pt post...sau din serialul "cum asi face eu daca m-as hotara a tine post..."pai avem linte verde...buna la supa sau la un mic pateu...ciuuperci...bune si la supa si la mancarica..fasole uscata....la bors cu ea.. si normal,iahnie si cea "batuta"...cartofi....am scris reteta cu malai la cuptor..etc...etc..

Re: Gastronomie si alte dichisuri


asa, simpla, numa un pic oparita inainte


Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
Re: Gastronomie si alte dichisuri
mie de o salata de vinete cu ceapa rosie si oloi de masline. extravirgin fireste si putina feta cu ierburi.
there's more to fishing than catching a f.i.s.h.!
Re: Gastronomie si alte dichisuri
gsteph1968 scrie:ar mai fi si Tallisker 20y old
Talisker aged 20years-62%alc. este varful productiei din Island-Skye. Are cel mai mare punctaj (95)din varietatea de single malts-uri produsa de aceasta distilerie.
Talisker 20 years old-58,8%alc. 93 puncte. Ambele sunt foarte fine si,daca ai pus gheata in pahar,20 de ani din munca unui batran scotian s-au dus pe apa sambetei.Licoarea asta este prin excelenta de savurat. Este foarte mult de povestit pe aceasta tema...
Buna ideea cu sarmalele !
>rine< marinata ta,pare cea mai rezistenta la conservare in timp.Am mai invatat ceva.Te invit sa o facem impreuna.
>nuke< zi-o p'aia cu lintea(pateu)ca mi-ai trezit interesul.
>ranga<cum adica salata de broccoli( intreaba a mea sotie)?Nu prea ma entuziasmeaza vegetala asta dar, in reteta de mancare descrisa de tine acum ceva timp,a fost foarte buna.
Re: Gastronomie si alte dichisuri
>Spring< am trimis mesajele amandoi odata si nu intelegeam ce se intampla de nu-l pot trimite pe al meu. In clipa asta ma duc sa dezghet niste vinete !
-
- utilizator constant
- Mesaje: 144
- Membru din: 20 Iun 2005, 17:39
- Localitate: Alba-Iulia/Timishoara
- Contact:
Re: Gastronomie si alte dichisuri
Fasole boabe cu ananas
ingrediente:
-ananas 3-4 felii (groase de 1 deget)
-1 ceapa medie
-Sos soia
-ardei Kapia
-rosii
- fasole boabe, fiarta anterior
Ananasul proaspat (nu am incercat cu ananas conservat) se curata si se taie cubulete. Se taie ceapa (solzi, nu foarte marunta) si ardeiul. Se pune intr-o tigaie cu fund gros (teflon sau wok) sos de soi, dupa ochi/gust. se incinge si se adauga ananasul, ceapa si ardeiul si se calesc impreuna. se adauga boia de ardei dulce si iute (dupa gust si suportabilitate) si piper macinat mare. Cand legumele s-au calit se adauga rosiile taiate cubulete si fasolea. Se da un clocot si ... Pofta Buna.
Sper sa va placa.
P.S. Cel mai bun piper pentru preparatu' asta'i piperul rosu. Cand se termina Postu', se poate stinge tigaia cu supa de pui.
ingrediente:
-ananas 3-4 felii (groase de 1 deget)
-1 ceapa medie
-Sos soia
-ardei Kapia
-rosii
- fasole boabe, fiarta anterior
Ananasul proaspat (nu am incercat cu ananas conservat) se curata si se taie cubulete. Se taie ceapa (solzi, nu foarte marunta) si ardeiul. Se pune intr-o tigaie cu fund gros (teflon sau wok) sos de soi, dupa ochi/gust. se incinge si se adauga ananasul, ceapa si ardeiul si se calesc impreuna. se adauga boia de ardei dulce si iute (dupa gust si suportabilitate) si piper macinat mare. Cand legumele s-au calit se adauga rosiile taiate cubulete si fasolea. Se da un clocot si ... Pofta Buna.
Sper sa va placa.
P.S. Cel mai bun piper pentru preparatu' asta'i piperul rosu. Cand se termina Postu', se poate stinge tigaia cu supa de pui.
Consumata cu moderatie, apa nu poate face rau.... - Mark Twain
Re: Gastronomie si alte dichisuri
fir-ar sa fie de treaba ! pe asta a lui pitonu chiar o incerc
! se poate si cu fasole din aia conservata?cred ca este fiarta si are o zeama destul de buna.daca nu...folosesc fasole uscata


