Gastronomie si alte dichisuri

orice subiect de discutie pe orice tema, mai putin pescuitul rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
rine
veteran
veteran

Re: Gastronomie si alte dichisuri

Mesaj de rine » 21 Feb 2012, 19:30

ranga scrie:PS: Va rog, sa'mi dati si mie o reteta gustoasa pentru niste scoici.
nu pot sa m-abtin :lol:
pai, o reteta, ai deja :lol:
in semnatura :lol: :lol: :lol:

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 21 Feb 2012, 19:36

da, asta e cu sos de limba. :lol: :lol:

Acum plec sa rapesc niste scoici. Incerc varianta propusa de Adrian. O sa vin cu feedback.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 22 Feb 2012, 23:26

deltaic scrie:"ranga" reteta lui Adrian este foarte buna(midi)
Si mare dreptate ai avut... :wink:
Pe langa instructiunile lui Adrian, am scapat cativa catei de usturoi pisat(eu mananc usturoi si cu dulceata, deci trebuie sa ma intelegeti.. :D ). Au iesit trasnet!
Imagine

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 23 Feb 2012, 14:50

Ranga sa-ti fie de bine!
Dupa culoare as zice ca ai pus ori prea putin mustar ori prea multa smantana :)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 23 Feb 2012, 15:00

Salut! Multumesc!

Ai nimerit, am pus doar o lingurita de mustar. Era foarte iute si mi-a fost frica sa nu stric tot. Oricum, a iesit trasnet. Am sughitat 2L de vin instant. :D Tocmai ieri am cumparat un vin bun, produs din 10 soiuri de struguri. E foarte buna reteta ta, o sa mai fac cu siguranta.
Daca mai ai si altele, le poti "introduce" in topic. :bere: Eu abia astept. :mrgreen:

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 23 Feb 2012, 22:37

credeai ca scapi de mine,batrane deltaic !!! :twisted: na ca m-am logat pana la urma ! daca-virgula- ca apa normala (h2o) nu am putut,ca apa grea vad ca se poate. povesteste ceva de reteta de supa de scoici,aia la care am plans in timp ce mancam,de buna ce a fost.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Feb 2012, 22:51

D2O scrie: daca-virgula- ca apa normala (h2o) nu am putut,ca apa grea vad ca se poate.
nenea deuteriu..degeaba bre ca nu-i de ziua lui :lol: :lol:

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 28 Feb 2012, 18:15

rine scrie:
nenea deuteriu..degeaba bre ca nu-i de ziua lui :lol: :lol:
asa este,am vrut sa-i fac o surpriza de ziua lui dar,nu mi-a iesit. acum nu stiu ce face de nu mai apare si este de negasit.

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 29 Feb 2012, 09:32

Am lipsit motivat (din pacate). Bun venit pe forum "D2O". Lasa supa de scoici pentru mai tarziu,acum mi-e pofta de o saramura de biban,la foc,in fata cortului.
>>> Metoda mea de creat saramura: bibanii curatati numai de maruntaie se spala nu foarte insistent(de la lipoveni o stiu p'asta).Pe o tabla pun la incins un strat uniform de sare grunjoasa. Intre timp bibanii stau la scurs,cu cat sunt mai uscati,cu atat mai bine(nu trag multa sare).Pana la urma pestii ajung la copt pe sare.Nu conteaza daca s-au ars mai mult,cu un cutit se poate curata arsura destul de usor. Fierbinti,abia luati de pe tabla,se arunca intr-un bol,se toarna imediat peste ei apa clocotita cat sa-i acopere. Sa nu uit,in bol,inainte de a pune pestii,pun un catel de usturoi tocat marunt,ardei iute tocat,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru. Inainte de servire,las bolul acoperit vreo 10 min. sa se intrepatrunda aromele.
Tot timpul cand gatim minunatia asta si stam la cort ratam restul zilei de pescuit. Doamne ce dor imi este de o iesire, in delta,cu cortul.

D2O
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de D2O » 01 Mar 2012, 14:19

dar si saramurica aia in care coci pestele pe tabla fara sare este....mama,mama! cu pestele taiat pe spate,cu solzii necuratati,asezat pe tabla incinsa pe partea cu solzi, cu un capac sau altceva acoperit pana se coace. apa cu sare se fierbe cu ardei f iute. si cand s-a copt pestele(crap cca.25 min) se scoate intr-un vas si se toarna fiertura peste el.urmeaza rapid patrunjel proaspat,tocat si eventul o rosie coapta.se poate tine pe foc tot amalgamul asta cam 5 min. pestii mari sunt de preferat la genul asta de saramura :headbash: :headbash: :headbash:

Scrie răspuns