orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
ranga
- veteran

In seara asta imbolnavesc vecinii cu reteta de saramura.

Tinand cont ca eu mananc peste o data pe an, mi-ati facut pofta de mi se strang dintii in gura!

-
nuke
- senior

@deltaic-referitor curatat bibani.
O metoda f.buna este sa tragi de ambele branhii si matele+stomac pur si simplu ies afara.Poti controla cu un betisor ca sunt curati.Jet de apa si gata!
Avantajul metodei este ca nu te mai chinui,nu te mai intepi si le salvezi si burtica.
Daca eventual au icre,lapti(criminalule!) raman acolo si sunt f,bune.
Daca vrei sa ii faci pane,ii oparesti 15-20 de secunde si asa scapi repede de solzi(idem solzi lini,salau,etc).
Tot pt solzi exista si o scula universala, rudimentara dar f.practica.
3-4 capace "de bere" batute pe o scandurica(normal,cu zimtii in sus!)....
-
rine
- veteran

ticairlandezu scrie:
Salut MuskMd, userul Mihai Chirtu alias modigliani avea o reteta de "pipote la ceaun" de te lingi pe bot...cu monitor cu tot(ca io asa am facut)....poate ne-o impartaseste si noua reteta.
mah,p'an la urma p-asta n-o desconspira nimeni? ca-mi crapa pipota de curiozitate

-
deltaic
- veteran

Marele post ! O perioada de purificare fizica si sufleteasca. O perioada a marilor concilieri si a smereniei.Am inceput postul cu 2 zile de post negru si 3 de gatit fara ulei. Mi-ar prinde bine sa aflu niste retete de post,ca nu prea mai am idei. Nici buruieni prea multe nu au iesit din pricina conditilor meteo. M-am saturat de clasicele:pate vegetal,zacusca,fasole batuta si ma opresc aici cu enumerarea.
> In legatura cu pipotele lui "modigliani" sunt f.bune dar,prefer sa-l las pe el sa descrie reteta.
>Reteta lui Andrei Riga (mai precis a ficei sale),de pere in sirop de vin, este EXCELENTA ! Un copil care,la o varsta frageda,creaza adevarate minuni gastronomice.
-
deltaic
- veteran

Scuze,graba.Am mancat cate un" i "in 2 situatii.
-
manubabanu
- junior

-
Postu'...bata-l vina
A pescui in crescatorie,este ca si cum ai vana in gradina zoologica...
Ne-am obişnuit prea mult să ne transformăm scalvii corpului şi minţii, găsindu-ne din ce în ce mai greu sufletul, de care unii nici măcar nu sînt conştienţi că-l au.
-
deltaic
- veteran

>manu-le< in primul rand sunt de acord cu ce ai scris in motto-ul tau. In al doilea rand poate sti ceva de gatit de post,ca mare nevoie am.
-
ANDREI RIGA
- veteran

-
deltaic scrie:
>Reteta lui Andrei Riga (mai precis a ficei sale),de pere in sirop de vin, este EXCELENTA ! Un copil care,la o varsta frageda,creaza adevarate minuni gastronomice.
Pai daca uiti de frisca, pot fii un desert de post excelent ! Nevasta-mea imi sopteste ca o tocanita de soia ti-ar prinde bine , impreuna cu o supa de fasole boabe cu salata de ceapa rosie. Si in plus iti multumeste ptr ca-i lauzi pruncul!
PS De "curichi cu losti" ai auzit ?
-
deltaic
- veteran

"Spune tot ca avem metode !">citat din filmele vechi cu comunisti.
-
ANDREI RIGA
- veteran

-
Tocanita de soia
Se cumpara un pachet de cuburi de soia . Cuburile se fierb 20 min cu Vegeta sau un condiment echivalent ( ptr timp se mai verifica si instructiunile de pe pachetul de soia). Se scurg in strecuratoare, se pun intr-o cratita, se adauga doua cepe mari tocate marunt, se adauga apa cat sa le acopere si se pun la fiert. Dupa ce s-a fiert ceapa(s-a inmuiat), se adauga 2 linguri de bulion,foi de dafin si sare daca e cazul (din cauza vegetei). Dupa ce da in clocot se ia de pe foc.